Šta je novo?

Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=454517#p454517:e65pkxvj je napisao(la):
direktor » Pon Maj 29, 2017 7:25 am[/url]":e65pkxvj]A da fotkas ta jedna vrata lftovskog okna da vidimo raspored cijevi prosto mi je nevjerovatno da je neko naknadno uvodjene instalacije provodio preko sred buducih potenncjalnih vrata lifta .Da li su na svim spratovima zauzeli prostor za lift i probili vrata ka svojim stanovima

Fotkala ali me je sramota da postavim fotografije jer tek sada sam svesna kakav je to užas. Valjda dok se penjem na moj "Mon Everest" i ne razmišljam o tome.

Nisam fotografisala mesto za ulaz u lift, naknadno ću. Omela me je komšinica najnovijim vestima u vezi interfona koji ne funkcioniše pa stanari moraju ponovo da se isprse.

Cevi su morale da se izmeste sa zida zbog el. table sa brojilima.

A stanovi, ko tofi bombonice. Soc. struktura vrlo zadovoljavajuća.
3021264613.gif

Narandžastom bojom su neki hteli da oplemene ulaz na šta je moj sin rekao "kao da smo u obdaništu". Čim legne neka parica kupujem farbu i krečim. Prvi utisak je najvažniji ne samo kada se ulazi u stan već i u ulaz zgrade.
 
Instalacije ko da vam je projektovao zika varilac
Kako su to obi iz toplana prihvatili uopste jako lose uradjeno strasno bez i malo izolacije cjevi to sz ogromi gubitci vidim da neki stanovi nisu ni prikljuceni ili su sklonjeni sa sitema grijanja
Narandzasta linija cak ima nekog smeka jel floroscentna Vidim imate pp aparate
Hidrantsku vertikalu nemate cudna zgrada
Moze fotka famozne rupe za lift prosto mi nevjeovatno da su je svi projektanti zesce iskulirali
 
Hidrantsku vertikalu @direktor -e ???
Pa to nema pola zgrada u beogradu. Ni stambenih, ni poslovnih...
Ovo kod ksenije je uobicajena slika toplovodnih instalacija u zgradama gde su naknadno ugradjivane...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Gledao sam ja naknadnu ugradnjuneke cu da slikam gdje su cijevi fino obucene u izolaciju fino vodjene nekom logikom i propisom
To za nemanje hidrantskih vertikala mi je prosto nevjerovatno posto nevjerujem da taj propis nije bio na nivou sfrj pa da se u cg drugacije radilo tj da zgrade imaju vertikale
 
Tačno je to da je sve ofrlje urađeno. Npr. cevi koje su na gornjem spratu emituju toplotu (na uštrb stanova koji su se priključili na toplane) a hodnik zgrade je prilično topao. Nisu svi stanari prihvatili daljinski sistem grejanja a ja sam uspela da se odjavim od toplane i sada imam svoju peć, grejem kada i koliko ja želim.

Kada sam se uselila u stan vode skoro da nije blo, tek u noćnim satima. Svi smo zbog toga ispaštali, i el. aparati koji su zbog slabog pritiska pocrkavali i moja deca koja su čekala da prođe ponoć ne bi li se posle sporta i inače istuširala. Na hladnu vodu sam navikla što i nije tako loše.

Uspela sam da se izborim za ugradnju hidrofora ali s teškom mukom. Čudila sam se stanarima koji su tu od početka kako izdržavaju bez vode, možda se se kupali u mleku? Prilikom posete jednom stanu videla sam pod kuhinje preplavljen flašama vode. Ispravne, sigurno ne. Mislim da su punoglavci vodili kolo.

Fotografisaću prvi nivo, tamo gde je predviđen ulaz u lift koga su stanari prenamenili u prostoriju za
3084136124.gif
 
Genjalno a ima li zgrada podrum kakvo je stanje u ulazu pored da li i oni imaju genjalna rijesenja kao i vi ovdje
 
Postoje podrumi a nadzidani stanovi, kao što je moj slučaju, nemaju. Umesto toga tavanski prostor je zamena za podrum.
Nikada nisam ušla u memljivi podrum, pa ni za vreme bombardovanja.
 
@astrodule
Misliš li da ima šanse da se makar sledeću zimu švercujem kod toplane :?:
 
Ne brzo bi izvalili a vidim da fizicki odvajaju cijevi plus povreda plombe je kaznjiva to mu dodje kradja toplotne energije
 
A što oni mene potkradaju na svakom koraku, u skoro svakoj stvari, to nema veze.
Ništa oni ne bi izvalili osim ako bi prvi komšija poželeo da "komšiji crkne krava". Bilo bi dobro da se i ja makar par meseci ovajdim, dosta su to drugi radili za mnogo, mnogo više. Toliko mnogo da im pakao ne gine.
 
Ksenija sad si me razočarala.
Svake godine pred grejnu sezonu ovi iz toplane proveravaju , dopunjuju sisteme po zgradama i lako bi uočili bilo kakvu nepravilnost.
Svaki radnik ima svoj reon i tu se uglavnom ugrađuju za neke intervencije, pražnjenje sistema.
Laki moja zgrada je rađena sedamdesetih i ima hidro vertikalu. Verujem da je tih godina i krenuo propis jer nešto starije zgrade nemaju.
 
@Žika
Pa malo sam se našalila, nisam ja lopov ali vidim da ima i takvih i ne samo kada su toplane u pitanju već i edb itd. itd. To i forumski vrapci znaju.
Znam da se pred sezonu proverava toplana ali nije mi poznato da ulaze u svaku zgradu osim ako ima prijavljenih problema.

Cevi koje su van stanova, u hodniku, tople su i tu odlazi energija. Zašto ih ne izoluju pa bi u stanovima bilo toplije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=458035#p458035:mw3eyh15 je napisao(la):
astrodule » Uto Jun 13, 2017 1:05 am[/url]":mw3eyh15]A svi ventili "na izvolte" :bash:
Nisu na izvolte, sve što se radilo oko grejanja radili su ljudi iz toplane. Sve je plombirano.
 
A to što je plombirano sprečava pakosnog komšiju kako?

Ne bih se j akačio sa komšijama u tvojoj zgradi. Kao što je rečeno "da komšiji crkne krava" (mada ja više volim "da komšiji krava bude k'o čivava)
 
Ne razumem pitanje, ali verovatno da to može odraditi samo neko ko se razume a vrlo je verovatno da se bilo koji neuki stanar ne bi usudio da skine plombu i priključi se na daljinsko "divlje".
Inače, nemam nikakvih problema sa komšijama, doduše i ne družim se ni sa kim osim "Dobar dan, kako ste...", nemam vremena za tu vrstu hobija.
Što se krava tiče, neka svima budu plodne i mlečne, pa i neprijatelju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=458013#p458013:15iyn4ps je napisao(la):
direktor » Pon Jun 12, 2017 11:56 pm[/url]":15iyn4ps]Instalacije ko da vam je projektovao zika varilac
Kako su to obi iz toplana prihvatili uopste jako lose uradjeno strasno bez i malo izolacije cjevi to sz ogromi gubitci vidim da neki stanovi nisu ni prikljuceni ili su sklonjeni sa sitema grijanja
Narandzasta linija cak ima nekog smeka jel floroscentna Vidim imate pp aparate
Hidrantsku vertikalu nemate cudna zgrada
Moze fotka famozne rupe za lift prosto mi nevjeovatno da su je svi projektanti zesce iskulirali

PP aparate smo dobili pred izbore. Nisu nas još obučili kako se rukuje istima. Ne daj bože požara morala bih kroz prozor pa pravac na lipu. Valjda bih se zadržala na nekoj grančici, prilično sam laka kategorija. :mrgreen:
Rešetke su stanari naknadno postavili da ne bi neko provaljivao u (memljive) podrume i prostoriju za bicikle, zapravo predviđen prvi ulaz za lift a ispod je pretpostavljam prostor za pogon lifta.
Tek sada vidim PP aparat zabravljen a ne koristimo svi podrume niti svi imamo bicikle. Očajno, ali važno da su ga postavili.
Olakšavajuća okolnost za spoljnji lift jeste što svetlarnik nije zid.

@direktor

Neću više da zamaram mojim problemom a pošto si pitao može li fotografjia, onda je red i da je postavim. Ostale fotografije su manje više iste, gomila cevi.
 
Kratko uputstvo kako se koristi PP aparat.
Verovatno na zidu imate S6
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0CSflaNaAiM[/youtube]
 
Hvala na fotkama moracete biti zesce uporni da bi izgurali lift po svemu vidjenom
Ako zelite da odete iz zgrade uzmite novi stan u novoj zgradi na kredit novi stan stavite pod hipoteku
Ovaj stan iznajmite tako da vam pokrije ratu novog stana i uzivajte u novoj zgradi novim komsijama novom liftu
 
@Igore
Hvala na uputstvu mada sam već podbacila, ne znam koji model je u pitanju samo znam da su kutije jako lepe, crvene i nove. :)

@direktor
Ideja je fenomenalna. Hitno ću se raspitati koliko bi iznsila rata za novi stan ali znam da se veliki stanovi izdaju relativno jeftino bez ozbira što je stan luksuzno opremljen. Ali nadu ne gubim. Ulepšali ste mi početak 17. juna. Hvala vam! :)
 
Aha, baš sam se pitala gde je direktor i sada pretpostavljam u nekoj firmi za nekretnine ili je jednostavno direktor za sve. :)
Da sam počela pisati čim sam se registrovala možda bih do sada rešila problem.
 
I, gde je sada direktor kada mi je potreban kao hleb za savet, naravno?!
 
Занима ме да се узме кућа у врх главе неких 35 или 40 хиљада да кошта а да има веће двориште значи тежа периферија ал пожељно је да где год је то буде у систему ЈГПа, где препоручујете да тражим
 
Vrh