Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Još jedan info...

Kada smo se uselili, neki stanari su postavili pitanje Westu da li održavanje mora da košta baš toliko.
Dobili smo specifikaciju troškova gde je ubedljivo najveća stavka fizičko obezbeđenje. Čak su oni kao firma dotirali taj trošak dok nije izgrađena druga lamela i useljeni novi stanari. Broj zaposlenih u obezbeđenju može značajno da utiče na ukupnu cenu usluge obezbeđenja/održavanja. Pošto sam razne stanove gledao pre kupovine u Westu, mnogi investitori su u ponudi navodili obezbeđenje koje se sastoji od portira u jednoj od zgrada koji sve prati preko kamera. To je sigurno znatno jeftinija varijanta za stanare.
 
Nadam se da će se u budućnosti nešto uraditi sa ovom građevinom pored West-a, nekako ne ide uz komplekse kao što su APC i West.
file.php
 
@Мактеп, шта би то требало да се уради са пословном зградом Цептер ? Она остаје ту где јесте, а ако некој будућој власти или већ, буде сметала или буде требао тај плац, зна се где се треба обратити. Јанковић је ионако пре пар година огласио продају једног дела зграде (складиште), али мислим да се нико није јавио на тај оглас. Наравно, далеко од тога, не браним га ни мало.
Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Ta cepterka sta je bilo prije u istoj neka industrija jesu to polupana stakla
 
ne sumnjam da će na tako atraktrivnoj lokaciji tu zgradu lako prodati nekom investitoru.
 
Da li sam dobro razumeo da po okončanju ovih zgrada po planu treba da počne izgradnja one kule?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405100#p405100:3ubwn4kq je napisao(la):
DzonTravolta » Sub Sep 10, 2016 1:44 pm[/url]":3ubwn4kq]Da li sam dobro razumeo da po okončanju ovih zgrada po planu treba da počne izgradnja one kule?

Zar nije kula poslednja na listi? Pre nje će valjda graditi onaj tržni centar.
 
Da, kula je skroz na kraju planirana i upitno je da li će uopšte biti pravljena.
 
Upitno je u smislu da se od ideje nije dalje odmaklo, što će reći, "može da bude, ali ne mora da znači".
 
Izvor: Beobuild.rs

Kula u bloku 65 dobila dozvolu
100701-PSP-03b.jpg


Projekat stambeno-komercijalnog kompleksa u bloku 65 na Novom Beogradu podrazumeva izgradnju preko 150.000 kvadrata stambenog, komercijalnog i poslovnog prostora. Do sada je završeno 5 stambenih lamela, a u narednih godinu dana biće kompleirano preostalih 6 lamela čime će biti završeni svi objekti u okviru stambenog dela kompleksa. Završetkom 11 planiranih stambenih lamela projekat ulazi u drugu fazu realizacije, odnosno izgradnju planiranih komercijalno-poslovnih sadržaja u ovom bloku. Prema već predstavljenom rešenju, komercijalno-poslovni deo kompleksa sadržaće tržni centrar, poslovno-hotelsku kulu i veliku podzemnu garažu. Radovi na izgradnji objekata druge faze počeće krajem naredne godine, a nedavno je druga faza dobila i građevinsku dozvolu.

Celu vest i fotografije izgradnje stambenog dela kompleksa mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/kula-u-bloku-65-dobi ... p2648.html
 
Pomalo je iznenađujuće da su tako rano dobili dozvolu ako početak radova planiraju tek za kraju iduće godine, ali svakako im držim palčeve.

Lamele koje trenutno niču, grade se veoma brzo i sasvim je realno da naredne godine završe i preostale stambene zgrade na mestu objekta u kojem je danas Tehnomanija. Naravno, sve to pod uslovom da nemaju dugačke pauze između faza, kako se to dešavalo ranije sa ovim projektom.
 
Konačno malo viša zgrada!
Ovde ne zaklanja nikom pogled ka već .... ne znam čemu ....
Eto, imaće problem dok voda dođe iznad četvrtog sprata i dok se izmisli način kako da se peru prozori a da ne smeta gore promaja, ali ....
 
Iskreno mislim da nema sanse da gradnja kule pocne krajem 2017.
I steta sto su smanjili visinu.
 
Ovo je najorginalnija fasada prizemlja (u pozitivnom smislu) na novogradnji sto sam ikada video.
Ako je i uzivo tako onda :sesir:
 
bio sam da vidim stanove u West65 zato sto mi se dopala ideja o novogradnji na relativno OK lokaciji (mada moja supruga kaze da tu nikada ne bi zivela) i mogu da kazem sledece:
DOBRO:
- lepo dizajnirani stanovi, deluje kvalitetna gradnja
- zamerka na klizna salnosnak, sklopiva vrata u dnevnoj sobi (moglo je i bolje obzirom na cenu)
- lepe i funkcionalne terase, mada mi se ne dopada ona aluminijumska braonkasta konstrukcija u coskovima .. bilo bi lepse da je sve samo staklena ograda
- kupatilo deluje kvalitetno odradjeno, prostrano je cak i u anjim stanovima
- grejanje/hladjenje deluje OK i nisam to vidjao drugde, ostaje da se vidi kako to sve radi ali kazu stanari da radi
- apsolutno MORATE da uzmete preskupu garazu jer nemate gde da parkirate iako vas niko u West65 ne obavezuje da je uzmete
- odrzavanje zgrade (tj. koncept naselja) mi se svidja, ali ostaje da se vidi kako ce se sprovoditi u praksi

LOSHE:
-lokacija: ni na nebu ni na zemlji, prolazak vozova u visini 2-3. sprata je uzasno (skripanje i sl....). Nema vrtica, skola, igraonica, poste; imace trzni centar koji ce mozda ove stvari sadrzavati sli mozda i nece....
- bice gradiliste narednix 3-4-5 godina
- nema parkinga za goste
- nema mesta za setnju, sve je jako gusto nabijeno, nema parkova, malo zelenila i uglavnom je sve izbetonirano. U poredjenju sa starim blokovima ovoje katastrofa (isti problem ima i A blok)
- zgrade su preblizu jedna drugoj, uzani prolazi. Eventualno ce biti mesta tamo oko fontane ali sve ostalo je uzasno blizu. Imam utisak da ce stanari pojedinih stanova moci da naproje kolikoje zrna graska pojeo komsija preko puta
- preskupo! 2300E/kvm + garaza je preskupo. Za 4-5 godina ce West65 biti samo jedan od novoizgradjenih kompleksa na NBG i cena nece moci da bude takva
- ne postoji sansa da se parkirate unutar bloka ako nemate garazu, osim za dostavna vozila.

Sve u svemu - mislim da se ne isplati nego treba sacekati koju godinu. Oni koji su uzeli po ceni manjoj od 2300 su OK prosli, ali oni koji ce uzeti po 2300 su u gadnom problemu. Ja licno cekam. Trenutno se za 2100 e moze ueti stan u BG na vodi sto je daleko bolja investicija po mom misljenju
 
Pa ti uzmi stan u beogradu na vodu.


Samo se bojim da ponovo ne nastane neko udruženje građana tipa 1000 prevarenih

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426233#p426233:pmzq3umv je napisao(la):
MilisaV » Uto Jan 03, 2017 11:30 pm[/url]":pmzq3umv]Pa ti uzmi stan u beogradu na vodu.
Samo se bojim da ponovo ne nastane neko udruženje građana tipa 1000 prevarenih

Mnogo bi ih zalio.
Kao sto zalim te Stankomovce, pa ove zaduzene u svajcarcima, pa one sto traze vrtic i ostalo u Stepi, a posebno bi zalio ove sto kaparisu na slepo u Vucic Mahali...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426233#p426233:1lru0kc8 je napisao(la):
MilisaV » Uto Jan 03, 2017 11:30 pm[/url]":1lru0kc8]Pa ti uzmi stan u beogradu na vodu.

Samo se bojim da ponovo ne nastane neko udruženje građana tipa 1000 prevarenih

jasno je meni da istina ponekad boli ali sta da vam radim. Ja samo kazem da je cena prekaja i da necete moci sutra da povratite ulozeni novac, kada budete prodavali stanove.
I sam sam skeptik oko BG na vodi, ali ono sto je do sada izgradjeno deluje OK. Inace, imam nekolik prijatelja koji su agenmti za nekretnine i svi delimo isto misljenje.

Uzivajte u WEST-u, ali pazite na siblje i romsku manjinu iza vaseg bloka, a dacu ne znam gde cete da setate i gde ce da se igraju posto u West65 bloku nece sigurno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426277#p426277:2qhs6bmm je napisao(la):
Cika Djura » Sre Jan 04, 2017 11:07 am[/url]":2qhs6bmm]
jasno je meni da istina ponekad boli ali sta da vam radim. Ja samo kazem da je cena prekaja i da necete moci sutra da povratite ulozeni novac, kada budete prodavali stanove. I sam sam skeptik oko BG na vodi, ali ono sto je do sada izgradjeno deluje OK. Inace, imam nekolik prijatelja koji su agenmti za nekretnine i svi delimo isto misljenje.
Uzivajte u WEST-u, ali pazite na siblje i romsku manjinu iza vaseg bloka, a dacu ne znam gde cete da setate i gde ce da se igraju posto u West65 bloku nece sigurno.

Znači ipak je cilj tvog prvog posta bio veličanje projekta Beograd na vodi i usputna kritika novogradnje sličnih karakteristika.

Sve ove mane Westa 65 koje si nabrojao postojaće i u Beogradu na vodi: gradilište u narednih, ne tri, nego desetak godina, nedostatak parkinga, sportskih terena, zelenila, vrtića, škola, prolazak vozova (dok se ne napravi novi most na Dunavu i ukloni pruga proćiće puno vremena). A kad se završi, zgrade će biti natrpane, velike i blizu jedna drugoj.

Za 2.100 evra se mogu dobiti samo najjeftiniji stanovi na nižim spratovima, sa pogledom na susedne solitere. Jedina prednost će biti lokacija. Ali ako je lokacija presudna, za sličan novac može se odmah pronaći kvalitetan stan u centru grada, nema potrebe čekati BnV.

Trenutno stanove u BnV kupuju ljudi kojima stan nije hitno potreban, a imaju višak kapitala koji nemaju gde da ulože, ili moraju po službenoj (partijskoj) dužnosti da ulože u BnV.
 
Vrh