Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Za trotoar apsolutno nema razloga. Niti ce iko njime ici niti će pored biti uredan travnjak
A i ja videh u petak ofarbana polja za zonu kod arene
 
Velika plusčina za komentar iznad slike! :kk:

Kad bude krenuo da se naplaćuje parking, ima i u radno vreme da bude prazan kao vikendom. Jedino možda kad su dešavanja u Areni. :bash:
 
Obeležen je i ograđen parking na Slaviji, na mestu nekadašnjeg montažnog parkinga. Još jedan promašaj gradske vlasti, nakon propalog tendera za rekonstrukciju Slavije.
Umesto da sačekaju rezultate tendera i izbor izvođača za radove na rekonstrukciji trga, a za sve to vreme da naplaćuju parking na duplo većem broju mesta, oni požuriše da uklone montažni parking. Narod je to, naravno, iskoristio i dva-tri meseca koristio plato kao besplatno parkiralište.
Sada kada su uvideli da bi možda ipak mogli da naplaćuju parking do konačnog početka radova, obeležili su plato i počeće ponovo da naplaćuju parking, ali na daleko manjem broju parking mesta...
 
Spremno za asfaltiranje... :bash: :bash: :bash:
vvw2tsh.jpg


Plavom zonom je obeležen i novi parking...
9PBH00I.jpg


Malo bolji pogled na plave linije.
hq3cIjh.jpg


A za ovo neko treba da dobije batine. Ovaj krš toliko dugo stoji ovde (iako se tu više ništa ne radi) da je počela trava da raste. :bash: :bash: :bash:
qn1EAHF.jpg
 
Bar sad znamo da ce buduci metro ici ispod zemlje posto je bio planiran da ide nadzemno tom trasom gde su sad izgradili parking.
 
A parking je toliko skupa investicija da ne sme da se dira?

Naravno da će ići metro iznad zemlje u BZĐ, a ima mesta i za parking jer nije ta nadzemna konstrukcija toliko široka, a ni stubovi ne zauzimaju mnogo mesta.

Evo primer Berlina https://www.google.rs/maps/@52.5000702, ... !1e1?hl=en



ps: a i da rade podzemni metro kroz BZĐ mislim da bi bilo mnogo jeftinije da naprave rov pa izliju tunel i zatrpaju nego da rade sa krticom (da se ovako, potpuno negrađevinski izrazim)
 
Према дипломатама које се бахате позивајући се на Бечку конвенцију, тј. на сопствену некажњивист - а таквих је много страних код нас, али и наших у иностранству - треба заузети крајње непријатељки став: организовано им бушити гуме, гребати кола кључем и сл.
 
Nije nikakav problem napraviti metro iznad parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića kada se bude pravio metro u Beogradu. Danas prave okretnicu na mestu parkinga u ulici Vladimira Popovića kod zgrade Delta Holdinga. Tako da će isto postupiti i kada se bude pravio metro za 40 godina, a do tada imamo traženi parking u Bulevaru Zorana Đinđića.

Okretnica autobusa umesto parkinga: http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=18&t=3493&start=150#p398661
 
Šta im to vredi kada postoji divlji parking "u rupi" i što niko ne kažnjava bahate što staju na kolovoz ispred Inteze i Crvene gliste.
Žalim stanare 37. bloka jer će sada imati još veću gužvu.
 
И један пример метроа на стубовима изнад улице, али у бетонској цеви. Амстердам је у питању.

 
Pod hitno regulisati parkiranje u ulici Kralja petra.
Sramota na sta lici ulica...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399233#p399233:1bcmt8q3 je napisao(la):
Mair » Pet Jul 29, 2016 11:11 am[/url]":1bcmt8q3]Nije nikakav problem napraviti metro iznad parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića kada se bude pravio metro u Beogradu. Danas prave okretnicu na mestu parkinga u ulici Vladimira Popovića kod zgrade Delta Holdinga. Tako da će isto postupiti i kada se bude pravio metro za 40 godina, a do tada imamo traženi parking u Bulevaru Zorana Đinđića.

Generalno, šta će biti za 40 godina mene ne zanima, jer u ovom ruglu tada neću živeti.

Ovaj trotoar je urađen pre mesec i po dana, ali će biti asfaltiran ko zna kad, jer je najbitnije da se prvo omogući ljudima da parkiraju svoje autiće, a za pešake nije toliko ni bitno. :bash:
rhQZOp1.jpg


I ovo je spremno za asfaltiranje, ali pošto je u pitanju trotoar, to će uraditi tek na kraju. :bash:
lfFjMY8.jpg


Trotoar je sa svake strane različite širine. :bash:
jETHK3V.jpg


Još malo neasfatiranih trotoara. :evil:
3jbfdCx.jpg


Parking mesta su i numerisana. Beš ćemo da vidimo kako će to uraditi na onom parkingu sa strane. Samo nek probaju da ne iscrtaju parking mesta. :twisted:
DIzLnA7.jpg


Priča da će stanari dobiti neku (jeftinu) mesečnu kartu mi je ne realna jer oni lako mogu da kažu kako mi imamo parking unutar bloka (koji će i dalje biti pun). :bash:
hYo20iK.jpg


Ovo čudo izgleda ne planiraju da pomere, pa to parking mesto verovatno neće skoro biti iscrtano. :bash:
bgBWhUH.jpg


Kvalitet na nivou. :bash:
t8S7pqw.jpg


Majstorski iscrtana linija. :bash:
7yxuYc1.jpg
 
Što se tiče nadzemnog metroa, o kojem će moji unuci pričati svojim, kao jedno od lepših mogućnosti jeste da bude urađeno kao u Pragu (linija B, deonica Hůrka - Lužiny). Dosta više golog betona i asfalta u ovu ulicu.

Izvor: Panoramio i Wikimedia
 
Odlično je urađeno, lepo ovo izgleda. Mislim da te male površine koje kritikuješ, koje su sada bez asfalta, da se one rade malim valjkom, i to onim ručnim valjkom. Tako da će sve te površine uraditi odjednom sa tim malim mašinama.

Bio sam do Hehruove ulice i ulice Dušana Vukasovića. Odlično su uradili. Parkiranje je već počelo ukoso kao što je i predviđeno. Ostale su te male površine da se asfaltiraju na razdelnim ostrvima, ali kao što rekoh verovato se čeka ta ekipa sa malim mašinama. Verujem da će to biti urađeno.

Mislim da grad ima propis o postavljanju bilborda, da li su oni fiksni ili mobilni svejedno je. Bilbord je bilbord, cena za njega sigurno nije kao kada plati parking mesto, jer utiče na tržište reklama i vizuelni izgled grada. Tako da ovaj kamion i ona dobro poznata druga dva kod arene na parkingu čekaju nekog da primeni propis o uklanjanju ili naplati istih da bi ostali na tom mestu.
 
Vrh