Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Zato sam i pitao, na momenat sam mislio da se ne razumemo. Upravo tako, u nasoj zemlji pojmovi kao sto su Liberalizam, Patriotizam, Nacionalizam, Kapitalizam su potpuno pogresno tumaceni godinama, cesto i namerno pa danas svaki oblik ovakve pojave se ugusi u startu.
 
Српски народ је део хришћанске цивилизације, а у Хришћанству је један од смртних грехова - гордост, односно: "лажна свест о свом умишљеном превасходству" (Архимандрит Рафаил Карелин)..
 
Да, гордост је за хришћане смртни грех, али је у Срба хришћана једно од популарнијих имена дуго било - Гордана.
 
Zato što je gordost pozitivna osobina bez obzira šta neki mislili i tome.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Niti se gazda Miško širi, niti iko želi njemu u komšiluk. Bar za sada.

Nema zainteresovanih za zemljište na Autokomandi - Uskoro novi oglas za prodaju atraktivne građevinske parcele
Sreda, 17. 08. 2016.|10:20 | Izvor: eKapija

autokomanda_plac_110716_tw1024.jpg


Za kupovinu atraktivnog građevinskog zemljišta na Autokomandi, gde je predviđena izgradnja poslovnih kompleksa, trgovinskih centara ili hotela nema zainteresovanih investitora, saznaje eKapija u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Rok za dostavljanje ponuda istekao je 15. avgusta, a na javni oglas za otuđenje građevinske parcele (4179 KO Voždovac) nije pristigla nijedna ponuda.

Na njemu je predviđena izgradnja objekta koji može da ima najviše 4 sprata i najveću neto površinu od 17.978 m2.

Početna cena zemljišta na konkursu bila je oko 837 miliona dinara (6,9 mil EUR).

U javnosti se pominjalo da je za ovu parcelu zainteresovan Delta Holding, jer ta kompanija već poseduje zemljište pored ponuđenog.

Iz Delte je tada rečeno da je projekat "Delta planet" moguće realizovati na postojećim parcelama u vlasništvu kompanije.

- Dodavanjem treće, koja je oglašena, celokupna lokacija bila bi upotpunjena što bi omogućilo bolju iskorišćenost postojećih kapaciteta. To bi bilo dobro za projekat, ali nije neophodno – navela je "Delta" u pisanom odgovoru "Politici".

Ponuđeni plac površine 6.421 m2 tako će u narednom periodu biti ponovo pripreman za otuđenje – ističu u Direkciji.

Izvor: eKapija
 
Gazda Misku je jasno da dok je ova garnitura na vlasti nece dobiti ni dozvolu za rekonstrukciju kupatila, a kamoli dozvolu za izgradnju najveceg trznjaka u Srbistanu :)
 
Не одлучује се у Србији да ли ће Мишко градити или не.

Мислим да овде нико није ни свестан да је Делтин новац од продаје Максија била најздравија актива у Србији од 2000е на овамо. Из тог разлога сам прилично сигуран да је (не)улагање тог новца ствар политичке одлуке споља.
 
Kako je moguce da parcela istovremeno bude "atraktivna" i da "niko nije zainteresovan za njenu kupovinu"?:)
 
Danas sam prolazio Tabanovačkom prema Autokomandi, nešto pre Topovskih šupa video sam da mašine uveliko sređuju teren. Je l su to pošeli sa radovima za Delta Planet? Kolima sam prolazio pa nisam uspeo mnogo da vidim. Video sam da se nazire tabla koja opisuje o čemu se radi, ali pošto sam vozio nisam video o čemu se radi.
 
Verovatno radovi oko trafo stanice
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408668#p408668:15ggknka je napisao(la):
Ronche » 02 Окт 2016 04:19 pm[/url]":15ggknka]Danas sam prolazio Tabanovačkom prema Autokomandi, nešto pre Topovskih šupa video sam da mašine uveliko sređuju teren. Je l su to pošeli sa radovima za Delta Planet? Kolima sam prolazio pa nisam uspeo mnogo da vidim. Video sam da se nazire tabla koja opisuje o čemu se radi, ali pošto sam vozio nisam video o čemu se radi.
@Ронче, Игор је рекао о чему се ради. Ево и цртежа те будуће Сименсове трафо станице на Аутокоманди.

 
Da, to je trafo koji će snabdevati Beograd na vodi strujom.

Da su u pitanju bilo kakvi radovi na Delta planetu bilo bi već uveliko po svim medijima.
 
Ta trafostanica 110/10 kV na Autokomandi se gradi za potrebe okolnih potrošača i ne za potrebe potrošača u 'Beogradu na vodi'.
'Beograd na vodi' će imate svoje dve trafostanice 110/10 kV (TS Beograd na vodi i TS Savski anfiteatar) koje će se graditi u sklopu 'Beograda na vodi'.

 
Kada je bio javni uvid plana za ovu trafostanicu bilo je jasno navedeno da je u pitanju objekat koji će se koristiti i za BNV, doduše koliko vidim posredno, a ne direktno.
 
Capture.jpg




http://www.blic.rs/vesti/beograd/gradnja-delta-planeta-krece-ove-godine/epgm40m


Ništa u tekstu ne navode da li su dobili dozvole, ili su ovo samo neka njihova nagađanja. Zanimljivo je ipak
da sa druge teme čitam da se polako povlače iz tendera za Sava Centar, da li to znači da će pare ipak ići na
TC i da stvarno dolazi do gradnje.

Mada ne sumnjam da imaju dovoljno jake "mišiće" da izguraju oba projekta.
 
>ekonomija mora da se zasniva na proizvodnji osnovnih dobara a ne na tržnim centrima i turizmu
>ovi na vlasti od Srbije prave Kinu i teraju ljude da prave jeftinu robu za male pare

Dva konstantna i urnebesno sukobljena argumenta na 90% svih vesti o ekonomiji
 
Navijam za ovaj projekat, ako se lepo napravi ima šanse da oplemeni ceo kraj. Još kad bi deo UMP-a iza uskoro počeo da se gradi...
Što se tiče Kine, ne bi bilo loše da doživimo njenu ekonomsku sudbinu ;)
 
Nadam se da će rešiti pešačku vezu strane gde će biti TC sa stanicama buseva na autoputu. Pogotovu. prelazak ka Južnom bulevar u Ustaničkoj. Tu bi legla jedna pasarela samo tako.
 
Baš i ja to isto juče pomislih Vučko :) Sa te strane autokmandinog nadvožnjaka (ka Južnom bulevaru) postoji neki uzak prolaz, širine za jednog eventualno dvoje pešaka istovremeno. Istina, tuda uglavnom i nema mnogo pešaka ali ako se ovaj projekat realizuje onda bi ih sigurno bilo više, pa bi bila potrebna jedna nova pasarela pored postojećeg nadvožnjaka iznad autoputa. Dobro je što ona ne bi relativno mnogo koštala, pa nije nerealno da se posle izgradnje ovog šoping centra izgradi. Izgradnjom ovog šoping centra i te pasarele, verujem da bi Neimar i Voždovac bili dosta više integrisaniji nego danas, jer ovde autoput, za razliku od bolje rešenih Novobeogradskih nadvožnjaka, mnogo više, kao reka, deli krajeve u skroz odvojene i nepovezane celine.
 
Vrh