Šta je novo?

Careva ćuprija - hipodrom ili...

Dakle, ja hipodrom vidim kao bivši već sada. Samo bezuspešno odlažemo njegovu sudbinu. Jedino što bih voleo da vidim da se ovde napravi nekakva rekreaciona zona i da se ne uništi zelenilo. Da se spoji sve sa šećeranom, rezervoarima, Savom, Adom .....
A šta onda? Ne znam. Stadion možda, ali nekakav bazen sigurno.

Ti stvarno misliš da tipovi kao Vesić, Mali ili neki tajkun koji je bacio oko na to zemljište misle o dobrobiti konja?

Ako izmeštaju ovaj hipodrom oni mora da ga naprave na nekoj drugoj lokaciji. Još u vreme Bogdanovića se pričalo u Hipodromu u Surčinu jer je neka navodno kiparska firma bacila oko na to zemljište.

Naravno ako izmeste hipodrom da neće biti tu nikakve zelene površine nego ćeš imati stambene zgrade, šoping mol, eventualno neki parkić unutar stambenog bloka što se tiče zelenih površina.
 
Oni bi i konje na kilo u kobasicama prodali tako da je suvisan svaki dalji osvrt na Vesica i Malog......

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Secerana je zasticeni objekat industriskog nasledja i mora ostati identicna u izgledu spolja sa novom namjenom recimo studenski kampus bi legao odlicno nikakvo rusenje
 
Za seceranu bi bio spas neko resenje kao Radison Blu.
 
:(
Kako nam dobro ide...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Jesam, jos pre neki dan je kruzila na FB

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Hipodrom je vec sada okruzen sa dve ogromne denovelisane saobracajnice, plus neminovna urbanizacija cele industrijske zone pored, koja ce se desiti kad-tad.
Iz ugla dobrobiti zivotinja, izolovana ada ciganlija je mozda najidealnije i najprirodnije mesto i za hipodrom i za zoloski vrt. Samo da se borimo da ih ne sutnu na neku periferiju.
 
Nemoze hipodrom i zoo vrt na adu ciganliju
Hipodromu tu gdje jeste nefali nista osim obnove kraljeve tribine
 
A sto ne mogu na adu? Koji su razlozi?
Nista mu ne fali, a konji redovno prolaze preko onog malog kruznog toka ispod pozeske. I buka od ump-a koja ce sa godinama samo da bude veca.
 
Za buku su postavljeni bukobrani uzmi hipodrom i probaj da ga stavis na adu ciganliju da vidimo gdke i kako bi ga uglavio
 
Ima mesta u Makisu za hipodrom umesto metroa ;) :)
 
Hipodromu je lijepo tu gdje jeste nema mrdanja
 
,Hipodromu je lepo' - bas jak argument, nema sta...
Hipodromu, kao objektu, je tu lepo kao sto je i zoloskom vrtu tamo lepo, odlicne su lokacije, a za dobrobit zivotinja nas bas zabole, jel tako?
Ostrvo je sire od bilo koje strane hipodroma, a moze i prekoputa sto kaze igor, bitno da je prirodno okruzenje, a ne zarobljeno saobracajnicama.
 
Da bi stavio hipodrom na adu ili zoo vrt ili jedno i drugo moras neki prostor da zauzmes da nesto sto vec postoji unistis sklonis posjeces kako bi tu stavio to sto si ti zamslio zato sam ti rekao da stavis negdje hipodrom na adu. Sta konji su se zalili na buku stavili su bukobrane
 
Konje izvode po Topideru, Kosutnjaku. Suma je ogromna i idealna za jahanje. Hipodrom je bas tu de i treba da bude. Ako se bude pravio novi, slazem se za Makis kao dobru lokaciju.
Novi u smislu jos jedan, ne da se ovaj seli.
 
Топчидер, река Топчидерка, Хиподром, Шећерана и Ада Циганлија би требали да се фузионишу у јединствену спортско-рекреативно-едукативно-туристичку целину, наравно уз исељење НИСових резервоара, уређење корита реке и ушћа, и пешачко-бициклистичког спајања тих целина. Преко реке Саве и приобалних стаза цео тај простор спојити са Сајмом, БнВ, Савамалом, Калемеграном и тврђавом (а преко њих и са централном градском пешачком зоном око Кнез Михајлове) и на крају СРЦ Гале Мушкатировић и Дорћолским кејом. Низводно надам се да ће у будућности доћи до исељења луке и оплемењивања и дунавске обале све до Аде Хује и Вишњице. То је нека визија којој морамо да тежимо, а не отуђивање природе од људи и удаљавање свега на недостижне периферне крајеве града.
 
Hipodrom je zarobljen industrijom i saobracajem, industrijskoj zoni ne gine prenamena, stale u kojima zive konji su na samom hipodromu, a ne u kosutnjackoj sumi.
Stale su inace u katastrofalnom stanju, ali je tribina ipak bitnija, stavis bukobrane i eto ti seoske idile...zivotinja je tu da trpi i sluzi...
Ako je problem poseci koje drvo na adi, makisu, da bi se sadrzaji stavili u prirodno okruzenje, onda je verovatno pametnije iste staviti na neku ledinu pa cekati 20 god da posađeno drvece poraste.
Jeste suma blizu, ali sam hipodrom nije u prirodi i sve ce manje biti.
 
Може бити, уколико се буде пажљиво планирало :) За сада јесте опкољен саобраћајницама и индустријом, али те саобраћајнице као прво нису непремостива препрека, углавном су денивелисане, а штале су у делу до Паштровићеве. А индустрија треба дефинитивно да лети, али никако да на месту резервоара изникне ново ексклузивно насеље, већ да се тај простор оплемени и искорисит за нове парковске површине, можда чак и нека врста широке пешачке пасареле, као и обавезно стазе уз обалу Топчидерке, а баш тај део уз резервоаре фали.
 
Probaj da smjestis hopodrom na adu da mu nadjes poziciju jel ti to tako tesko kad se za to zalazes
Koja obdustrija oko hipodroma kovnica novca to se nece mrdati topcider park pa nis rezervari koji lete u doglednoj biducnosti i secerana koja tu ostaje sa novom namjenom kampus
E da drvece koje smeta moze da se presadi
 
Novotarija i za konje :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TDtWouHs2pM[/youtube]
 
Vrh