Šta je novo?

Aerodrom Konstantin Veliki - Niš

Zar moze za 26 milijona rsd usminka terminal da izgleda kao sa fotke
 
Naravno da ne moze,imas u tekstu, to su pocetni radovi(rekonstrukcija krova) a ovo na slici ce da kosta 2,5 miliona evra.
 
Cela prezentacija izgleda odlicno. Plus za link.

kao koncept deluje mi svakako dobro osmisljeno. E sad, da li je realno, pa i ne znam bas...
 
Аеродром Ниш започео санацију крова на терминалној згради

3.jpg


2.jpg
 
Koliko putnika prognozirate za sledecu godinu?
350k je moja prognoza :D
 
Ovde ne bih smeo da kalkulisem, posto ne znamo situaciju za decembar. Sacekao bih jos malo
 
и ја бих рекао до 350к, али да сачекамо коначан број на крају године
 
Juče sam leto prvi put preko Niša. Ne bih želeo da uvredim Nišlije, ali aerodrom "Konstantin Veliki" je ispod svakog nivoa. Nije mi jasno ne osnovu čega je dobio dozvolu za međunarodne letove. Ako je aerodrom lična karta nekog grada i prvo što će stranac da vidi i na osnovu čega će formirati mišljenje, onda neće baš najlepše misliti o nama.

Iako su službenici jako ljubazni, mnogo, mnogo ljubazniji nego u Beogradu, infrastruktura je u očajnom stanju i tamo su potrebna mnogo veća ulaganja kako bi se dosegao malo pristojni nivo. Od piste, preko terminala i opremanja iste, do parkinga i saobraćajne signalizacije.

 
Dok su ljudi kako treba dobro je ;)

Polako ce se i infrastruktura opremati i oprema nabavljati. Sada prtljag vuce traktor ali uz saradnju sa ANT-om moze se nabaviti i neko savremenije vozilo za te potrebe.
 
Sta fali imt traktoru i u tivtu je isto traktor sfrj stil
Aerodrom su iznenadili putnici polako ide to na bolje
 
Ninajednom renderu nema predvidjenih avio-mostova kako vidim?
 
нема, нису ни планирани. ни не требају им. а ионако, ко ће да их користи?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=425301#p425301:1i48abw4 je napisao(la):
Nik_B » 28 Dec 2016 09:18 am[/url]":1i48abw4] Nije mi jasno ne osnovu čega je dobio dozvolu za međunarodne letove.
Ih bre pretera ga. Aerodrom ima sve ono sto je potrebno za medjunarodne letove, a kriterijum za to svako nije koliko je zgrada uredjena i sredjena, da li su dole skupe plocice ili istroseni linoleum, da li su salteri fensi ili stari.... itd. Takav kriterijum ne postoji.
Slazem se da zgrada jeste u losem stanju i da ce biti potrebna opsezna rekonstrukcija, a jednog dana i nova zgrada. Ali i sada takva kakva je vrsi funkciju. Sa ovim sminkanjem bice valjda malo bolje nego do sada. Treba imati u vidu da ta zgrada nije pinuta sto se tice bilo kakvog sredjivanja od izgradnje 1986 godine, da je tada zgrada napravljena brzinski bez ikakvih analiza i studija o mogucim kapacitetima i potencijalnom broju putnika. Bilo je bitno samo napraviti nesto bilo sta, samo da krene saobracaj. Da ova zemlja nije krenula stramputicom vec te naredne 1987 imao bi Nis do sada skroz novu zgradu. Paradoksalno, tek 30 godina od izgradnje aerodroma ovaj aerodrom ima putnike... sve to do pre dve godine je bilo smesno, najvise par desetina hiljada putnika godisnje. Ona zgrada je bas spram takvog broja putnika.

Trenutno je najbitnija stvar na aerodromu (osim sredjivanja zgrade) ugradnja ILS.
 
Valjda Constantine the Great Airport, a ne obrnuto...
 
наравно да јесте. али на енглеском језику југословенских народа пише се Airport Constantine the Great Niš (тако пишу и остали народи, али стварно)
 
Vrh