Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

zasšto da ne vozi u šorcu? Pored sve ove vrućine u krntijama treba da voze u sakou i kravati? Važno da bude bezbedna vožnja, drugo je drugostepeno, ne mora da bude obrijan i namirisan
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395771#p395771:5smjms0d je napisao(la):
nensav » 34 minutes ago[/url]":5smjms0d]zasšto da ne vozi u šorcu? Pored sve ove vrućine u krntijama treba da voze u sakou i kravati? Važno da bude bezbedna vožnja, drugo je drugostepeno, ne mora da bude obrijan i namirisan
Sako i kravata nisu neophodni, ali lagane pantalone i košulja sa kratkim rukavima je sasvim OK.

Ne može u šorcu jer mora da postoji neki nivo.
 
I ja radim u firmi gde ne mogu da udjem u zgradu u šorcu, moram u farmerkama, pa se na mene niko ne sažaljeva da je vrućina :) Jednostavno postoji bonton, da moraš poslovno da izgledaš. Šorc to nikako nije, kao što ne smeš sa šorcom ni u crkvu da udješ
 
A suknja na dlakave noge može ?
Bezbednost na prvom mestu, pa sve ostalo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395771#p395771:2sp8c98z je napisao(la):
nensav » 04 Jul 2016 10:07 am[/url]":2sp8c98z]zasšto da ne vozi u šorcu? Pored sve ove vrućine u krntijama treba da voze u sakou i kravati? Važno da bude bezbedna vožnja, drugo je drugostepeno, ne mora da bude obrijan i namirisan
Ja vozim kamion gde dostavljam robu po objektima, u magacin ne smem da uđem u kratkim pantalonama ni ispod kolena, kao što ne smem ni da dostavljam u objekat. U banku ne možeš ući u šorcu, jednostavno mora se znati razgraničiti, rad na poslu i šetnja po plaži.
Sve je stvar ličnog izbora, ali moraju postojati neke granice. Meni lično bi bilo nepristojno da vozim ljude u šorcu ili kratkim pantalonama.
Žika":2sp8c98z je napisao(la):
A suknja na dlakave noge može ?
Bezbednost na prvom mestu, pa sve ostalo.

Moderno društvo, mogu i bradate žene, kažu ovi iz EU...
 
Na poslu ne moze, ali posta, banka i ostalo mozes kako oces da odes. Mogu neku letnju uniformu da im naprave sa kratkim do kolena pantalonama i neka letnja kosulja.
Mislim da je ok u kratkim pantalonama, ne sortsu za kupanje obavlja covek sve poslove. Koja je fora da udje neka u dopicnjaku a muskarci ne mogu?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
u banci radi klima, u trgovackim centrima isto tako, i u nekim autobusima radi klima, ali u vecini ne. Vozaci su po ceo dan u njima, na vrelom beogradskom asfaltu, svi znamo kako se vozi, nije lako ostati pri punoj koncentraciji. Odeca ne bi smela da im smeta, ukoliko autobus ima klimu, onda moze i da se trazi od njih neki dress kod, ovako...
 
Samo što je drugari ovo Srbija, pa se prvo gledaju obaveze zaposlenog, pa tek onda ispunjavanje uslova koje omogućava poslodavac ;)
 
Возачи аутобуса су иначе једини возачи без климе у возилу? Не глупирајте се, ја немам климу и у ауту сам цео дан па носим униформу иако је 40 степени напољу.
 
Da ali ti ne odgovaraš za 50-100-150-250 ljudi, ne voziš mrcinu koja prazna ima 18 tona. Pretpostavljam da imaš poštenu pauzu koju vozači u javnom prevozu mogu da sanjaju. Pauzu koja se koristi da se čovek odmori od rada i kao takva korisna za povećanje produktivnosti/ koncentracije. I naravno da čovek nešto pojede. Izuzetno teški uslovi koje treba nečim olakšati.
Naravno duge pantalone opet završe iznad kolena tako da isto dođe.
Američka policija.


Novi Sad i njihovi komunalci.

 
Не возим аутобус, али возим и исто тако могу да убијем неког ако ми позли за воланом као и они. И не, немам паузу какву мислиш да имам, и радим много више за много мање пара. Тако да да, скафандер треба да носе ако тако у правилнику пише ;)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
U nasoj situaciji kada klime ne rade treba biti pre svega praktican i napraviti im letnju odevnu kombinaciju sa pristojnom pamucnom kosuljom i mozda nekim kracim pantalonama mada siguran sam da bi se starije generacije vozaca odlucile za klasicnu duzinu pantalona ali omoguciti izbor kako je kome prijatnije.

Nikakvo otezavanje i dodatna nervoza u saobracaju nam nistu potrebni.
 
када сам био 2006. у Лондону, видео сам њихове возаче аутобуса у кратким панталонама. и то као део униформе. тако да, ако мене питате, то је најмањи проблем. најбитнија је безбедност

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395854#p395854:1pmfnfdi je napisao(la):
Somi303 » 04 Јул 2016, 20:52[/url]":1pmfnfdi]Возачи аутобуса су иначе једини возачи без климе у возилу? Не глупирајте се, ја немам климу и у ауту сам цео дан па носим униформу иако је 40 степени напољу.

колико се сећам, твоји су некада имали кратке панталоне
 
HAOS NA LINIJI 65 Kontrolor propao kroz pod autobusa
CxektkqTURBXy82Yzg5YmZiMDdiMzE4ZGI0MmY1OGI2ODRkZDc0YWM4YS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA


Nesvakidašnja scena dogodila se juče oko 16.40 u autobusu na liniji 65 kada je kontrolor Busplusa D.B. (34.) propao je kroz pod!



Tačnije, kako saznajemo, pod je pukao pod jednom njegovom nogom, a vozač je odmah zaustavio vozilo kod stajališta "Šest kaplara" kako bi pomogli čoveku. Na lice mesta izašla je i ekipa Hitne pomoći i prevezla ga u Urgentni centar.

- Kontroloru je propala noga i prošao je bez većih povreda. Trenutno se oporavlja kod kuće - kažu iz preduzeća "Apeks".

Iznenađeni celim slučajem su i u GSP "Beograd", jer ne pamte ovakav događaj.

- Pretpostavljamo da je došlo do oštećenja poklopca, nastao je zamor materijala što je dovelo do ovoga - objašnjavaju iz GSP-a.

Kako navode iz ovog preduzeća, vozilo je kao nebezbedno povučeno iz saobraćaja, kompletno se proverava i poslato je na vanredni pregled.


IZVOR BLIC
 
Vozilo se ``kao nebezbedno`` povlaci iz saobracaja da bi ovakvi incidenti bili spreceni, a ne kada se vec dese!!! :evil: :twisted:
 
Уредницима је битно да буде фотка аутобуса, добро је да су уопште ставили из Београда, могли су и неку из Бангладеша да ставе све једно би им било.
 
"...zamor materijala..."
Ako neko u ovo poveruje, stvarno treba da preispita svoje razmisljanje.
 
Jel se ovo zavodi kao saobraćajka? Izlazila policija? Čovek je onemogućen da nadalje radi svoj posao a povređen je obavljajući radni zadatak. Jednom mom drugaru se dwsila slična stvar u vozilu komunalnog preduzeća, pao je sa njega, tužio je jkp i očekuje oko milion rsd odštete. No u njegovom slučaju vozilo je u trenutku incidenta stajalo i policija nije dolazila. Ovde je bilo u pokretu.
 
Vrh