Šta je novo?

Problem pasa lutalica

Pa posto su 'ljubitelji' i zastitnici zivotinja polako na putu da postanu sekte, jer svakog ko ukaze na bilo koji problem vezan za lutalice ili agresivne pse koji imaju vlasnika bude okarakterisan i etoketiran najcrnje, ne preostaje nista drugo nego da se gradjani na neki nacin samo organizuju.

Uobicajena fraza "ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude" ne moze vise da prodje.
Da volim zivotinje, od malena sam ih voleo, ali vise volim svoje dete koje vec skoro 2 meseca vodim i sacekujem iz skole jer copori lutalica napadaju nasumicno.
Da, volim pse, ali bih bez razmisljanja ubio da bih zastitio svoje dete!
ovo danas je bio bio @astrodule, nas drugar forumas i to je strasno, ali zamislite da je umesto njega tu bilo dete 3. razred, koje se vracalo iz skole???
Kako bi ono proslo?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Nadam se bar da ces 1000e da uzmes. Mene su lutalise jednom napale u Zarkovu izmedju zgrada, ali dok me jos nisu krenuli da ugricu odalamio sam cizmom jednog u glavu, tako da su se razbezali. Cim krene da laje lutalica i da mi prilazi, odma u glavu, ne cekam napad.
 
Okretnica prazna. Bio samo jedan bus. Neka kola su prolazila dok su trčali paralelno sa mnom na drugoj strani ulici. Kada su kola prošla, ustremili su se ka meni.

Sledeći put čim vidim lutalice, tražim kamen ili motku ili se okrećem nazad.

Medicinska sestra mi reče da sam peti u poslednjih par dana (a bio sam u privatnom domu zdravlja). Taksista kaže da je baš danas vozio ženu koju su isto napali kučići.

Koliko sam shvatio, vansudski daju odmah 25 000, a ako ode na sud, onda ide i preko 100 000 dinara.
 
25000?? Pa oni nisu normalni. A bas je Vesic pre neki dan psao kako je to mafija koja uzima pare od grada, eto samo par advokata to radi.
To vansudski je bas malo para.
 
Наравно на суд, па ће град да плати и оштету у износу који си навео и судске трошкове.
Подршка
 
– Kao gradski menadžer sam se sa ovim problemom susreo na čudan način. Uvideo sam da iz gradskog budžeta odlazi ogroman novac na ime odštetnih zahteva, jer smo, primera radi, u Beogradu tokom prošle godine sklopili 972 ugovora o vansudskom poravnanju, na osnovu čega smo isplatili 24 miliona dinara – rekao je Vesić.
http://www.blic.rs/vesti/beograd/grad-i ... ba/7el8c7p

Poslato sa telefona
 
Bio sam kod infektologa. Kaže da 6-12 osoba dnevno dolaze sa ujedima pasa.
A Cigani iz Obrenovca su folirali sa kuvanom kerećom glavom.
 
Koji bolesnici?!?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=266436#p266436:bin5z9b3 je napisao(la):
astrodule » 11 Feb 2014 01:14 pm[/url]":bin5z9b3]A da li neko proverava da li kučići imaju čipove?

Ti imaš kuče, kako proveravaju to?

ide veterinar u drustvu para komunalaca, on je ovlascen i strucan da "ocita" cip psu, oni statiraju, verovatno se umesaju tek ako iskrsne neki problem.

ne znam za ostale delove grada ali u ovom mom vole da se pojave "nekako s proleća". proveravaju da li su psi (ja ih imam dva, zato mnozina) cipovani, kad utvrde da jesu onda proveravaju da li su redovno vakcinisani i to je to. zaprepastio me nacin na koji to rade.. zovu telefonom nekoga pa mu izdiktiraju broj cip koji im ocita aparat pa ovaj to negde proveri pa im javi.. ako je zauzeto cekas.. ja sam jednom prilikom zurio i na njihovo molim vas sacekajte da nam jave da ali je sve ok samo sam se okrenuo i otisao sa kerovima, reko samo vi sacekajte (naravno da su cipovani i vakcinisani, zbog njih i mene a ne zbog drzave)
 
Drži se astrodule! Javi nam molim te koja je procedura kako bismo ovde imali uputstvo za nekog ko isto tako prođe. Primetio sam da ima advokata lešinara koji se samo bave odštetama za pse lutalice i skupo naplaćuju svoje usluge.
 
A taj lesinar te sigurno puskom natera da te zastupa i da mu masno platis. Pored opcije da se nagodis sa gradom, da sam sebe zastupas ili da te lesinar zastupa i izvuce ti masnu odstetu, sta bi birao?

Astrodule,

bas te iskasapise. :(
 
Kao što postoji uigrana ekipa za saobraćajne udese i starateljstvo na decom za bogataše, tako postoje i ovi za kučiće.

Imam drugara advokata koji će sve to vodi. Krenućemo sa tužbom kada skinem konce i dobijem još taj izveštaj da bismo dobili napismeno koliko dugo nisam smeo da forsiram noge. Jedan od argumenata će da bude da ne mogu da se pripremam za dva maratona u aprilu za koje sam već platio učesninu. (imam statistiku trčanja poslednje 3 godine, kao i dosta diploma i medalja za trka).

Naravno, tu je i pretrpljen strah i sve što ide uz to.

Recimo da su me ujeli po licu ili šakama, onda bi moglo više para da se uzme jer je vidljivo.
 
4 dana od ujeda
db71ef975fd25782447de5b2745c74d8.jpg


6 dana od ujeda
c7e9bd90cb22d31d8c3d6bab5f26aa3e.jpg




Poslato sa telefona
 
Dule ovi izgleda duboko ?
Dete mog komšije je takođe ujela lutalica i u celu priču su uključeni tzv lešinari-advokati (20 %). Priča se zakomlikovala od strane grada tako da su se uključili psiholozi-psihijatri , sudski veštaci i to sve naknadno košta. I traje par godina.
 
A koliko bi trebalo % da bude da ne bude lesinar? 0%? Vi pretpostavljam svi radite besplatno :roll:
 
U Americi advokati po dogovoru uzimaju od 20-35%, ali samo ako
se naplati. Trenutno smo u nekom sporu pa znam.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sinoc sam hteo da idem peške od arene do delta sitija. Došao sam do belexpa i ugledao čopor od 15ak pasa. Umesto peške da sam nastavio ka belvilu vratio sam se na stanicu i sacekao 94....


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=433429#p433429:1m5z5zp2 je napisao(la):
laki72 » 13 Feb 2017 11:58 pm[/url]":1m5z5zp2]Pa posto su 'ljubitelji' i zastitnici zivotinja polako na putu da postanu sekte, jer svakog ko ukaze na bilo koji problem vezan za lutalice ili agresivne pse koji imaju vlasnika bude okarakterisan i etoketiran najcrnje, ne preostaje nista drugo nego da se gradjani na neki nacin samo organizuju.

Uobicajena fraza "ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude" ne moze vise da prodje.
Da volim zivotinje, od malena sam ih voleo, ali vise volim svoje dete koje vec skoro 2 meseca vodim i sacekujem iz skole jer copori lutalica napadaju nasumicno.
Da, volim pse, ali bih bez razmisljanja ubio da bih zastitio svoje dete!
ovo danas je bio bio @astrodule, nas drugar forumas i to je strasno, ali zamislite da je umesto njega tu bilo dete 3. razred, koje se vracalo iz skole???
Kako bi ono proslo?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Tek sad vidim ovo, samo sam hteo da dodam da je mene dok sam bio prvi razred osnovne, pri povratku iz škole napao i pojurio neki ker jer sam prošao pored njegove kućice - improvizovanog daščanog boksa pored obližnje zgrade, dakle verovatno lutalica, ali "udomljena" od nekoga ko nije baš kvalifikovan za život u gradu. Nekako sam potrčao kako me noge nose i makao iz njegove teritorije. To je bilo još 1991. kad nije postojao nikakav problem lutalica. Ali od tad vučem traume, i nikad nisam želeo i voleo da imam psa, a kasnije mi se komuniukacija sa psom nametala, isto mi je osoba koja mi je najbliža nedavno zamerila što neću da vozim psa u kolima u kojima se vozi beba, većšto sam hteo da uzmem druga kola da to obavim. Dakle nisam odbio, već sam ponudio obostrano zadovoljavajuće rešenje, al verovatno mi je zamereno što dete neće od početka da bude u kerećem društvu.

I smučilo mi se iače svuda, i po Fejsu i po ostalim formatima bombardovanja slika sa kerovima, ja sam indiferentan prema njima, ali oni to smatraju nepatvorenom mržnjoom.
 
http://rs.n1info.com/a382747/Lifestyle/ ... gradu.html

Dodao je da će najveći projekat tog tipa biti izgradnja prihvatilišta u Lisović-šumi, gde će na 11 hektara u prirodi biti 3.000 do 4.000 pasa, a reаlizаciju tog projektа očekuje ove godine.

Prihvatilište = Zatvor

Podržavam ideju ako to znači da će sve lutalice sklanjati sa ulice, a ne samo one koji ujedu nekoga.
 
Podržavam @astrodule i ujedno izražavam teskobu koju oseća moje srce zbog problema koga je astrodule izneo (Ned Feb 19, 2017 6:27 pm).

Sve lutalice u prihvatilišta! Izgleda da ćemo ih imati više nego narodnih kuhinja.
Tuga pregolema
657883169.gif
 
Hvala na saosećanju. Moj se stav prema psima nije promenio posle napada (niti ih obožavam, niti ih ne volim). Jedino sada kada trčim i čujem ili vidim pse, snimim okolinu i tražim mesto za bekstvo (drvo, neki auto...)
 
Uh, nemoj me podsećati na mog ljubimca, evo suza se skrotrljala jer znam da davno ore nebeske njive, moj L. Čini mi se, život mi je promenio ili makar delom, mogao je da je hteo. Ko pita ta senzibilna bića? Niko i zato često ispaštamo samo zato što ih ne "čujemo".
 
Posle dugo vremena, muž i ja smo pre nekoliko dana preuzeli stan (Energoprojekt).
Uopšteno smo zadovoljni ali smo imali sitne primedbe koje se otklanjaju.

Ono čime smo nezadovoljni su PSI LUTALICE.
Ovo zaista nije normalno i ne priliči jednom naselju u kom treba da žive ljudi.
Napadali su nas u nekoliko navrata ali smo se izvlačili.
Ne znam kako se niko nije žalio do sada na ovu temu?!
Kome bi bilo najefektivnije da se prijavi kako bi se rešio ovaj problem.
 
Vrh