Šta je novo?

Kolor šeme vozila GSP-a

Šta će biti sa Lastom i Lastrom? Da li će na svim linijama koje pripadaju DJP-u, odnosno, gradskom prevozu Beograda, morati da imaju vozila u crvenoj boji? Kako će se sada razlikovati koje linije smeju da budu druge boje, a koje ne, kada sve linije postaju deo jednog te istog sistema prevoza?
 
Ja мислим да су ови првиватници који су до сада префарбали аутобусе погрешно разумели сву медијску буку око боје.
 
Чисто да се види као би изгледало, један матори Икар обојен као КАФ из Ниша :D

123lab6.jpg
 
Изгледа је Арива почела да фарба 112 у црвено-бело, а данас сам видео и један ИК 201 на 26 са белим кровом, али стручњаци су оставили предњу стрену и око прозора у црвеној.
 
Ja sam video dva i oba su bila na 26, jedan je 1096 e sad drugom zaboravih garazni.
 
U poslednjih nekoliko meseci primetno je vece obelezavanje reklamnim materijalom autobusa po Beogradu.Koliko vozila GSP-a,toliko i vozila privatnih prevoznika.Skoro svaki treci Solaris ima ili kompletno ili delimicno obelezen reklamni materijal.Sta je konkretan razlog ovom trendu,nije mi poznato,ali moram da ustaknem da sam oduvek bio pristalica reklamiranja na vozilima javnog prevoza na isti onaj nacin kako je to cinjeno odsamdesetih i devedesetih godina proslog veka.Misli da je efekat bio bolji,manje firme su na taj nacin postajale bolje i konkurentnije,dok sada na vozilima uglavnom u vecini imate velike firme koje vec imaju dovoljno novca da ne zale da ga izdvoje i za ovakav tip reklamiranja....Koka Kola kao najcesci brend....Voleo bih kada bi se to svelo na neku optimalnu meru kao nekada,ali cini mi se da od toga za sada nema nista.Steta...
 
Pa privatnici su imali i ranije u ovoj meri. Dok je Lasta radila u gradskom, skoro svaki njihov autobus je imao reklamu. Takođe i Arriva, koja ih je sad dosta poskidala. Pretpostavljam da su u GSP shvatili da brendiranjem vozila mogu da ostvare dodatni prihod. Ima nekih reklama koje su lepo urađene, pa tako lepo razbijaju monotoniju. Doduše Ellinair, Rehau i sama Koka kola imaju očajne reklame bez imalo truda...
Logično je da će reklamirati onog ko da više, njima je u interesu profit, a ne promocija manjih firmi.
 
Наводно је возило #70 из погона "Космај" добило нову колор-шему. :roll: :o
 
Који је модел 70? И како је префарбан?

До сада сам видео четири црвене колор шеме за Ик103 - скроз црвена, са белом штрафтом изнад прозора, онај један са оригиналном старом шемом, и један који сам скоро видео са белом штрафтом изнад прозора и на предњој и задњој стени.
 
Модел је ИК-103Ф,2005. годиште,колор шема је црвена.У "Космају" су поцрвенели #49 и #52 - то су ИК-103.
Тачније,на овим возилима је црвено-бела колор шема.
 
Само бело изнад напред или и на предњој и задњој стени?
 
Мислим да је бело у пределу крова и прозора.На #52 је црна боја
около врата,а неверујем да је и на осталима тако.Офарбан је и #87.
 
Hoće li menjati i bojenje tramvaja? Mislim da je šema na 409 (sada već 2409) najbolja za te tramvaje.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Сад сва возила градског превоза, осим трамваја, имају нову шему бојења возила, од предње осовине до краја и по стаклима и свим деловима каросерије, и то браон-прљаво сиве боје. :D :mrgreen: :( :rant: :lol:
 
Проблем је што нико није стандардизовао шеме за све типове возила, осим Икарбуса и фирми које су фарбале приватницима аутобусе, па су њима возила визуелно више унифицирана него ГСПу
 
Проблем је и што се у ГСП-у фарбају икарбуси и мерцедеси,а остала возила остају у оној грозној
жуто-плавој колор шеми.Мислим да још није касно да се остала возила префарбају.
:wink:.
 
Чудно да још нису ни један ФАП префарбали. Надам се да ће се ту угледати на приватне. А Мерцедесе су реално требли да задрже у оригиналној црвено-белој шеми, као и Икарбусе, Тролзе и Катице исто у старој.
 
Фапови из "Космаја" се сигурно неће фарбати,зато што су та возила прозвана "кршевима" и
отпадом који је за расход,па се као никоме неисплати да их фарбају... :roll: :roll:
 
Vrh