Šta je novo?

Blok 70a

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=449830#p449830:1nhgw27w je napisao(la):
direktor » 05 May 2017 08:33 pm[/url]":1nhgw27w]Jos kad bi ti vucko znao nesto o nadleznostima
Kada smo se mi borili opštinska i gradska vlast su bile DS. Prvo smo se fokusirali na opštinu pa onda na grad. Svakako se treba buniti komisiji za planove koja je nadležna, ali prvo treba napraviti takav pritisak Šapiću da bude svestan da će izgubiti sledeće izbore ako ne podrži stanare blokova. Nema tu neke filozofije.
 
Opa ustuknuli cim su gradjani pokazali zube
 
Неће зато што побуну у центру оркестрира ДС а по овом питању је дошло до неполитичке и искрене побуне грађана.
 
I ovdje su se gradjani na vrijeme sjetili dok su se tamo sjetili tek kad su masine dosle
 
Mislim da je i ovde više sticaj prilika što je neko preko interneta i socijalnih mreža pustio vest o javnom uvidu, pa su stanovnici primetili. Inače je javni poziv pušten oko uskrsa, tama gađa i prvomajske praznike, taman da promakne ispod radara u oglasima grada Beograda (danas je na ko zna kojoj strani oglasa).

Inače, evo zanimljivog još jednog javnog uvida :
http://www.beograd.rs/cir/gradski-oglas ... va---usce/
Рани јавни увид у План детаљне регулације мултифункционалног спортско-културног садржаја на подручју „парка Пријатељства – Ушће”

iskopiraću i na onu temu, mada nema teksta online još.
 
Блок јесте врхунски, али између зграда је мање простора него у већини других. Та две веће преостале природне целине су у ствари најлепши делови блока и вентил за његове становнике. То НИСУ НЕУРЕЂЕНЕ ПОВРШИНЕ, НЕГО ЈЕДНОСТАВНО ПРИРОДНЕ ЦЕЛИНЕ. На делу до улице А. Нета су мале пољане са старим тополама, врбама и багремом и неколико уских утабаних стаза, а друга је близу обале и чини је пространо поље.На том месту је највећа ширина између зграда и већина оних који нису никад ту били, не зна да се ту налази изузетна природна целина коју чине Сава, Ада Циганлија преко пута и поглед на три брда, Баново, Дедињско и Сењачко брдо !
 
18342541_10154408980577624_912005755228450595_n.jpg
 
Jasno je da se za gradnju biraju lokacije vrlo blizu vec postojecih blokova da bi se "naklatili" na postojecu infrastrukturu...
 
Ima li neko info kada bi trebalo da se uklone dalekovodi sa ovog poteza?
 
Protokol je potpisala jos prosla vlast da idu pod zemlju
Oni su valjda rezerna opcija
 
direktor":pyit1e77 je napisao(la):
Protokol je potpisala jos prosla vlast da idu pod zemlju
Oni su valjda rezerna opcija
Ja od kad sam se doselio ovde 1987. stalno se potenciralo to pitanje. Bilo je nekih izmena ili predloga izmena GUPa tamo negde 2009. a 2010. su uoči nekih izbora navodno doneli odluku. Ali sve to je zamajavanje rekao bih.

Nikad mi nisu bili jasni ti dalekovodi, pogotovo što u onim belim zgradama na bloku 70, malte ne mogu da suše veš na njima, koliko su im blizu.

Sent from my Note 4 using Tapatalk
 
Da to je prilično čudno. Ili recimo ona benzinska pumpa je vrlo blizu?
 
SerbPacker":3abpjxz8 je napisao(la):
Da to je prilično čudno. Ili recimo ona benzinska pumpa je vrlo blizu?
Da, pitanje je ko im uopšte dao dozvolu da prave benzinsku pumpu pored dalekovoda.
U stvari, ovde me više ništa ne čudi :)

Sent from my Note 4 using Tapatalk
 
Možda nekog sa teme zanima, postoji sajt: https://blok70a.xyz, tu postoji inicijativa za uklanjanje dalekovoda.
 
Mislim da je glavna namena ovih dalekovoda povezivanje toplane sa Bazanijom dok je radila i u proizvodnji energije, ali ne znam koliki joj je znacaj sada. Evo kopije sa sajta toplana.
Termoelektrana – toplana „Novi Beograd“ je do 2003. godine proizvodila električnu energiju. Danas, za potrebe EPS-a, koristeći trafostanicu (110/35 kV), koja se nalazi u okviru toplane, vrši uslugu transfera električne energije. Radom transformatorskog postrojenja, električnom energijom se napaja centar grada, deo Novog Beograda i Čukarice.

TE-TO je u toku radnog veka radila uglavnom kao, takozvana, „vršna elektrana“ za potrebe Elektroprivrede Srbije. U toku grejne sezone obavljala je kogeneraciju, odnosno obezbeđivala je toplotnu energiju za potrebe korisnika „Beogradskih elektrana“. Imala je tri turbo-agregata pri čemu je snaga svake turbine 32 MW, a snaga svakog generatora 40 MVA. Turbine su gasne, a kao gorivo su koristile sirovi, odnosno primarni benzin.
 
Trolujes, predpostavljam? :) Ovo je 8 godina bajato.
 
Pa treba ih upitati neko od novinara sta su uradili po tom pitanju a da kad bi imali novinare koji smiju da pitaju za rokove bilo koje
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=553233#p553233:abh6inso je napisao(la):
ccc » 21 Jul 2018 12:55 pm[/url]":abh6inso]Možda nekog sa teme zanima, postoji sajt: https://blok70a.xyz, tu postoji inicijativa za uklanjanje dalekovoda.
Bravo za sajt, bilo bi slatko da tako svaki Blok i Kraj u BG-u imaju svoji mini sajt sa malom pričom o kraju kao i tekućim problemima i inicijativama istog.
 
Jedno pitanje, offtopic, ali sam mislila da je ovde ipak najmerodavnije postaviti ga :)

Posto sam u fazi pronalazenja odgovarajuceg stana za kupovinu, jedna od lokacija je i blok 70a. Naime gledala sam jedan stan u Agostina Neta, na sredini bloka, pa me interesuje da li neko zna firmu koja je gradila te zgrade, i od cega se sastoje zidove (da li je to samo jedan ili dva betonska bloka, da li postoji bilo kakva izolacija...) Svaka druga informacija i sugestija bi mi bila takodje od vaznosti. Hvala :)
 
Vrh