Šta je novo?

Pešačke zone

"Prvi put u modernoj istoriji" je Knez Mihailova, naprestiznija i najlepsa Beogradska ulica pretvorena u najobicniju pijacarsku ulicu. Umesto da taj prostor sa velelepnim zgrada bude otvoren i gospodski, oni su ga zatrpali besmislenim tezgama na koje niko i ne obraca paznju dok pokusava da se provuce i prodje nekako od tog loma.

Sustinski pokazuje jezivi karakter trenutne vlasti.
 
Nije baš tako (skroz).

Svi (katolički) gradovi su ovo vreme prepuni ovakvih stvari. Svaki trg je pretvoren u Božićni market. Ne sviđa mi se što je sve nabijeno na Trg i kod Ruskog cara, ali kada bi to razvukli na ceo Knez, bilo bi super.

Jedina zamerka je što fali više štandova sa kuvanom rakijom, kuvanim vinom i kobajama. Ne znam kako to rade u Evropi, ali uopšte nije zadimljeno (verovatno imaju dobre filtere ili šta god).

Ono što je njima Božić, nama je Nova godina i ovaj običaj je nešto što je mnogo lepo (osim kada je pretrpano).
 
astrodule, racunao sam na takvu argumentaciju, da to postoji po Nemackoj itd - i to je opste poznato. Medjutim, to sto postoji tamo, uopste ne mora da legitimizuje ovo ovde, valjda smo i mi samosvesna bica a ne puka resavska skola. Drugo, ja nisam apriori protiv ovih tezgi - naprotiv! Ok mi je i vince i kobaje i palacinke, sve to rado degustiram. Samo mislim da im nije mesto u Knezu. Mogli su da ih rasporede po sporednim ulicama koje su prazne sad kad nema kafica, ali u Knez ne, i to da bude neki standard. Npr. novi plato kod Pevca je prazan, zasto da ne dobije zimsku svrhu. Iako postoji dosta prostora, sve je nabijeno u Knez kao da je to jedina pesacka ulica.
 
Slazem se.
Ja mislim da ima previše suvenira i gluposti koje se prodaju. Malo da ih razvuku po celom gradu bi bilo mnogo bolje.

Poslato sa telefona
 
U satoru telenora mozete igrati jednu mozgalicu tj igru pamcenja i dobiti jednu malecnu cokoladicu.
 
Inače, nijedna od tih radnjica u otvorenoj srca ne izdaje račune i kada im tražiš račun gledaju te belo, Nisu u obavezi da izdaju fiskalni ali jesu da izdaju račun, i nikom ništa.
 
20161220_180002.jpg


novi stubovi rasvjete o kojima sam govorio kod proljeca

20161222_220605.jpg
 
Nije mi jasno zašto stoje kola preko puta Obilićevog venca i zašto do sada nisu uklonjena?
 
Ti automobili na trotoaru baš smetaju, pešacima trenutno ostaje samo da se provlače pored njih, jer ne može ni ulicom zbog blata:

 
Sva kola su tu na divlje parkirana posto je to sve gradiliste
Ta bandera im se omakla
 
Neverovatno da im se omakla bandera, a drveće su uspeli da poređaju u liniju :)
 
Navodno je to Jovin tako planirao.
 
Pa ako je planirao onda nisu omanuli makar ne u odnosu na plan :D

Mada sam ja to shvatio vise kao izgovor. Mozda je ideja bila da se ulaz malo naglasi i bolje osvetli mada razlika je mozda pola metra
 
Mislim da je to kada gledas ovako u liniji da postoji skretanje ka desno nekako ta bandera toliko ubode oko kad gledas niz :D ne znam kako bi to objasnio :D ali opet ruzno izgleda tako uvuceno
 
fasade sa neparne strane na obilicu su prilicno dosadne, da ne kazem ruzne.
 
Vec su promenili stubove za rasvetu kod Proleca. Doduse sad su uskladjeni sa ostalim u Carice Milice ispod Tanjuga, samo mi nije jasno da su morali prvo da postavljaju neke random pa onda ove... Izgleda da im je slaba koncentracija :idea:

20161227_154819.jpg
 
To sam i ja primetio, u ponedeljak sam uslikao jedne, a u utorak su već postavili druge stubove rasvete. To mi liči na onaj parkić kod obeliska: prvo naprave neko kružno rešenje, pa kad im se to ne dopadne, poruše i naprave nešto potpuno drugačije. Kao da nemaju viziju i plan kako to treba da izgleda, nego sve prave u hodu.

Inače, na tom potezu kod restorana Proleće postavljene su samo dve ovakve lampe, i čini mi se da to nije dovoljno, jer ulica deluje mnogo mračnije nego ispred Tanjuga. Možda će i ovde postaviti dodatne kandelabre na trotoaru?
 
Videcemo na kraju, kao sto smo primetili ima dosta stvari koje se ad hok resavaju. (instalacije je prilicno traljavo odradjene, iskpljene su na milion mesta i ne znam koliki im je vek...)



Danas sam proverio, u garazu do Maksija staje maks. 15 auta sa sve zatvaranjem drugih, u drugu preko puta Tanjuga maks. 5. Dakle 20ak auta ce ici preko pesacke. Trebalo bi proveriti ko sve ima pravo na taj parking, posto mi se cini da nemaju bas svi koji su bili parkirani. Danas je jedno dostavno vozilo ispred Maksija isprosipalo ulje na vise mesta...
 
Maksi ima daleko vise robe od Poste pa ne bi bilo prakticno da guraju kolica u sred pesacke zone. Mislim da je tu potrebno ograniciti snabdevanje na odredjen vremenski period u toku dana.
 
Postoje palete na tockovima sa ogradama roba dolazi u njima i onda se direkt tako unosi u tadnju bar u idea marketima ima tu vise kombinacija ako se da maksiju teazice svi kafici itd
 
Jeste li sigurni da ce parking pored Maxija ostati u upotrebi nakon zavrsetka pesacke zone?
Kad smo vec kod toga, sta ce biti sa parkingom namenjenog za SANU?
A i vozilima u Uskockoj?
 
Vrh