Šta je novo?

Klinički centar Srbije

Koji objekat će pre da se završi? Klinički iz 1974. godine ili Prokop iz 1977. godine? Spajanje ovih objekata nadvožnjakom iznad autoputa će biti krajnje simbolično. Pogotovu jer će biti negde oko pedesete godišnjice započinjanja ovih objekata...
 
Ma jok , cekamo 100 godišnjicu
toliko ima prečih stvari od toga, kao na pr.
zamena enterijera svih kabineta, zamena državnog voznog parka, kupovina vojnih igračaka, preuredjenje vila Diposa za partiski kadar, obnova arhivskih vina iz vinskih podruma....
a ti baš zapeo da narod ima gde da se leči.... Klinički centar.... cccc
strpi se malo .....sad ce očas posla ......100 godinšnjica , pa onda lagano... :lol:
 
Pozdrav iz Interne Kliik. Necu da postavljam slike zgrade jer je jedina funkcija kao prostor za reklamiranje MTS-a.

17098656_1863218403934753_3673031563157743396_n.jpg
 
Projekti svih kliničkih centara su prosečni i ispodprosečni. Za beogradski klinički centar meni bi bilo mnogo lepše da se zadrži postojeća kula u originalnom izgledu a da se pored napravi novo krilo.
 
Dva krila su dodata pored kule tj produzena je kula mislim da je tako nesto bilo i po prvobitnom projektu
 
Jeсте ли приметили ове кружне токове иза КЦС и надвожњак ка Прокопу?

klinicki_centar_srbije_2_060317_tw1024.jpg
 
Да баш чудно, ту су могли већи кружни ток за све четири саобраћајнице. А ако добро видим, планира се шира саобраћајница иза старих клиника у Др Суботића, док та улица некако личи као пешачка.
 
Raspisan tender za izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije u Beogradu - Vrednost radova procenjena na 96,1 mil EUR
Četvrtak, 16. 03. 2017.|15:35 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -1-mil-EUR

Ministarstvo zdravlja Srbije raspisalo je javni poziv zainteresovanima za izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Poziv predviđa radove na proširenju i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, a ugovor za Prvu fazu obuhvata renoviranje i proširenje dela postojeće centralne bolničke zgrade (ukupne površine oko 86.000 m2) i izgradnju novih tehničkih blokova A, B i D, parkinga i spoljnog uređenja, kao i parkinga A sa saobraćajnim rešenjem iz druge faze.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 96,1 mil EUR. Procenjeni vremenski rok za završetak radova je 31 mesec od dana obezbeđenja pristupa gradilištu i uplate avansa, do prijema radova.

Ponuđači prilikom predaje svojih ponuda moraju da obezbede tendersku garanciju u iznosu od 3 mil EUR, a od uspešnog ponuđača će se tražiti da obezbedi i garanciju za dobro izvršenje posla u visini od 10% od iznosa ugovora pri njegovom potpisivanju.

Tenderska dokumentacija se može dobiti od Ministarstva zdravlja, a krajnji rok za predaju ponuda je 17. maj 2017. godine. Istog dana biće i javno otvaranje ponuda.
 
Haos na sta lice zgrade klinickog centra pogotovo one iz Pasterove ulice neki domovi zdravlja u selima izgledaju bolje..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438387#p438387:2j5t90hz je napisao(la):
Дошљак » Sre Mar 08, 2017 1:46 pm[/url]":2j5t90hz]Jeсте ли приметили ове кружне токове иза КЦС и надвожњак ка Прокопу?

klinicki_centar_srbije_2_060317_tw1024.jpg

Sta ce toliko krugova :)
 
Klinicki centar Srbije, u najsirem smislu, bi trebao da bude potpuno nova zgrada, mozda i lokacija, tj. sve pod jednim krovom.
Sadasnji kompleks cine neki zaista lepi primerci arhitekture, ali su konceptualno i funkcionalno odavno zastareli, ako se slazete.

Prostor KCS bi mogao da dobije novu namenu, recimo kao deo beograskog univerziteta ili drugo, dok bi najveca zgrada (poliklinike) svakako morala da ostane to sto jeste, samo sa prosirenim kapacitetom u kom bi bile smestene klinike koje su sada 'rastrkane' po prestarim zgradama kompleksa.

Nemam neko konkretnije resenje trenutno, ali znam da je ljudima ovde nesto slicno padalo na pamet.
 
I jedno pola miljarde evra spustite se na zemlju daj vec jednom da zavrse tu zgradu i da imamo uslove dostojne 21 vjeka a stare zgrade pod zastitom treba renovirati mogu sluziti kao roditeljska kuca za medicinski fakultet itd
 
Dikertore, ovo je ne znam koji vec put da posle moje neke ideje preseces sa tim da nema para :lol:
Slazem se da nema para, to se podrazumeva, kao i kod vecine ideja koje forumasi ovde prosipaju.
Slazem za i stare zgrade, sto sam otprilike ja i rekao gore, pa je tebe inspirisalo da kazes renoviranje, roditeljska kuca itd.
Nemoj barem ti da pises tako kao da pecas lajkove.
 
Vozd se docepo broja ilustrovane revije beograd iz 1976 posvecenog sava centru kcs i prokopu
Daj neki drugi broj :) kog nije bilo na forumu
 
Kačih već priloge iz drugih brojeva kojih se "dočepah".. :)
 
Tesko se do revije dolazi bas dobra novina steta sto je prestala izlaziti trebalo bi skenirati i okaciti na net
 
Heh, pa ne skupljam ja starine od juče.. :)
Da, zaista šteta..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534467#p534467:3d7jatg4 je napisao(la):
arsa.arsa » 26 Apr 2018, 16:30[/url]":3d7jatg4]Krece rekonstrukcija u junu, najavio premijer Srbije danas.
:?:
 
Vrh