Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS(trenutna i novoplanirana na NBG)

Kao i u ostalim vestima,izjavama,prognozama...ključne reči su ''mogao bi početi''

Koridor 10 mogao bi biti završen do kraja godine...umesto koridor 10 možete da ubacite po želji kanalizaciju,toplovod,BAS,akva park... :bash:
 
Ево да отклонимо сумњу да су почели радови на новој БАС или Ластиној станици. За почетак, део блока 42 до УМПа и велики дивљи бувљак, врло живо место.

Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4

Табле са рендером, у позадини су камиони и приколице филмске екипе, нисам сазнао шта се снима. Ниге нема грађевинских машина, иза у дубини паркинга имају возила за кетеринг и около се мота обезбеђење са рефлектујућим прслуцима.

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2

ево и једног камиона до Белвила, где је исто паркирана колона возила али на коловозу, овај једини има ознаку.
Pogledajte prilog 1
И за похвалу што је ГП Напред преко пута офарбало своју ограду која је била оронула.
 
@Дошљак, многи су помислили да су почели радови на изградњи нове БАС станице, јер су сад ту постављени контејери слични грађевинским. Ту сад у блоку 42 почиње снимање неког страног филам, па је цела екипа ту. "Планет" им даје техничку подршку. У Блицу је објављен чланак о снимању филма, а на теми о снимању страних филмова сам поставио ту вест. viewtopic.php?f=13&t=3308&p=451155#p451155

Слика из Блица и чланак: http://www.blic.rs/vesti/beograd/sivi-k ... ke/mmkvw1t
 
Ima li u Bgdu neki stariji javni montažni objekat od BASa ?
 
20170602_144429.jpg
 
Ne znam da lje bilo, ali skoro kad sam prolazio pored BASove stanice nesto se zagledam u ogradu i tek posle jedno milion puta koliko sam tu prosao provali da je ograda uradjena tako da pise BAS.

 
A to je sistem kao nije se grad zaduzio nego firma koja nema veze sa gradom :bash:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463329#p463329:3cuqfo6g je napisao(la):
Пантограф » 04 Jul 2017 11:46 am[/url]":3cuqfo6g]То му дође јавно-приватно партнерство.
".. Ova autobuska stanica prostiraće se na 13.000 kvadrata. Beograd ulaže zemljište, a
Beogradska autobuska stanica a.d. Beograd oko 25 mil EUR, kolika je vrednost radova..."

Pitanje je što piše u tom ugovoru u vezi suvlasništva, tj. koliko ko ima procenata.
 
Čemu onda Prokop ?
- Blok 42 postaje novi centar Novog Beograda, imate železničku stanicu Novi Beograd koja će se rekonstruisati što će raditi Železnice Srbije, sa druge strane u tom delu će postojati i novi komercijalni sadržaji, nova kula, novi tržni centar. S obzirom da je blizu Mostu na Adi i autoput, tu se stvara novi saobraćajni čvor i mi rasterećujemo centar - naveo je Mali.

Bačene pare, uništeno zemljište a o izgubljenim decenijama da ne pričamo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463538#p463538:2e9uig02 je napisao(la):
laki72 » Uto Jul 04, 2017 11:52 pm[/url]":2e9uig02]
Uz obavezno "bice jedinstvena u evropi..." ;) :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ja sam siguran da će biti jedinstvena u Evropi :)

Prvo retko gde se naplaćuje ulazak na stanicu, a i ako se naplaćuje sigurno nije skupo kao na BAS-u (standard + odnos cene i kvaliteta + usluge). Onda uz stanične usluge po pravilu ne dobijate ništa, čak nema ni toaleta prilikom ulaska na perone, a toalet koji je van perona se dodatno plaća. O besplatnom WiFi-ju da ne govorim. Nedostatak informativnih ekrana, i kao do sada ako ih ima biće isključivo na jednom jeziku, iako je stanica i medjunarodna, takodje i po jedna klupa po peronu gde staje vozilo za 60 ljudi. "Ljubazno" osoblje koje ne upozorava na dodatne namete već naplaćuju dodatno osiguranje koje već imate.
Sa druge strane, stanica će biti takodje jedinstvena pošto počinje nultom fazom koja predvidja asfaltiranje perona i "privremenu" staničnu zgradu, koja će da ostane takva sigurno jednu deceniju.
Možete i sami nabrojati mnogo jedinstvenih stvari za sadašnju i verovatno buduću stanicu :vops:
 
A ono po čemu će se naročito izdvajati u Evropi i biti primer kako ne treba u udžbenicima o terminalima u saobraćaju je što 70% korisnika mora da pređe preko jedne ili dve velike reke da bi do nje došlo a zatim da u 70% slučajeva (polazaka) grad napusti ponovo prelazeći iste te reke čime se stvaraju gubici u vremenu i novcu i generiše nepotreban saobraćaj na mostovima. :violina: :pob:
 
Vrh