Šta je novo?

BIG Fashion Vidikovac [ Tržni centar | 120.000m2 ]

Džontra, sumnjam da su tebe i u Briljantinu gledali u toj sali :D , ona je kao bioskop koriščena samo sporadično. Čak mislim da je u njoj bilo više pozorišnih predstava (uglavnom za decu) nego filmskih projekcija.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443302#p443302:2zrl8qds je napisao(la):
laki72 » 30 Mar 2017 11:46 am[/url]":2zrl8qds]sporan je ovaj deo:


@tragac
Koliko se sećam nacrta, nije bila predvidjena ni slicna veza na petlju Labudovo brdo.
Ovaj nastavak koji si produžio ka Patrijarha Joanikija tek nije izvodljiv :D
No ligicno se nameće da se na uključenju od Cerak Vinograda uradi denivelisana raskrsnica, postoji prostor koji je za to ostavljen.
I da me ne napadnu odmah protivnici automobila, kažem petlja, ne zato da bi neko sa 120 ulazio u grad (sto niti je sada, niti ce biti moguće), već zbog obima saobraćaja.
Nažalost po postojećim planovima (bar onima koje sam ja video) na toj raskrsnici su genijalci predvideli semaforizovanu raskrsnicu, sto je po meni samo dokaz gluposti!!! Kada već postoji prostor, (a već danas kada na drugoj strani Ibarske magistrale ne postoji nista osim nehigijenskog divljeg naselja i toplane) valjda bi bilo smisleno makar uraditi kružni tok!
file.php

Ne znam koji plan si gledao. DUP ili onaj "Shopping City Sud" koiji je samo spisak lepih želja jer Beograd nije Beč. DUP i PDR nisam video, ali znam da ti planovi kod nas merodavni koliko i lanjski sneg. Veza na Patrijarha Joaniki je itekako moguća, ali bi i ona trebala da bude proširena makar do Skojevskog naselja. Zapravo najbolje bi bilo napraviti petlju na Ibarskoj na prelazu Vidikovca u Cerak, severno od toplane, ali bi tu Vojska trebala da ustupi deo placa koji izgleda da ne koristi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443312#p443312:a7zncuxv je napisao(la):
tragac » 30 Mar 2017, 13:09[/url]":a7zncuxv]Džontra, sumnjam da su tebe i u Briljantinu gledali u toj sali :D , ona je kao bioskop koriščena samo sporadično. Čak mislim da je u njoj bilo više pozorišnih predstava (uglavnom za decu) nego filmskih projekcija.
Ne znam da li su mene gledali, ali krajem 90ih je išla jedna projekcija dnevno. Nije baš kao ovi centralni bioskopi, ali bilo je tu štošta da se vidi (ako se dobro sećam, "Princ Egipta" je bio aktuelan pre bombardovanja).
 
Sve dok se ne koristi samo za filmove, to nije bioskop. Dom kulture kakve je svojevremeno imalo svako malo veće selo. Neki su imali sopstvenu projekcionu opremu, negde su kinoprojektor, platno i konstrukcija deljeni izmedju više domova kulture, voženi traktorima i kamionima od jednog do drugog po potrebi. Ništa od toga nije bioskop, projekcije su se davale i u opštinskim salama, fiskulturnim salama škola, fabričkim halama, to su bili višenamenski DK kakav je i ovaj Rakovički bio, a i kakav je i dans, s tim što on ima svoju opremu. Na kraju, ne sećam se da sam video u bioskopskom repertoaru u novinama "Bioskop/Dom Kulture Rakovica/Kucera", ali nisam pomno ni pratio, ako si video nekad u repertoaru to bi bilo jako lepo, mada sumnjam. Ako je i Rakovica imala pravi bioskop, to je bilo pre 1950.
 
@tragac
Nemoj se koristiti poluinformacijama i ...
Bioskop Rakovica je imao jednu do dve projekcije svakoga dana. :grand:
redovno je bio oglasavan njegov repertoar u svoj dnevnoj stampi )da ima nas dinosaurusa koji smo morali novine da kupujemo da bi videli gde sta igra, jer ni na TV-u nije billo rasporeda projekcija, sve do 91 godine kada je time poceo da se bavi "treci kanal"

Sto se tice toga koji sam plan gledao, u pitanju je bio DUP.
Nisam ga gledao odavno, pa sam yato i napisao " koliko je meni poznato" jer moguće da je bilo nekih izmena.

Kvalitetnu direktnu veyu iymedju Patrijarha Joanikija na mestu gde si ti to nacrtao je nemoguće izvesti, osim...
Osim ako ne smatrać da se treba upustiti u investiciju "guranja petlje gde joj mesto nije" ;)

ovo sto si napisao:
Zapravo najbolje bi bilo napraviti petlju na Ibarskoj na prelazu Vidikovca u Cerak, severno od toplane, ali bi tu Vojska trebala da ustupi deo placa koji izgleda da ne koristi.


sam već obrazložio u mom prethodnom postu, ali i upozorio na nameru planera da tu naprave semaforizovanu raskrsnicu:

No ligicno se nameće da se na uključenju od Cerak Vinograda uradi denivelisana raskrsnica, postoji prostor koji je za to ostavljen.
I da me ne napadnu odmah protivnici automobila, kažem petlja, ne zato da bi neko sa 120 ulazio u grad (sto niti je sada, niti ce biti moguće), već zbog obima saobraćaja.
Nažalost po postojećim planovima (bar onima koje sam ja video) na toj raskrsnici su genijalci predvideli semaforizovanu raskrsnicu, sto je po meni samo dokaz gluposti!!! Kada već postoji prostor, (a već danas kada na drugoj strani Ibarske magistrale ne postoji nista osim nehigijenskog divljeg naselja i toplane) valjda bi bilo smisleno makar uraditi kružni tok!

A prostora ima sasvim dovoljno, bez ikakvih ustupaka vojske niti bilo koga drugog, sto se lepo vidi sa ove slike:

 
Semaforizovane raskrsnice su im valjda najjeftinije. Ovde bi tako lepo legao jedan denivelisani kružni tok i u produžetku put koji prolazi kroz Železnik ka Ostružnici odatle. Uz to, ne znam šta im je namera sa novom grobljanskom petljom na Orlovači, izgleda kao da će tu biti priključenje na neki put regionalnog ranga koji ide paralelno sa postojećim Kružnim putem.
 
ulica patrijarha joanikija je interna vidikovacka saobracajnica koja prolazi kroz naselje. njeno prosirenje na 2+2 je pozeljno ali ne bi bitno uticalo na sam protok saobracaja kroz naselje zbog ogromnog broja pesackih prelaza, ukljucenje na parkinge, obdanista i sl. ona se prirodno nastavlja na ulicu pilota kneza viseslava koja je takodje odavno trebala da bude prosirena barem u delu pored ceraka, mada taj frtaljcic ne bi bitno uticao na zagusenje koje je svakodnevno. a kad otvore ceracki lidl mislim da ce tek tad tu doci do totalnog kolapsa. u delu od eko pumpe do rubina takodje bi bilo pozeljno prosirenje ali bi efekat bi slican kao i eventualno prosirenje kroz vidikovac.. veliko ulaganje, efeket nula..

raskrsnica kod galeba, za one sa svezijom lk - raskrsnica kod meka, ima glavni pravac rakovica-ibarska, a ne skojevska-vidikovac, i to je ovo sto laki prica i ilustruje. dakle , od meka pizmedju vidikovca i ceraka, pored pijace pa na magistralu, naravno preko petlje a ne semafora

za kraj, jesam lokal patriota ali ovaj TC bi pre trebalo zvati tc labudovo brdo ili tc orlovaca, mozda i tc pet ludaka.. sve je tacnije od postojeceg imena
 
Najveci problem raskrsnice kod meka jeste sto se za skretanje ka ceraku ako se ide iz pravca skojevske i ako je prvi automobil na raskrsnici blokira sve iza zbog pesaka.

Resenje svih problema uvucena traka za skretanje desno. Ima i prostora i mala su ulaganja. Dobija se protok ka vidikovcu.

Ovo sve treba da prati i uvlacenje gsp stanica.

Morao sam da napisem ovo bas mi je bilo na dusi.
 
slazem se da bi minimum minimuma trebalo da bude uvlacenje autobuskih stajalista ali ne bih rekao da bi to bilo resenje svih problema. za tako nesto bi bilo potrebno izgraditi i bar tri pasarele ili podzemna prolaza na delu od zabca do zara plus jos neka u nastavku do labudoog brda. ona anarhija kod crkve gde pesaci samo sto ne razapnu stator na sred ulice od sadasnje tacke zagusenja bi se pretvorila u crnu tacku gde bi bilo mrtvih na dnevnom nivou.

elem, svi imamo slican bol u dusi dok se vozimo ili setamo nasim naseljem, ali svima nam je jasno da tako nesto (pasarele, podzemni prolazi) nikada nece biti uradjeno, bar ne na vidikovcu za nasega zivota
 
Možda je i bolje da se stajališta ne uvlače jer bi sigurno divljali ali na Vidikovcu definitivno treba uraditi nešto na proširenju ulica. Koliko se sećam pominjalo se dodavanje jedne ili čak dve trake.
 
Evo kako bi izgledala ibarska u delu duž Shoping City

raskrsnica pilota M. Petrovića i ibarske




ibarska kod OMV pumpe



petlja Labudovo Brdo





sporna petlja Petlovo brdo



 
Da se ispravim, napokon sam prošao pored placa po danu: nije očišćen ceo plac, već samo prvih 10-tak metara iza postavljene ograde sa reklamama i čini mi se da nije ni ograđen u celosti.

Dakle, što bi mladi rekli "na brzaka", šminka za slikanje i kamen temeljac.
 
Baš mi se dopada ideja ovog naselja koje je Zika postavio. Šta je to, hoće li to neko graditi ili samo ideja?
 
@Žika: Jesi li siguran da je ovo na Vidikovcu, a ne onaj Karićev projekat Tesla grada za Makiš? Čini mi se da sam to tamo video.
 
Израелци почели на Видиковцу да граде највећи тржни центар
БЕОГРАД, 31. март (Танјуг) - Израелска компанија БИГ ЦЕЕ започела је данас на београдском Видиковцу градњу највећег тржног центра у Србији и најмодернијег на Балкану - Биг Фасхион, који ће за две године запослити 3.000 људи, а инвестиција је вредна 150 милиона евра.

Камен темељац су положили градоначелник Београда Синиша Мали, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министра рударства и енергетике Александар Антић, амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам и генерални директор БИГ ЦЕЕ Роберт Јахав.

Тржни центар ће се простирати на 150.000 метара квадратних, од чега ће 70.000 квадрата бити малопродајног простора.

Поред више од 300 продавница најпознатијих домаћих и светских брендова нови тржни центар ће обухватити и разноврсне ресторане, кафиће, велики биоскопски комплекс, игралиште, имаће спортсе садржаје, као и више од 2.500 паркинг места.

Нови тржни центар на Видоковцу ће бити отворен 2019. године.
 
Izvor: Beobuild.rs

Tržni centar na Vidikovcu

Izraelska kompanija BIG CEE najavila je realizaciju nove investicije i izgradnju još jednog maloprodajnog objekta u glavnom gradu. Investitor koji je prvu investiciju realizovao u Novom Sadu 2012. godine ulazi na beogradsko tržište na velika vrata. Nakon nedavne kupovine velikog maloprodajnog objekta u Višnjickoj ulici na Karaburmi, ovaj investitor predstavio je još jedan veliki projekat u beogradskom naselju Vidikovac. Tržni centar planiran je na južnom prilazu Beogradu uz Ibarsku magistralu kod isključenja za Vidikovac, Labudovo i Petlovo brdo. Ovaj masivni objekat sa preko 120.000 kvadrata bruto prostora biće izgrađen na parceli od 15 hektara i treba da predstavalja jedan od najvećih maloprodajnih objekata u zemlji.

Tržni centar raspolagaće sa 70.000 m2 prostora za izdavanje koji će biti organizovani u preko 300 prodavnica poznatih brednova i različitih restorana i kafića. Pored maloprodaje planirane su i brojne usluge, a za zabavu posetilaca najavljeno je otvaranje velikog sinepleks bioskopa sa 9 sala. U okviru kompleksa nalaziće se 2.500 parking mesta, a za potrebe prilaza biće izgrađen sistem prilaznih saobraćajnica i manja petlja na ukrštanju sa Ibarskom magistralom.

Projekat je još uvek u proceduri pribavljanja potrebne dokumentacije, tako da se početak radova uskoro očekuje, a njegovo otvaranje planirano je za 2019. godinu. BIG CEE je deo grupacije "Big shopping centers", a pored objekata u Srbiji BIG CEE poseduje i 48 maloprodajnih centara u Izraelu, SAD i Indiji. Vrednost investicije na Vidikovcu procenjuje se na 150 miliona evra.

BIG%20Fashion%20Vidikovac%2001.jpg

BIG%20Fashion%20Vidikovac%2002.jpg

BIG%20Fashion%20Vidikovac%2003.jpg

BIG%20Fashion%20Vidikovac%2004.jpg
 
Koja firma će graditi ovo? Ne zna se ko ni za Aada Mall, sve nešto u tajnosti. :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443473#p443473:20pyhy5b je napisao(la):
DzonTravolta » Pet Mar 31, 2017 10:49 am[/url]":20pyhy5b]@Žika: Jesi li siguran da je ovo na Vidikovcu, a ne onaj Karićev projekat Tesla grada za Makiš? Čini mi se da sam to tamo video.

100 %

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5FEhsTfF2zc[/youtube]

E sad dal je Vidikovac, Železnik ili Savske terase ? http://www.yukapital.com/sr/projekti/ak ... jekti.html

Inače Vidkovac se pominje verovatno zbog Metroa (naziv prodajnog objekta je upravo Vidikovac).
 
Au, snimak je star 4 godine, a nije se ni mrdnulo od pocetka, tako da tesko :(
 
Lokacija TC je označena sa zvezdicom. Vidi se i planirana putna infrastruktura (bez boje) na GUP-u, okolo.

 
Vrh