Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

U mini naselju koje je niklo zadnjih 2-3 godine kod teniskih terena sa druge strane nasipa sada se poajvilo i nekoliko kontejnera, lagano čitav kraj nepovratno klizi u kaluđerizaciju. Sa jedne strane uništen nasip, sa druge strane poljoprivredne površine koje se polako pretvaraju u mini naselje svega i svačega.
jadno...
 
USPORITE, SAČUVAJTE DRUGE I SEBE Evo kako ljubitelji brane Savski nasip od bahate vožnje
Dušan Ivković | 30. 08. 2016 - 23:01h

Udruženje ljubitelja reke Save "Zeleni raj" malim znakom su se pridružili borbi UG Ulice za bicikliste protiv bahate vožnje automobila duž Savskog nasipa. Svoj doprinos dali su jednom tablom.

Ljubitelji su samoinicijativno odlučili da na specifičan način skrenu pažnju vozača koji tuda prolaze okačivši tablu na kojoj piše:

"Usporite! Sačuvajte druge, sačuvaćete i sebe. Ne brže od 40!"

Udruženje je na svoj stranici na fejsbuku napisalo da ovim apelom su hteli da podignu svest vozača i da su za to od prolaznika dobijali samo pozitivne komentare.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/uspori ... te/2kjwwz2
 
Da, da, to je to Udruženje, koje hoće da legalizuje stvari na nasipu, da isti postane put, pošto ga tako već koriste. U fazonu, evo otvoreni smo za sve, a to što smo ogradili i privatizovali obalu, to nama.
 
direktor":3pdib5ef je napisao(la):



divljina

Zvali me iz Beokoma danas da me pitaju da li mogu da daju gradskom (komunalnom) inspektoru moj broj telefona da me pozove da mu objasnim gde je lokacija za koju sam prijavio seču drveća.

Složio sam se da me pozove a naknadno im poslao i Google i Bing maps koordinate kako bi se lakše snašao.

Nije me pozvao danas.
 
To onaj deo sto su navodno posekli staro drvece kako bi posadili novo pa onda umesto stabala slucajno posadili temelje za sojenice?
 
Da da.. Isla je prica da je zelenilo, Srbija sume ili ko je vec nadlezan za to poseklo to drvece posto je vec dosta staro sa namerom da se obnovi suma tako sto ce posaditi mlado.
Isto se dogodilo i na putu BG-Pancevo. Samo su tamo stvarno posadili mladice, a ne sojenice.
----
Ovu pricu sam cuo na snimku koji je odradio Marka Zvaka. Mislim da je to ovaj snimak -> https://www.youtube.com/watch?v=3Yr-F-YDGTA
Takodje sam cuo od nekih vikendasa istu pricu.
 
SK trebao si komotno čitavu deo da staviš u crveni kvadrat, pošto su i ovi temelji sojenica redom na mestu gde je ranije bilo drveće. Samo je posečeno koju godinu ranije iz istog razloga.
Ovaj deo iza verovatno i neće biti za sojenice već za novu sadnju ili da probiju neki put donjim delom.
 
Један наш пријатељ био је у оквиру делегације града, на челу са градоначелником Београда, у посети Минску. И прича тако Мали као "Па Вама је све чисто, тра ла ла, а како решавате проблем бесправне градње?"
На то ће службеник из Минска:
"Извините, а шта је то тачно?"
Па каже Мали:
"Па знате оно, када се гради без дозволе."
и каже овај Белорус
"Аха, на то мислите! Па знам за једног човека из једног села на периферији Минска. Ево, сад је већ 8. година робије због изградње шупе без дозволе".
 
Па тај Вадикал прво нека почисти-поруши оне брљотине у Алесандра Дубчека и делу Михаила Пупина, тј. све оне наказе од наводних "пословних објеката", које су саграђене док је он био на власти у општини Земун, па онда нека дође и руши Томине скарабуџевине и остале, наравно.
 
bl3y4":1z2iw74y je napisao(la):
Da da.. Isla je prica da je zelenilo, Srbija sume ili ko je vec nadlezan za to poseklo to drvece posto je vec dosta staro sa namerom da se obnovi suma tako sto ce posaditi mlado.
Isto se dogodilo i na putu BG-Pancevo. Samo su tamo stvarno posadili mladice, a ne sojenice.
----
Ovu pricu sam cuo na snimku koji je odradio Marka Zvaka. Mislim da je to ovaj snimak -> https://www.youtube.com/watch?v=3Yr-F-YDGTA
Takodje sam cuo od nekih vikendasa istu pricu.
По томе би Србијашуме требало да секу старо дрвеће и на Тари.

Sent from my B1-850 using Tapatalk
 
Stub koji je služio da se rampa zaključava i onemogućavao je velike kamione da prolaze tuda je iščupan!
izvor.savski nasip
 
Nastavak divljaštva i bezakonja se nastavlja...
Otvorili smo sajt, još se pegla, biće bolje i mnogo više informacija, nadam se uskoro.

Iščupana još jedna rampa na savskom nasipu

16864360_699616356886233_1255007147938945430_n-640x360.jpg


Jutrošnje stanje na Savskom nasipu. I druga rampa koja je sprečavala prolazak i parkiranje motornih vozila je iščupana. Najčešće se rampe lome i izvaljuju namerno, kamion se nasloni na rampu i polako gura dok je ne izvali. Čuvari na nasipu koliko znamo nisu reagovali, sumnjamo i da su podneli prijave nadležnima, ali zato ćemo mi to uraditi!

Više info na;
http://savskinasip.com/2017/02/24/iscup ... om-nasipu/

ili FB https://www.facebook.com/savskinasip/po ... 7840219418
 
Jedan isti Savski nasip. Fotografija 01 je načinjena danas na potezu iza bloka 45, fotografija 02 u visini bloka 45. Na delu nasipa u visini bloka 45 je zabranjen saobraćaj motornim vozilima, u delu iza bloka 45 ka Ostružničkom mostu motorna vozila saobraćaju, a znak za zabranu saobraćaja i rampe na tom potezu se redovno uklanjaju. Na nedavnoj diskusiji o Savskom nasipu, predsednik udruženja onih koji imaju nelegalne objekte iza bloka 45 je izneo i ideju da se napravi alternativna staza za bicikliste (o tome se pričalo "sa ljudima u gradu", vidi video). Pretpostavljam da bi bila namenjena i pešacima. Verujem da bi to bio način da se nasipom neometano kreću (jedino) motorna vozila. Ovo je pokušaj diskriminacije prava slobodnog kretanja građana od strane onih koji nelegalno saobraćaju nasipom vozeći se ka svojim nelegalnim objektima i ugrožavajući bezbednost svih nas koje nasip čuva od poplava. Za prirodu dostupnu svima http://ebird.org/ebird/hotspot/L2466573 za poštovanje zakona i slobodno kretanje u svim pravcima! Do sledeće poplave.

WsyOVvT.jpg

NXrFR0T.jpg


Više info na:

video za sada jedino na FB

http://savskinasip.com/2017/02/26/zasto ... om-nasipu/

ili
FB https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0391384564
 
Nezakonita je seča drveća, koje nije sečeno po planu. Mi sumnjamo da je seča drveća na Savskom nasipu nelegalno uzvedena od NN lica. To smo prijavili i pokrenut je krivični postupak... Drveće sađeno i održavano decenijama, je neko 2008 godine posekao. Drveće u forlendu treba da bude prirodna ustava protiv naleta vode, kao i da korenjem učvršćuje zemlju i sprečava da je vode podriju.

giphy.gif




http://savskinasip.com/
 
Deo seče verujem da rade Srbijavode ili Srbijašume svakako, ali delove u kojima oni seku ovu šumu istovremeno odmah i pošume, odnosno posade nove sadnice. Ove topole im dođu kao industrijsko drvo.
Seča pak u delovima kada posle odjednom nikne sojenica umesto šume je pak čisti kriminal i nelegalna seča
 
Vrh