Šta je novo?

Južni bulevar - rekonstrukcija i proširenje

Pod "krčenje" mislim proširivanje na profil kao od komande do M.Gorkog, dalje, park,odnosno zelena površina, je planiran odmah do parcele koja se sad obrađuje, preko puta Marmil-ove zgrade, pa sve do Šumatovačke. Simbolično, ali eto setili su se :) Možda novoplanirani kompleks na mestu Klas-a, predviđa i zelenu površinu, a i balon za fudbal treba ozeleniti , kada ga presele, naravno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405859#p405859:a4brurx2 je napisao(la):
DusanBG » 15 Sep 2016 08:16 am[/url]":a4brurx2]Koja će ovo kanjončina da bude ako naprave objekat do ulice slične visine onom sa druge strane. p+7+p na ovu širinu "bulevara" između...
Uzaž živi, i mrtvi. Znao sam da nećemo videti ni sadnicu od Cvetkove pijace pa sve do Autokomande, to vam je naš urbanizam. Jedino pozitivno što će biti izbegnuta krivina pod uglom od 90 spteni od Gospodara Vučića do Južnog bulevara, ali je taj kanjon zlo. Iskreno žalim ljude koji če gledati jedni drugima u dnevnu i spavaću sobu preko 15 ili koliko metara južnog bulevara
 
Да видите тек тротоар код новоградње од раскрснице са Максима Горког па навише, то је тек хорор, малтене као велике степенице, а на једном делу уместо бетонских степеница су стављене две греде које су иструлиле, вире велики ексери, увек гледам да их прескочим целе.

Ево и нпр. у згради у којој живи мој другар не ради лифт.
 
Drugari, malo da dignemo temu. Jedino zanimljivo u planu je što je planirano da se zapadna strana Obilićevog stadiona tangira saobraćajnicom koja će ići od Gospodara Vučića pa da postojećih uličica do Vojislava Ilića. Nažalost, nema one uličice koja bi išla sa severne strane stadiona i spajala bi Stanislava Sremčevića i Južni Bulevar.

Рани јавни увид у план детаљне регулације за подручје између планиране саобраћајнице Јужни булевар, Спортског комплекса „Обилић”, Улица Велимира Тодоровића и Метхијске и трасе УМП-а, Врачар

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА обавиће се у згради Градске управе града Београда, у 27. марта 43-45 (испред сале 2 у сутерену) од 27. октобра до 2. новембра 2017. године, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

http://www.beograd.rs/cir/gradski-oglas ... -zvezdara/
 
Prema nekim davnim pričama, ispod Obilićevog stadiona je Nemačko vojničko groblje, stariji su pričali da je tu negde bila velika humka. Ranijih godina je polagan venac jednom godišnje na ogradu stadiona. Arkan je imao neke planove, mislim oko pomoćnog terena da nešto gradi, ali je Nemačka ambasada uputila zvaničan protest i sve je obustavljeno.
Ne vidim bilo kakav drugi realan razlog da Južni bulevar bude slepa ulica.
 
Tu se zavrsava korito nekadasnjeg potoka, zato juzni bul ima takav zavrsetak.
Kod sev strane stadiona nema mesta, zgrade su odmah do tribina, a stvarno steta, koja bi to strafta bila od dimitrijale do autokomande.
 
Да ли би зелено светло на излазу из Јужног на Аутокоманду могао да траје дуже пошто је мало да траје само 30 секунди?
 
@Ђоле Певчанин, онда би морао да се промени режим рада (време) свих семафора на тој раскрсници. Тада се мора урадити пројекат, израчунати сва времена због протока саобраћаја.
Пошаљи предлог градском Секретаријату за саобраћај. Они су надлежни за тај део, а ако се усвоји, посао на лицу места одрађује Београд пут.
 
Zanimljivo je da se u svim novim planovima ucrtavaju samo komercijalni sadržaji, mešoviti gradski centri i deo za stanovanje. Prostor za javne i komunalne službe se samo precrtava ako kojim slučajem neka služba već postoji na toj teritoriji. U ovom planu se zadržava obdanište koje već postoji desetinama godina i niko se ne pita gde će ići deca iz desetina novih zgrada koje se tu planiraju u obdanište. Da ne pričamo i zdravstvenim ustanovama ili javnom prevozu.
 
Oce da ruse nelegalni stadion posto su upocetku htjeli da sire ulicu na racun legalnih zgrada preko puta da se nebi zamjerili onoj udovi
 
Otkad je SNS na vlasti, masovno pretvaraju javne površine u komerc/stanovanje, ne bi ni slučajno ostavili kvadrat za neki parkić. Inače saobraćajnica levo na slici je UMP.
 
A DS su pretvarali komercijalne prostore i stambene u parkove? Lupaš ko otorena vrata :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489268#p489268:nqg4bs7m je napisao(la):
direktor » Pet Nov 03, 2017 10:54 pm[/url]":nqg4bs7m]Oce da ruse nelegalni stadion posto su upocetku htjeli da sire ulicu na racun legalnih zgrada preko puta da se nebi zamjerili onoj udovi
Po crtezu bih rekao da cigankin stadion nazalost ostaje jer je na onom belom polju desno od narandzastog. Iako je pravac sredinom igralista u stvari nastavak korita nekadasnjeg potoka.
 
Stadion se ne dira, to je jasno. Ovaj grad bez obzrira na vlast ne može da sruši dve kuće u 29. novembra a kamoli da će da sruši fudbalski stadion prvoligaša.
 
Obilic je bio u petoj ligi a vise nema ni musku ekipu koja igra, sto kod petlica sto kod seniora. Klub zivi od povremenog iznajmljivanja stadiona FSS-u.
 
U Gospodara Vučića grade veeeliki objekat kada se krene od raskrsnice sa Vojislava Ilića pa ka Cvetku sa leve strane. Još nekoliko objekata i cela zapadna strana tog dela je formirana građevinski.
 
Hajde da dignemo temu. Planom metroa je planirano da druga linija prolazi južnim Bulevarom negde od Maksima Gorkog do Vojislava Ilića pa dalje da ide do Cvetka-Bulevara.

Do tada raspisan je tender za preparcelizaciju Južnog Bulevara od Maksima Gorkog do Grčića Milenka. Posle preparcelizacije i ekspropriacije je moguća gradnja to jest proširenje Bulevara.

http://nabavke.beoland.com/images/nabav ... 109-19.pdf

U međuvremenu su počeli da prave zgrade u skladu sa planom detaljne regulacije da se Gospodara Vučića i Južni Bulevar spoje kod Obilićevog stadiona. Trebala bi da počne da se gradi ako već nije zgrada na mestu perionice kola koja se trenutno vodi u Gospodara Vučića ali će buduća adresa biti Južni Bulevar.
 
Eto vidis da ce biti kriticnije da metro pokupi v.ilica gvucica nego zonu bulevara? :mrgreen:
 
Opština Vračar najavila nastavak radova na širenju Južnog bulevara u saradnji sa gradom 2020. godine. Verovatno misle na deo od Maksima Gorkog pa negde do skretanja 46 i 55 ka Gospodara Vučića.
 
Za sada ništa od širenja južnog Bulevara. Zanimljivo je da se pravi zgrada na uglu novoplanirane raskrnice Gospodara Vučića i Južnog Bulevara. Regulacija je ispoštovana ali je izgleda investitor napravio više spratova nego što treba pa mu je gradilište zatvoreno 23.11.2020.
 
Vrh