Šta je novo?

Дисплеји на возилима градског превоза

GSP nema zvanične relacijske table, a žute direkcijine iz nekih razloga nikad nisam video na GSP-ovom vozilu, već samo na vozilima privatnih prevoznika i Lastinim ITS1 polascima.
Za tramvaje su te relacijske table idealne, i inače sam njima zadovoljan, pričam sa aspekta putnika, uočljive su i kvalitetne, format je ok.

Po meni je ubedljivo najbolje obeležavanje koje ima Lastra Lazarevac. UVEK, ALI UVEK imaju i ispravan displej, i relacijsku tablu, koja izgleda ovako:
ili ovako:
Definitivno su dali domaći zadatak svim gradskim prevoznicima kako se obeležavaju vozila, bez mnogo filozofije.
 
Kanda su ukinuli displeje zbog nesposobnosti da ih drze ispravnim mora da je zagorka umjesala prste kako csi nebi mogso da ih tjeta da rade st*** nesposobna neradnicka
 
Да мало вратимо тему из мртвих после малтене, две ипо године.

Јуче чекам на стајалишту у Омладинских бригада (код блока 39) у правцу Општине Нови Београд, први аутобус који наиђе у том правцу. Кад ето долази јапанац-Манов аутобус на линији 72 :bash: . На свим екранима лепо пише која је линија 72 "Аеродром "Никола Тесла", а на предњем ветробранском стаклу и са стране стидљиво залепљен папир !!! са ознаком 85.

Кад сам изашао код Општине, само сам успео да направим ове две слике, а хтео сам и од напред, али већ побеже. Ипак сасвим довољно, за виђење ГСП аљкавости, брљотине, не одговорности и збуњивање народа о којој се линији ради. Реч је о аутобусу гб 1333, снимљено јуче - 06. маја у 12:58 часова на стајалишту код Општине Нови Београд, смер према Земуну.

Радо бих пријавио, или можда ЦСИ, али га нема баш нешто на форуму. Коме пријавити ГСП-у или Дирекцији ?

Pogledajte prilog 1
 
Gago ,ako nemaš ništa protiv iskoristio sam ti fotke i poslao prijavu Beokomu preko Tvitera pa će oni to da proslede kome treba.
 
@Дејане011, наравно да немам ништа против, напротив, чак ће ми бити и драго. Ја ионако нема те друштвене мреже, Црвчак, Књигу ликова, и остале, пошто ме то не интересује. Само шаљи и јави обавезно шта је било.
Укњижен ти је плусићћћ
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450135#p450135:eiyuseoa je napisao(la):
Гага » May 8th, 2017, 1:32 am[/url]":eiyuseoa]Ја ионако немам те друштвене мреже, Црвчак, Књигу ликова, и остале, пошто ме то не интересује.
Ja sam istog mišljenja kao i ti , ali zbog stvari kao što je ova tvoja , lakše komunikacije sa pojedinim nadležnim službama , praćenja pojedinih kulturnih dešavanja koja se ne dešavaju svakodnevno , a interesuju me , kao i lakše komunikacije sa ljudima koje interesuju isti hobiji kao i mene , otvorio FB nalog i to je sve što imam od društvenih mreža. Ja sam verovatno jedan od retkih koji društvene mreže koristi za nešto korisno , a ne za kačenje brda selfija ... Zahvaljujući FB sam uspeo da rešim neke od problema , tako da sa moje tačke gledišta , nije ga loše imati.
 
Mocni displej Novatronic je crko na gb 3254 posle 2 nedelje. Na autobusu je pisalo "Za garazu", samo sa prednje strane je bio zalepljen broj linije
 
Чини ми се да је то пре софтверски квар. Ако се добро сећам неке раније приче, људи задужени за дисплеје у ГСПу слабо раде свој посао.
 
Већ неколико дана на "јапанцу- Ман" гб 1329 на линији 72, на екранима пише да је линијa 511 !!!! Да је овај аутобус на линији 72 је видљиво једино на предњем ветробранском стаклу и са стране, са залепљеним малим папирима са ознаком линије 72 !!!! Нисам га сликао, али ако га "ухватим" ових дана, поставићу слику/е.
Чуди ме да у Дирекцији и ГСП-у не воде рачуна о томе и о имиџу и свом и града, посебно кад је ова линија у питању, јер је користи и доста странаца који долазе или одлазе из Београда. Ово је чиста немарност и ништа више, чини ми се да их једноставно то не интересује, него само да отаљају посао.

Ако @Дејан011 може, нека пријави ово Дирекцији и овима из ГСП-а.
 
Da li neko zna koliko ovakvi zuti, neosvetljeni displeji vrede slabovidim ljudima? Znam da zutu boju lakse vide od bele, i zato, na primer u Londonu autobusi koriste tu boju. Medjutim, ona ne izgleda lepo, pa su na poslednjoj verziji Rutmastera (Routemaster) oni bele boje.

Mozda je rano govoriti o svemu ovome dok GSP jos uvek koristi papir i Komik San (Comic Sans) font, ali ne podnosim da se samo kuka o stanju stvari, a da se ne cini nista u vezi sa tim.

Elem, da li vec postoji opsta tema kako i koliko je Beograd "optimizovan" za osobe sa invaliditetom?

Iz TFL pravilnika na https://www.whatdotheyknow.com/request/ ... ndon_buses

. All displays must be in Day-Glo yellow font on black background
including out of service or any other passenger information.

. All displays to be suitably and fully back illuminated by tube
or LED type lighting system, positioned at horizontal centreline of each
blind, providing an even distribution of illumination across the full
blind area.

. No light illumination gaps should be visible around any point on
the displays from the exterior view of the bus.

Poredjenje starih i novih autobusa
Pogledajte prilog 1

 
Нови ИК 218М имају iTech. Опет нису узели Новатроник. Гори је од ФАЗИ у сваком смислу.
 
Mali offtopic, gomila gradjana Londona se zali na ove nove double-decker autobuse sa druge slike jer nemaju prozore koji mogu da se otvaraju, a klima ubija unutra.
 
Uh, nezgodno i potpuno ih razumem :(
Ja silom prilika imam slicnu situaciju na radnom mestu, gde nemam mogucnost da smanjim ili uhasim hladjenje.
Temperatura od 17-18 stepeni...
Prvih pola sata prija, ali posle nekog vremena se bukvalno ukocis.


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Даблдекер за градски је стварно стварно глупа ствар. треба мајстор да чека сто година на станици док се ови попну или сиђу
 
Ето да знате, да градски аутобуси са линије 532 од сада иду за Рушањ са Бежанијске косе, а преко р.к. Икеја :D :o

Шта ће те кад ето гсп опет збуњује кориснике, односно немарни возачи не мењају на екрану трасу којом возе. Тако и возача аутобуса са гб 257 мрзи да на екрану и на местима на боку и позади промени број линије, него пише она са које је дошао овај аутобус, а само залепи број линије 70 на стаклима напред са стране и позади !!! Успео сам да усликам овај аутобус са ове две слике код стајалишта цркве Светог Димитрија у Булевару Авноја.

Ето, ако @Дејан011 може, нека пријави ово Дирекцији и овима из ГСП-а.

Pogledajte prilog 1
 
Zar ne misliš da mu je lakše da ukuca par brojeva nego da se vucara po autobusu i lepi papire ?
 
Oдржавање, једна од главних бољки ГСПа. Да има памети имали би екипу мајстора само за дисплеје који би морали сваки покварен да доведу у исправно стање.
 
Na GB 111 (FAP) je juče pisalo "307 Gl. železnička stanica".
 
Neverovatno je kako na dosta novih autobusa Gsp ne može da popravi pokvarene displeje. Samo na potezu 300 displej ne radi na gb 3211 i 3256 već dugo vremena, a ko zna koliko ih tek ne radi u gradu
 
Дисплеји нису битни колико је наш народ неписмен, и даље да питају људи који је ово аутобус појма не би имали... Папири су мајка... Навика је чудо, па колико пута се људи на Алтини због глупости у разлици између 81 и 81Л буне кад виде бус? Само пратиш доњи део шоферке остало је јасно!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475865#p475865:21xuajh0 je napisao(la):
Гага » 06 Sep 2017 01:33 am[/url]":21xuajh0]Ето да знате, да градски аутобуси са линије 532 од сада иду за Рушањ са Бежанијске косе, а преко р.к. Икеја :D :o

Шта ће те кад ето гсп опет збуњује кориснике, односно немарни возачи не мењају на екрану трасу којом возе. Тако и возача аутобуса са гб 257 мрзи да на екрану и на местима на боку и позади промени број линије, него пише она са које је дошао овај аутобус, а само залепи број линије 70 на стаклима напред са стране и позади !!! Успео сам да усликам овај аутобус са ове две слике код стајалишта цркве Светог Димитрија у Булевару Авноја.

Ето, ако @Дејан011 може, нека пријави ово Дирекцији и овима из ГСП-а.

Pogledajte prilog 1
file.php

file.php
Displeji ocigledno ne rade ovu tvoju prituzbu niko normalan nece uzeti za ozbiljno jer cilj ove prituzbe je unuistiti vozaca to zaista nije u redu a vozilo je obelezeno kako valja .Evo junace voleo bi da i ti vozis ovaj krs da vidim kako ces da ga obelezis
 
Vrh