Šta je novo?

Naplatna rampa Vrčin - pomeranje naplatne rampe Bubanj Potok

Sto rece Tihi, ovako nesto ne videh ni u Americi ni u Kanadi, a Boga mi sam ih prosla uzduz i popreko. A to sa kamerama i tablicama je uzasan osecaj. Nikad ne znas ko te i gde spijunira. Ja sam u Montralu dobila gotovo “preteci” survey o saobracaju da mi daju do znanja da su me videli kako napustam Kvibek za vreme njihovog francuskog nacionalnog praznika. Brr. Ja bih radije, sta na umu to na drumu.
Inace mi ova nasa rampa vise lici na neki savremeni granicni prelaz.
Zivela Siva!
 
Izvor: Beobuild.rs

Završni radovi na novoj naplatnoj rampi


U martu prošle godine počeli su radovi na izgradnji nove naplatne stanice na autoputu Beograd-Niš. Sadašnja naplatna stanica kod Bubanj potoka dugo je služila kao najveća i najprometnija naplatna rampa u zemlji, međutim već od ovog proleća ona odlazi u istoriju. Izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok je dugo planirani projekat, a nova pozicija preduslov je u sklopu naredne faze izgradnje Beogradske obilaznice. Naime, na lokaciji današnje naplatne rampe u Bubanj potoku nalaziće se velika petlja sa kombinovanim železničkim i putnim ukrštanjem Obilaznice i autoputa Beograd-Niš. Iako je izmeštanje naplatne rampe ubrzano dolaskom IKEA centra na Bubanj potok, sa potpisanim ugovorom za završetak B sektora Obilaznice, njena izgradnja stigla je u pravo vreme. Nakon završetka radova na novoj stanici, ulazno-izlazni terminali za naplatu nalaziće se na novoj poziciji, osam kilometara južnije kod naselja Vrčin.

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/zavr%C5%A1ni-radovi- ... p2687.html
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pUu2m6q0in0[/youtube]
170316-Naplatna%20rampa%20Bubanj%20potok-42.jpg

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/zavr%C5%A1ni-radovi- ... p2687.html
 
Блиц пренео Игорову фоторепортажу са неколико слика, о наплатној рампи "Врчин". Овога пута нису исекли потпис Беобилд.

SVEMIRSKA RAMPA "Bubanj potok" odlazi u istoriju, pogledajte kako izgleda nova naplatna stanica "Vrčin"

Beobuild | 17. 03. 2017 - 11:53h
| Komentara: 32
Krajem marta prošle godine počeli su radovi na izgradnji nove naplatne stanice na autoputu Beograd-Niš.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/svemir ... na/p0ykzbd
 
@autoputevi kao hobi

Ово је већ пета-шеста тема на којој не могу да отворим твоје слике. Да ли их ико види и ако да, шта да учиним да бих могао и ја?
 
@Сизифе, ја видим све слике које је @Аутопутеви као хоби поставио. Беобилд пратим преко нормалног рачунара, а не преко некаквих паметних телефона, таблета, лаптопова и осталих стварчица :D Шта треба да урадиш нисам вичан толико, радо бих ти помогао, вероватно да Игор зна.
 
sizif":bx1fldzy je napisao(la):
@autoputevi kao hobi

Ово је већ пета-шеста тема на којој не могу да отворим твоје слике. Да ли их ико види и ако да, шта да учиним да бих могао и ја?


Ja vidim slike koje su postavljene.
Probaj:
1. Da ocistis kes memoriju
2. Da reinstaliras aplikaciju, ako si preko TT


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
sizif":3mulyyln je napisao(la):
@autoputevi kao hobi

Ово је већ пета-шеста тема на којој не могу да отворим твоје слике. Да ли их ико види и ако да, шта да учиним да бих могао и ја?
Ja postavljam slike preko tapatalka.
Javi ako uspes da ih vidis.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ја користим деск топ и видим све друге слике. Не знам да ли је у питању Tapatalk.
 
Путеви Србије објавили јавну набавку за рушење постојеће наплатне рапме "Бубањ поток":


22.03.17. Јавна набавка бр. 11/2017 - Рушење комплекса чеоне наплатне станице Бубањ Поток на km 217+365 државног пута I-A реда бр.1 (аутопут Е-75)

http://www.putevi-srbije.rs/index.php/% ... e-75-eng-2

http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/ ... ponuda.pdf
http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/ ... tacija.pdf
 
Koliko je vremenski potrebno da se rampa na Bubanj Potoku ukloni?
 
Da se nadovežem na priču o elektronskoj naplati putarine (ENP). Riješenje koje je implementirano kod nas teško da negdje više postoji. Naplatne stanice nisu između sebe povezane, ne postoji centalni server niti centralno upravljanje sistemom naplate. Kredit koji uplatite na svoj tag uređaj se prilikom prolaska kroz naplatu ne očitava sa nekog centralnog servera već direktno sa uređaja. Zbog toga vam je potreban sam tag prilikom uplate kredita, da bi se podaci(kredit) upisali na uređaj. To je i razlog zašto ne može da se implementira bilo kakvo plaćanje putem kreditne kartice, mobilnog telefona ili slično. Podaci sa naplatnih stanica se poslije fizički nose u centralu na ZIP drajvovima(!!!), popularnim zipetama radi sravnjivanja. Mlađi se teško mogu sjetiti šta je to jer se ne koristi u širokoj upotrebi otprilike od prošlog vijeka.
Ja sam zadivljen kako ovakvo riješenje uopšte i funkcioniše.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442508#p442508:3if6udx8 je napisao(la):
Blade » 26 Mar 2017 11:23 am[/url]":3if6udx8]Koliko je vremenski potrebno da se rampa na Bubanj Potoku ukloni?

Kako je navedeno, ponuđeni rok za završetak kompletnih radova ne može biti kraći od 45 i duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a rok za dostavljanje ponuda je 21. april.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ona-dinara
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442614#p442614:296gi0vh je napisao(la):
varos kapija » 26 Мар 2017 11:02 pm[/url]":296gi0vh]
Kako je navedeno, ponuđeni rok za završetak kompletnih radova ne može biti kraći od 45 i duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a rok za dostavljanje ponuda je 21. april.
:bash: :bash: :bash: U prevodu, da može lepo da se naplati :violina:
 
Nema gužve za Uskrs, kreću 23 trake
Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je rok završetka naplatne rampe Vrčin 15. maj
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 6.04.2017. | 09:12 -> 09:27

Mihajlovićeva je, međutim, navela da očekuje da će biti puštena u rad pred uskršnje praznike i da će to biti prvi put da nećemo imati gužve."Naplatna rampa je sada izmeštena iz Beograda. Neće više biti gužvi, jer sada imamo 23 trake", rekla je Mihajlović za RTS. Naplatna rampa Bubanj potok izmeštena je kao deo projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, a na neki način ju je “pogurala” izgradnja robne kuće Ikea.
Prvobitno je trebalo da bude završena u oktobru prošle godine.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1247664
 
A koliko smo imali traka pre? Koliko se sećam broj "običnih" traka ostaje isti, samo će biti više ENP rampi.

Gužve u nekim delovima godine (nedelje) su sasvim normalna stvar na svim rampama u Evropi, pa me baš zanima kako Plavuša misli da gužvi neće biti (jedino da ne bude naplate)
 
Kolko sad imamo na Bubanj Potoku, ukupno 15 traka (11 ka Beogradu i 4 ka Nišu)? Ako će Vrčin imati 23 (17 ka Beogradu i 6 ka Nišu), to je 8 traka više (6 više ka Beogradu gde se stvaraju gužve i 2 više ka Nišu) tj. 50 % veći kapacitet.
 
Vrh