Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Данашња-08.јул 2017. преподневна ситуација радова код "оне" кафане. Види се да су ископане и рупе у делу будућег паркинга, где ће предпостављам, бити вероватно стубови за надкривено паркиралиште !

По ивичњацима који су уз сам Тошин бунар, види се да власник кафане није добио дозволу да уради улаз/излаз у двориште кафане, у нивоу са самом улицом. Одмах после ивичњака, тако је бар за сад док су радови, почиње нагиб на улазу/излазу, па ће у неким случајевима кад је возило ниже, качити ивичњак одоздоле, наравно на средишњем делу !
Хм, опет се појавио на тротоару онај швајцарско-српски бахати инвалид у мозак са својом "панамерицом". !
Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Поподне су већ мало одмакли радови на даљем уклањању тротоара и бициклистичке стазе ! Тај нови део тротоара и бициклистичке стазе ће се вероватно морати урадити тако, а гледано од стране аутобуског стајалишта, да ће бити под неким блажим углом према овом улазу/излазу који се ради. Види се по сликама да неће бити, за бициклисте и инвалидне особе у колицима, никаквог упуштеног дела у нултом новоу са улазом/излазом, него назубљени ивичњак. Колика ће та висина бити, видећемо.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
Код дивљег улаза/излаза за ову кафану, почео је поново да попушта поправљени део тротоара, значи асфалт и два ивичњака су оштећена, са теденцијом даљег оштећења, јер извођач ових радова, гости, рекреативци,... и даље обилато користе овај ....... :rant:

:sesir:
 
Iskoristio sam sliku sa ivičnjacima preko bici staze za prijavu Beokomu i objavu na Fejsu u grupu (UG Ulice za bicikliste).

Plusić naravno ubeležen.
 
pa kad ne znaju da pobiju par čeličnih stubića na razmaku od 1,5m
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464438#p464438:381cw8mb je napisao(la):
astrodule » 08 Јул 2017 11:43 pm[/url]":381cw8mb]Iskoristio sam sliku sa ivičnjacima preko bici staze za prijavu Beokomu i objavu na Fejsu u grupu (UG Ulice za bicikliste).

Plusić naravno ubeležen.
Ако си @Дуле, јави шта су ти одговорили.
 
Кад се гледа са стране види се колика ће бити "висинска" разлика између тротоара-бициклистичке стазе и овог улаза/излаза који се гради. Посебно за бициклистичку стазу ће та косина бити већа, а могли су да је "смање" да су косину почели да раде од рецимо аутобуског стајалишта.
Бициклистичку стазу су оивичили и неким челичним шипкама забоденим у песак, окружио сам то на трећој зумБираној слици.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Слике 12. јул 2017.:

Први део радова око новог улаза/излаза у двориште и будући паркинг кафане су завршени. Асфалтиран је сам улаз/излаз, део тротоара и бициклистичке стазе, а обележен је пешачки прелаз, обележена је и бициклистичка стаза и пуне линије. На бициклистичкој стази су постављени ивичњаци са благим нагибом и асфалт је до те благе ивице и постављен. Надам се да ће средити и плоче-ивичњаке тротоара, које су се налазиле пре улаза/излаза, гледано од железничког надвожњака, и све вратити у пређашње стање.
Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5
Вероватно ће сад да се приступи другом делу радова, градњи самог паркинга у дворишту кафане.
Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
А посебно ће бити интересантно, део затварања садашњег дивљег улаза/излаза, који се наравно обилато користи, а на сликама се виде, и након поправке истог, оштећења ивичњака тротоара и улегнућа асфалта код шахта за телефонске инсталације !
Pogledajte prilog 1
:sesir:
 
Гаго + наравно и хвала за репортажу.

Катастрофално решење за бициклистичку стазу. Не знам ништа позитивно што бих рекао.
 
Хвала @Галекс :sesir:

Нисам хтео да коментаришем садашње решење бициклистичке стазе у овом делу, ни мени се не свиђа како је решено, али видећемо како ће се показати у пракси тј. при коришћењу.
Иначе ево слике, да се подсетимо, како је бициклистичка стаза у овом делу решена и изгледала дана 30. јуна 2017. А било је баш елегантно решење. Два дана након што сам сликао, растурили су је.

Pogledajte prilog 1

По мени нису смели да исцртају стазу, на улазу/излазу, изван унутрашње ивице тротоара тј. да је помере према улици !!! То је требало можда овако да се уради, не могу боље да урадим :D

 
I ko tu ima prednost. Pеšak ili biciklista ?
 
Ovako kako je nacrtano - biciklisti.

U realnosti na toj strani ima malo biciklista, pa neće biti problema.

Ovo skoro sigurno nije radio Beograd put i katastrofalno je označeno.

Poslato sa telefona
 
Svi oni rade po projektu tako da nema puno odstupanja u odnosu na ideju inžinjera.
 
Da mi je da vidim taj projekat.
Ovako nije obeležen ni jedan bici prelaz u Beogradu.

* oštre linije
* crvena farba na "oborenom" ivičnjaku.
* preširoke bele spoljne pruge
* nemogućnost pešačkog prelaska bez presecanja bici staze

Poslato sa telefona
 
Inače ne znam da li ste primetili, u Tošinom bunaru, kod Kilera, tačnije na stajalištu "paviljoni"
u smeru ka Zemunu. Lik je ladno proširio kuću na konto trotoara, sve zagradio, postavio kamere i
nikom ništa.
 
"Čudesa od mesa" ili preko puta?

Tošin bunar vapi za rekonstrukcijom i bar nekim minimalnim proširenjem, naročito sa širenjem ulicama u njegovom nastavku i UMP-om.
 
Blizu si, u stvari ovo je tačna lokacija i ovo je ta kuća. Samo što je sada volšebno proširena na
konto zelene površine i trotoara i još je podignut još jedan sprat. Divljina na kvadrat.



Capture.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=465156#p465156:w9jyi4n5 je napisao(la):
astrodule » 13 Јул 2017 01:18 am[/url]":w9jyi4n5]

Ovo skoro sigurno nije radio Beograd put i katastrofalno je označeno.

Poslato sa telefona
@Дуле, наравно да си у праву, ове радове није изводио "Београд пут", радило је гп "Милмар пут" из Београда (http://www.milmarput.rs ). Они раде још увек јер треба да ураде и паркинг у дворишту ове кафане.
Иако и "Београд пут" није нешто на гласу, што се квалитета радова тиче, али су за ове, тата мате, веруј ми. Бициклистичка стаза није у опште по пропису обележена, више је скарабуџена, да се каже да је има.
Да будем искрен, врло бих радо пријавио ове радове, тј. непрописно обележавање бициклистичке стазе, али не знам довољно података и прописа о тачном обележавању бициклистичких стаза. Гледаћу да то сазнам од једне праве грађевинске фирме, па ће онда да видим око пријаве.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=465193#p465193:3rws8lhy je napisao(la):
kkorisnikk » 13 Jul 2017 10:35 am[/url]":3rws8lhy]..Lik je ladno proširio kuću na konto trotoara, sve zagradio, postavio kamere i nikom ništa.
Biče 'nikom ništa' ako savasni građani nisu prijavili opštinskoj građevinskoj inspekciji.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=465304#p465304:1yo4r321 je napisao(la):
kkorisnikk » 13 Јул 2017 05:33 pm[/url]":1yo4r321]Blizu si, u stvari ovo je tačna lokacija i ovo je ta kuća. Samo što je sada volšebno proširena na
konto zelene površine i trotoara i još je podignut još jedan sprat. Divljina na kvadrat.

Capture.jpg
@ККорисникк, у сваком случају треба пријавити општини Нови Београд на "грађанин инспектор" http://novibeograd.rs/gradjanin-inspektor/ са обавезним сликама које ће још пластичније описати целу ситуацију.

Не знам да ли и та продавница припада власнику "Килер ауто" тј. гос. Цветковићу, или је у питању сасвим други власник ове радње, чији се објекти додирују. То би исто требало проверити пре слања пријаве.

Можда не би било лоше да поставиш, ако имаш слике или да сликаш, да видимо како сад та скарабуџевина изгледа.
 
Zar taj prilaz nije uređen i zbog firme LussInvestment koja je u zgradi bivšeg InexUkusa, tj. zgradi koja je ostala još od aerodroma?
 
Vrh