Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

Aaah, bravo. Izgubio sam iz vida da se sa svake od kaskadnih terasa pada na terasu sprata ispod (a ujedno se i lepo špijunira etaža ispod...)
Ali šta je sa bočnim stranama kaskadnih terasa (ovo iza cure na slici)? Sa bočnih strana je provalija duboka 20 spratova i to bi me baš čudilo da ostane tako u staklu, logičnije je očekivati zid kao na jednoj od bočnih strana ovih malih terasa na susednoj zgradi.
 
Nisu te terase slabe kako mozda deluju na renderima. U westu65 su terasu testirali sa dzakom cementa koju su okacili da visi i pustili je da udari u ogradu i staklo.
 
OK, ne sumnjam ja toliko u čvrstinu staklenih površina, više se pitam da li to baš može da se postavi na 20. sprat a da ne stvara neprijatnost onome ko na terasi boravi... OK, očigledno nije za mene dvadeseti sprat...

BW_Residences_zpseekqz5ue.jpg

Uopšte govoreći, ove kaskadne terase su za egzibicioniste. Ono kad cela kula A ima pogled na tvoju terasu, i još deo BW Viste...
Valjda sam navikao na svoj stan sa dve balkon lođe (oivičene sa dva bočna zida a isturene na trećoj strani), pružaju mnogo veću privatnost...
Videćemo kakva će biti politika Belgrade Waterfront menadžmenta po pitanju tendi itd...
 
Imam sličnu ovoj, staklenu ogradu, na terasi na I spratu kuće na moru. Najveći problem predstavlja pranje spoljnjeg stakla. Ukoliko se ne pere redovno, izgleda musavo, kao staklena tuš kabina. Ne bih voleo da se naginjem preko ove ograde na visini 20 sprata. Još ako je kaskadna terasa, prljava voda će se pritom slivati komšiji ispod direktno na njegovu terasu (ukoliko nema nekih oluka koje mi sada ne vidimo).
 
Ово је само рендер..све те ружне ствари типа олука и сличног не приказују...а и...све ће то народ застаклити :)
 
Nepostavlja se oluk na solitere iz bezbednosnih razloga. Odvođenje vode sa krova se radi na savremeniji način.
 
Da, zaista ce biti zanimljivo kroz dve godine posmatrati kako ce se drzati Belgrade Waterfront facility management. Kad im dodje neki balvan "TI CES DA MI KAZES DA NEMA ZASTAKLJIVANJA, JA SAM BRE OVO PLATIO 2600 EVRA KVADRAT"...
 
Svi kupci su potpisali ugovor sa odredjenim pravilima koje moraju da postuju. Tesko da se tako nesto moze desiti.
 
To sto u Srbiji neko potpise da ce postovati nesto, ne znaci da ce u praksi zaista biti tako. To pre svega zavisi od same kuce Belgrade Waterfront, da li ce ici cizmom na one koji se prvi usele i prvi krenu sa dundjerskim poduhvatima, ili ce naprotiv signalizirati kupcima da u praksi moze da im se zazmuri na svasta, da bi se pospesila prodaja...
 
Sigurno nece dozvoliti da neko zastakli terasu. Bilo je slucaja u Belivilu i West 65, i svi su morali ubrzo da skinu.
 
Ali razlika je u tome sto Bellville i West 65 naseljava civilizovana visa srednja klasa, koja se povinuje kada im neka advokatska kancelarija pripreti tuzbom, a onaj profil ljudi za koji se nagadja da bi mogli biti kupci stanova u BNV-u, ne znam bas da li su navikli da im drugi odredjuje sta ce i kako ce raditi. Dobro, ovo su sad samo nagadjanja, treba sacekati dve godine pa videti.
 
To nije istina da u Belville-u nema zastakljenih terasa!
Ima dosta naknadno zastakljenih terasa u svim zgradama, a skoro na svakoj zgradi se može naći i po jedna satelitska antena.
 
Мислим да нису ово каскадне терасе. Ако погледате другу зграду, види се да су терасе сваког стана у ширини собе, па тако и ова.
 
Polovinu spratova su zavrsili. Znaci jos ovoliko i kraj gradnje sto se tice visine.
 
Koje su procene, do kada se može očekivati da stignu do poslednjeg sprata. Mart mesec možda?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424596#p424596:2pc5t1j5 je napisao(la):
Max15 » Fri Dec 23, 2016 3:59 pm[/url]":2pc5t1j5]Polovinu spratova su zavrsili. Znaci jos ovoliko i kraj gradnje sto se tice visine.

plasim se
iskreno, slatke su mi zgradice od samog starta, ali sad kad razmislim jos toliko... uf
 
Plan je da do aprila 2017. završe celokupnu konstrukciju objekta, do decembra 2017. bi trebalo da bude sve zastakljeno, a u martu 2018. završni tehnički prijem.
 
Beše inat nama kao naciji više nego svojstvena osobina, išao bih tako daleko
da kažem da smo inat patentirali.

Mislim na onaj negativni inat, ono kada radimo sami sebi o glavu.
 
Što je to lepo kada se tako frenetično gradi na tuđem otetom privatnom zemljištu.
Pa dobro, tako su "izgradili" ameriku na zemljištu tzv. Indijanaca. Vrsni graditelji...Pametno ulaganje iz tuđeg u svoj džep.
Indijanci su završili u rezervatima a mi gde ćemo?
 
Vrh