Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ok, sve i da je tako, to ne menja ovo što Bukira kaže. Ovde se non stop dešavaju te situacije da jedna služba otkopa, pa se čeka da druga izvede radove, pa se posle opet čeka da treća asfaltira.
Evo juče prolazim bajsom pored rukavca na Adi i vidim pored šetališta tone posečenog rastinja. Ok, svaka čast što seku da ne ometa pešake i bicikliste. Ali je problem što su isekli pre tri dana i ostavili tako da stoji. I dok se to odnese, u međuvremenu će da se napravi još nereda. Koji će opet neko morati da počisti.
Isto je tako i sa putevima, instalacijama, gradilištima...
Jeste ovo veliki grad i jeste budžet skroman. Ali nije Njujork, a nije ni Somalija. Nego prosto ne postoji nikakva koordinacija između službi. A i unutar njih samih.

Problem su rešili tako što su nalili novi sloj betona preko svih terena. Problem je što je tako spuštena visina koševa za nekih 5-6 cm.
:lol: Kakvi carevi. :lol:

Ćuti, moglo je i gore. Dobro nisu stavili onaj njihov čuveni pesak i šljunak. :D
 
Клинци су синоћ разбацали пластичне флаше по целом терену и школском дворишту.

20637821_753423891503197_2050788293326684426_n.jpg


Више фотографија: https://www.facebook.com/pg/Blok21NoviB ... 4848170768
 
Danas sam imao prilike i da fotkam sam čin rušenja i postavim u temi Razne gradske vesti II. Inače, na sajtu Optine Palilula postoji podatak da će ovo rušenje koštati 2 300 000, što mi deluje mnogo za tako mali objekat. Možda zbog razvezivanja sa elektro-mreže i vodovoda i odjave brojila i vodomera? http://www.palilula.org.rs/cms_upload/p ... l_2017.pdf
 
видео сам у уторак у дворишту Дучића камион мешалицу за бетон. претпостављам да су средили терен
 
прошао сам прошле недеље, срушен је спрат, а објекат је празан, са папирима преко стакла
 
Plus Nuškalo, sad videh slike tamo.
U intervjuu je Folić spominjao i rušenje nekih objekata u Birčaninovoj sad tokom rekonstrukcije Bulevara Oslobođenje, pa da li neko zna da li su zaista srušeni? Jel to gde je ona kockarnica? I dole niz Bulevar oslobođenja, već 20tak godina na uglu Pasterove je neki divlji objekat koji nije spomenuo dal se ruši. Čuh da je to krenuo da diže neki krimos ali su ga ubili pa ostade onako nezavršeno.
 
Jeсте, кладионица и ресторан брзе хране Миле су срушени на ћошку Бирчанинове и Булевара ослобођења. Срвањени су са земљом. На углу са Пастеровом је срушена апотека, сада се ту налази чесма са пијаћом водом. А са друге стране ближе патолошком институту је оно ругло што је неки кримос почео да гради, то стварно треба да лети.
 
Hvala Došljak.
Moram ovde da ipak pohvlaim trud Folića iako ga često i kritikujem. Ipak je iza sebe ostavio dobar deo završene pešačke zone u centru koja je prilično lepo odrađena, uklanjanje decenijskog rugla na uglu Cvijićeve i Despota Stefana (ex 29 Novembra), uklanjaju mase ružnih objekata iz Ruzveltove i Mije kvačeviča, kao i na uklanjaju ovih objekata što su navedeni kod rekonstrukcije Bulevara Oslobođenja. Jedina zamerka ovde je što nije jasno zašto ta od ex krimosa u Bulevaru Oslobođenja se ne ruši kao i one 2,3 u Ruzveltovoj na zelenoj površini preko puta Novog groblja.
Sem toga ostaje veliki posao u Borskoj, oko Skojevskog naselja na Ceraku u Kneza Višeslava, Braće Jerkovića ka Medaku...
Na žalost ništa nije urađenju na ulepšenju proširenja ulica poput: Južnog bulevara, Mekenzijeva-Žička, nastavak Tošinog bunara, nastavku Unutrašnjeg magistralng prstena sa ove strane Save, nastavak Spoljne tangente sa rušenjima i eksprorpijacijama udžerica oko Trošarine, proširenje Dragoslava Srejovića ka Mirjevu... što podpada pod urbanizam grada al ne znam dal je pod njegovom ingerencijom gradskog arhitekte.
 
Ne znam da li je bilo ovde ili u nekoj drugoj temi, retko prolazim Bulevarom KA i danas sam se neprijatno iznenadio kako se tamo grade novi objekti.

Nisam stigao da slikam, ali na mestu ovog dvorista niče zgrada od P+4+P, koliko mi se čini koja bukvalno je zid na mestu (uz) ogradu sa ovog prikaza na google street view. Ta zgrada će bukvalno imati manje od pola metra do tramvajske baštice, ko je mogao da da dozvou za ovako pozicioniran objekat nije mi nikako jasno.

https://www.google.rs/maps/place/Buleva ... 20.5151053
 
Одговоре на сва питања имаш пар страница у назад.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
Hvala Somi, sada videh, mada nije bilo nekog jasnog objašnjenja.

i ja sam video u prolazu da ima tabla i totalno mi je nejasno kako je izdata građevinska dozvola. Pomeranje bulevara je u dalekom futuru u odnosu na završetak ovog objekta i zgrada će bukvalno moći da se dodirne iz tramvaja u prolazu. Prosto neverovatno.
 
Rušenje na uglu Despota Stefana (ex 29 Novembra) i Cvijićeve. Da dođemo malo do prostora i daha.
 
Studentski Grad NBG -
svaki dan izguraju ovu reklamu na sred trotoara tako da moraš da ga obiđeš uz njihovu trgovinu.
 
Од толико хулигана у граду, нико да се дохвати оваквих глупости, а не да разваљују корисне ствари. У овом случају би били свима од користи.
 
Aaaa .... fasada ,,trobojke,, ..... baš pogodjeno ko prstom ... samo još i roze fali :lol:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473178#p473178:vr5yfc31 je napisao(la):
Вожд » Чет Авг 24, 2017 12:51 am[/url]":vr5yfc31]
file.php
Мени је ово прва асоцијација кад помислим на центар Београда, али стварно.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473178#p473178:32rlkbx8 je napisao(la):
Вожд » Čet Avg 24, 2017 12:51 am[/url]":32rlkbx8]
file.php
Ovo je sasvim u redu pošto je sve legalno sprovedeno i zgrade su planski dogradjene. To što su fasade u katastrofalnom stanju i svuda vise klime to je već druga stvar.
 
beogradskih 7 spratova, kojih samo jos u Buenos Airesu postoje. 5 spratova je daleko prirodnije i u srazmeri sirine Bg ulica.

Kompleksi velicine, stara Bg boljka. To je kada male nacije imaju ambiciju da budu imperijalisticke, tada se dobija ovakva arhitektura.
 
Vrh