Šta je novo?

Brankov Business Centre (Ex Zgrada Beobanke) - Zeleni Venac

Момци, имате посебну подтему о Радовој згради.
И на ту зграду се @Шоми пентрао и сликао, тако да ми је и за њу остао дужан 25 комаТа, што каже @Боца, да му се црвени тур :)
 
Gaga mora da je neki zaje*******ani cale
Salu na stranu,cuo sam negde da te Radove zgrade tonu.
E sad koliko je to tacno ne znam.
A mozda se i poklapa sa Delijinom pricom da strane firme koje se bave izdavanjem poslovnog prostora prosto ne daju da se te zgrade zavrse.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463167#p463167:1po6e0x2 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Jul 03, 2017 7:45 pm[/url]":1po6e0x2]Još koju godinu pa će klinci koji su se rodili u vreme kad je ova zgrada ispražnjena maturirati.

Mada ništa nikad neće nadmašiti RADovu zgradu. 3,2 miliona kvadrata na 2 km od centra koji propadaju već 20 godina. A sve zato što par sudija ne može da privede kraju jednu faking parnicu.

Pricao sam sa zenom koja je advokat u "Rad"-u i kaze da je najveci problem sto stanari koji su tu kupili stanove ne mogu da se udruze svi...Koliko sam uspeo da shvatim, problem je sto su neki potpuno odustali i ne interesuje ih bilo kakvo krivicno gonjenje, a da bi se sve sudski zavrsilo potrebno je da svi podnesu tuzbu, sto jedan deo njih nije uradilo i ocigledno nema nameru.

Cak i sama advokatica kaze da bi najvise volela da se taj proces ceo zavrsi, ali...
 
01a-Architettonico-vista-bassa.jpg
 
@And7rey
Neka pouzdana prica, ili?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
PENJITE SE DOK JOS MOZETE :D

osim sto cemo ostati bez vidikovca, ponavljam kao papagaj, tamo ne postoji trotoar, ulica je priljubljena uz zgrade. trenutno imamo srece sto nista ne radi, ali brankova mora pod hitno da se resava, ali ne znam kako. ako je suze za 1,2 trake bice haos
 
Ali ako se izgradi tunel u Kamenjarskoj, deo saobraćaja koji sad Brankovom ide do 29. novembra će svakako da se preusmeri na njega. Tako da ne da će Brankova preživeti gubitak jedne trake (ne po jedne, nego ukupno jedne) nego će možda čak da bude i bolje nego sad.


Što se tiče zgrade Beobanke, ja sam uvek razmišljao da li bi bilo moguće i praktično da se ona nekako podzemno poveže sa Zelenim Vencem. Na bilo koji način.
 
Render izgleda sjajno, uz kompletnu generalku Zelenog Venca taj deo grada bi se preporodio :kk: Koliko Bg moze biti lep, to je nestvarno.
 
Sve je pitanje zapostavljenosti/nemara/nemaštine. Beograd je objektivno grad na najlepšoj geografskoj lokaciji u Evropi (uvek ću dodati, pored Istanbula). Sve drugo su subjektivni stavovi i ukusi.
 
Paa kako ono reče Korbizje - najružniji grad na najlepšem mestu. Ja sam se ranije ljutio kad se setim toga ali kako vreme prolazi, vidim da je bio u pravu. I u bukvalnom i u metaforičkom smislu. I da ga je trebalo poslušati još tad.

Mislim meni je još uvek lep, ima neke osobine koje drugi veći gradovi mogu samo da sanjaju. Ali mnogo su ga brate ubrljavili svim i svačim.
 
Pa to, dobro me podseti na njega.
A "stilski" je ubrljan eklekticizmom. Možemo o tome na nekoj drugoj temi, što se ovoga tiče: fin render, trebalo bi da se uklopi u krajolik (mislim, sve će se bolje uklopiti u krajolik od KOSTURA). Neophodno je srediti ceo Zeleni Venac.
 
Najbolje bi bilo da se produzi Terazijski tunel do pred sam most i time bi glavni tok saobracaja ostao pod zemljom a saobracajnica iznad bi bila rasterecena. Moglo bi to i da se nacrta...
 
Ne verujem da ima mesta da se pred most naprave 4 trake iz /ka tunela/u i još bar po jedna sa svake strane koje bi išle nadzemno u Brankovu.

Ja bih pre išao na to da se (izmesti okretnica i) dozvoli automobilima da koriste Jug Bogdanovu. Pa onda jedan lepi kružni tok kod Ugostiteljske...

A Beobanka da postane hotel. Ima mesta za 2-3 parking mesta ispred hotela, a za ostala parking mesta, neka zakupe mesta na Zelenom i Obilićevom vencu.
 
Ne mora direktno u Brankovu, nego iskljucenje gde je i sad, u Jug Bogdanovu. Iz Jug Bogdanove (gde je sad okretnica) se uradi pasarelica pravo u Carice Milice. Terazije i Kraljice Natalije su vec dostupne. Brankova je sad najgora ulica u gradu, sva sreca pa je kratka.


Najbolje bi bilo da se spoji Carice Milice sa Lominom
 
Zamislite da je Hilton kupio Beobanku umesto onog placa u Kralja Milana. Bila bi to daleko bolja investicija najviše zbog pogleda.
Taj Hilton će verovatno još godinama ili decenijama gledati na barake preko puta, a Beobanka ima prelep pogled na ceo Beograd. Ako dobro vidim na renderu, na zadnjem spratu je planiran neki restoran ili vidikovac, biće to privlačno i za turiste i za Beogradjane. :vops:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463311#p463311:207nlckb je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Jul 04, 2017 10:19 am[/url]":207nlckb]Čekaj, jel mislimo na istu zgradu? Ja pričam o onoj na NBG, kod Hajata.

Sorry, mislio sam da mislis na onu na uglu Karadjordjeve i Mihaila Bogicevica. :-(
 
Bah, taman kad sam se ponadao da ću nakon 20 godina otkriti šta se dešava s tom zgradom (kod Hajata) i šta će biti s njom. Oh well...

Inače Andrey, nije ti loša ta ideja za hotel. Ma sve je bolje od ovog kostura i raspada oko njega. Ako ništa drugo, hotel bi bar naterao gradske mrcine da srede malo taj nesrećni deo grada.
 
Nema nikakve misterije. Naravno da zgrada nije kupljena da bi se izdavala za spotove.

Zaboravljate da živite u Beogradu gde je najoptimističniji scenario da od prve najave do početka izgradnje prođe bar dve godine. Investitor sigurno priprema dokumentaciju.

Ovaj "italijanski" render je verovatno rađen za nekog (potencijalnog) učesnika na tenderu, te samim tim nikada nije ni bio zvaničan projekat.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Ma znam, malo sam ironičan. Ali, i dalje je pitanje, najpre, ko je zapravo vlasnik, a drugo, čudno je da mu treba 8 meseci da izađe makar sa namerama šta će sa skeletom. Neozbiljno čak i za naše uslove.
 
Vrh