Šta je novo?

ADA CIGANLIJA - Beogradsko more

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde Nikoli Mijailoviću određen pritvor do 30 dana

M. Jovićević | 18. 08. 2016 - 11:12h izmena vesti 11:42h
| Komentara: 3
Nikoli Mijailoviću (34), bivšem fudbaleru Crvene zvezde, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje na nelegalnu gradnju, saznaje "Blic".
Nikola Mijailović
Foto: Marko Metlas / RAS Srbija
Nikola Mijailović
Kako saznajemo, Mijailović je uhapšen u utorak, da bi nakon dvodnevnog policijskog zadržavanja bio priveden nadležnom tužiocu Drugog osnovnog tužilaštva. On se sumnjiči da je počinio krivično delo građenje bez građevinske dozvole, i to zbog izgradnje akva-parka na Adi Ciganliji.

Na saslušanju u tužilaštvu, Mijailović je negirao krivicu, i rekao da je posao potpuno legalan. Ipak, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora, i to po sva tri moguća uslova - zbog mogućnosti bekstva, bojazni da će sakriti ili uništiti dokaze protiv njega i mogućnosti da ponovi krivično delo.

Uz to, u tužilaštvo je stigla i krivična prijava protiv Mijailovića, koji se sumnjiči da je uputio pretnje jednom novinaru sa kojim je razgovarao na temu akva-parka.

Uložio sam milion evra u projekat, uredno plaćam 20.000 evra mesečno za zakup... Ne mogu da shvatim da sam ja krivac zbog toga što radim nešto za dobrobit Grada i Ade Ciganlije Nikola Mijailović
"Blic" je već pisao o izgradnji pomenutog parka. Mijailović je tada u razgovoru za naš list rekao da je u izgradnju parka krenuo na osnovu tendera koji je raspisalo javno preduzeće Ada Ciganlija.

Gradilište se nalazi na makiškoj strani, neposredno iza parkinga, na površini od 4.000 kvadratnih metara.
 
Formira se pristupna saobraćajnica na Adi Ciganliji
Četvrtak, 18. 08. 2016.|10:05 | Izvor: eKapija
Iz projektne dokumentacije Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za formiranje pristupne saobraćajnice na Adi Ciganliji.
Rok za dostavljanje ponuda je 16. septembar.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -Ciganliji
 
Ovo je u stvari sređivanje Starog obrenovačkog puta.

Ako su pametni, odradiće širokih 1+1 sa parking mestima duž obe strane. Čak mi ne bi smetalo da ta parking mesta budu zonirana (Plava zona)

ps: Reč "formiranje" me malo buni. Po mojoj logici to znači da prave novu saobraćajnicu, ali gde?
 
To се мало фрљају са изразима да би испало кад уреде нешто као да су направили нешто што пре није ни постојало.
 
za nas sa jeftinijim ulaznicama:


ko je terzić?
kako se to zamerio terziću?
I šta terzić ima sa ovim akva parkom?
 
Novi tekst na Blicu.

NAPUŠTEN AKVAPARK NA ADI Nigde ni trake, ni obaveštenja da je gradilište zatvoreno ili da je nelegalno

Blic | 28. 08. 2016 - 16:46h
Da li će Beograd postati groblje akvaparkova? Onaj prvi, u Bloku 44 na Novom Beogradu, već 11 godina je obrastao u korov i služi samo kao steciište za beskućnike. A kako je krenulo, sličnu sudbinu mogao bi da doživi i onaj na makiškoj strani Ade Ciganlije koji je trebalo da bude otvoren krajem meseca, da bi onda investitor, bivši kapiten fudbalera Crvene zvezde Nikola Mijailović, postao verovatno prvi čovek u Srbiji koji je zbog gradnje bez dozvole završio u zatvoru do 30 dana!

Gradilište smešteno između velikog parkinga i Dino parka, potpuno je napušteno. Kada smo ga danas obišli, na njemu nismo zatekli nijednog radnika, pa čak ni čuvara iako je na jednoj strani već montirana i kućica za prodavanje ulaznica!

Međutim, zbog cele afere oko njegove gradnje, nesuđeni akvapark je postao atrakcija, pa Beograđani malo-malo svraćaju da vide gde se nalazi, kako izgleda, koliko treba da bi se završio...

I ono što je možda najinteresantnije. Iako je investitor završio u zatvoru, a nadležni na sav glas uveravali da se radi o divljoj gradnji, samo gradilište nije zatvoreno, nije ograđeno trakama, nigde ne postoji ni najmanje obaveštenje da su radovi obustavljeni zbog nedostatka dozvole, niti bilo kakvog zvaničnog papira Sekretarijata za inspekcijske poslove ili građevinskih inspektora koji su dva meseca žmurili dok se akvapark gradio!

----------------------------------------------------

A tamo gde bude traka se radi bez problema, pa bilo to i prekoputa opštine - kako je bilo na NBG kada je pravljen kafić Tanker
 
Uvek iznenadi koliko glupo izgleda ova flaša na sred jezera:
 
Ma znam Gago trebalo bi traziti jp ada koliko para zarade od iznajmljivanja koje cega
Mozda ima na sajtu neki finansiski izvjestaj ili plan rada itd
 
Posto su nam hiljade sugradjana ovih dana setali po sred zaledjenog jezera, sa sve decom u kolicima, ta flasa je najmanji problem.
 
Nije toliko rizično koliko se priča. Rizično će postati krajem ove nedelje kada više dana bude temperatura u plusu preko dana, a naročito za vikend kada bude bilo više od +10.
Naravno, bolje je apelovati da se to ne radi.

Poslato sa telefona
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=430887#p430887:22ant45l je napisao(la):
Beki » Pon Jan 30, 2017 12:21 pm[/url]":22ant45l]Posto su nam hiljade sugradjana ovih dana setali po sred zaledjenog jezera, sa sve decom u kolicima, ta flasa je najmanji problem.
Hajde onda da se strpimo još malo da se led otopi, pa će nam flaša opet biti problem.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=430855#p430855:dgan528h je napisao(la):
direktor » 30 Јан 2017 08:24 am[/url]":dgan528h]Ma znam Gago trebalo bi traziti jp ada koliko para zarade od iznajmljivanja koje cega
Mozda ima na sajtu neki finansiski izvjestaj ili plan rada itd
@Директоре, то онда треба да тражиш од оног бахатог директора ЈП Ада Циганлија, Жарка Шормаза. О њему смо сазнали преко оних мојих слика које сам поставио у септембру месецу у подтеми "Бахато паркирање,..." где је он своју мечкицу паркирао на начин:
viewtopic.php?f=3&t=1544&start=3775%20-%20p406848#p406848 (страна 152), а о томе ко је власник овог тенка и чега још, обавестили су нас @Д Худ :D (The Hood) и @Булбулдерац viewtopic.php?f=3&t=1544&start=3800%20-%20p407314#p407314 (страна 153).
 
Jedini razlog da ozbiljan investitor koji ima novac poput Paspalja i ovog fudbalera obustavi gradnju je nerealno veliki reket koji je morao da da sns-u ili ds-u.
Pouzdano znam da sns uzima 20% a ds je uzimao 10% svojevremeno za javne radove i nabavke.
 
Добар снимак је колега направио.
 
Причало се раније да на Ади имају у плану да напреве ормариће за ствари које би изнајмљивали. Мени лично би то пуно значило, а и многим спортистима и осталим корисницима Аде, због безбедности итд...

Да ли неко зна нешто више о томе? Где остављате ствари ако дођете пешке/бициклом?
 
Vrh