Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

То је нека стара рушевина што је чамила ту годинама и распадала се, фино што су реновирали ово ресторан да ли ће бити да ли неће је мање важно
 
Неколико година је било затворено градилиште од стране инспекције али храбрим људима, носиоцима прогреса у овој земљи, то није било препрека да, тајно, иза ограде граде и остваре свој сан на уштрб, пролаза, аут. станице, суграђана, зеленила, будућег ширења улице,урбанизма,дозвола, закона, реда...

Кнеза Вишеслава: https://www.google.rs/maps/place/44%C2% ... 20.4330499

 
Kada je već dozvoljeno kafani Upitnik da bezobrazno zagradi trotoar, zašto to ne bi uradila i kafana do nje? I sada ovim, inače širokim trotoarom, ne može da se provuče ništa šire od jednog pešaka.

Slika iz novembra prošle godine:


Današnja slika:

Pogledajte prilog 1
Kako su mogli da dobiju dozvolu za ovo?
 
"Predusretljivi" opstinari i "snalazljivi" vlasnici.I jedni i drugi valjda brinu da se kelneri ne sudaraju sa prolaznicima.
 
Znak pitanja odavno uzurpira trotoar, bukvalno se ne sećam dal sam i kao mali prošao tim njenim trotoarom a da nisam morao da se izvijam i provlačim.

Inače ima još jedan, treći uzurpator odma tu iznad, na tortoaru između Čubrine i Gračaničke. Neki studio - kafić - radnja - galerija - odsvegapomalo ''Domino''. Pre dve godine samo došli odjednom, posadili montažnu štalu nasred trotoara i ostaviše je tako.
20968671_836227403220899_8630657779683557376_n.jpg

Nikad nisam video više od tri gosta u toj štali, a često čak i nije u funkciji... ali bitno je da je ona nasađena na vreme, i da je gazda pob'o zastavu i uzurpirao svoj komadić jave površine čije ''održavanje'' i čišćenje mi svi plaćamo.
 
Bašte kafića ispred kojih se nalazi trotoar uži od 4m ne bi smele da budu postavljne uopšte
 
Нек буде округло 5

О да и кад смо већ код тога обуставити сваки државни грађевински пројекат док се свака улица не доведе на стандард 3,5м за једну траку минимум 2,5 за тротоар и да свака раскрсница има одређен полупречник скретања да може аутобус лепо да скрене а да не прелази у другу траку, чисто дисциплински, а онда нек праве београде на води и трпају људе у град ко сардине
 
Na Karaburmi u Patrisa Lumumbe na ravan krov poste se prosirio stanar iz solitera koji je oslonjen uz zgradu poste. Cirka 40 kvm stambenog prostora plus ostatak koristi kao terasu. Prosto neverovatna bahatost i jos neverovatnije da niko iz poste nije reagovao, mada u kakvom je stanju zgrada i ne cudi. Lik je pobedio u bahatosti, a mozda mu je samo dosadilo da gleda toliki neiskorisceni prostor :D Svakako treba poslati novinare da ga upoznamo. :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=480897#p480897:3hrwrlgc je napisao(la):
Sreda » 27 Сеп 2017 06:37 pm[/url]":3hrwrlgc]Na Karaburmi u Patrisa Lumumbe na ravan krov poste se prosirio stanar iz solitera koji je oslonjen uz zgradu poste. Cirka 40 kvm stambenog prostora plus ostatak koristi kao terasu. Prosto neverovatna bahatost i jos neverovatnije da niko iz poste nije reagovao, mada u kakvom je stanju zgrada i ne cudi. Lik je pobedio u bahatosti, a mozda mu je samo dosadilo da gleda toliki neiskorisceni prostor :D Svakako treba poslati novinare da ga upoznamo. :D
Сликај то молим те, јел у питању поштина зграда или пошта изнајмљује простор?
 
Somi, ne verujem da cu skoro ici tamo, ali mogao bi da slika neko ako ima sa Karaburme? Jeste postina zgrada, izgradjena u brutalistickom stilu.

Evo slika sa Google eartha dok ne dodjemo do boljih:

20170821_120820.jpg
 
Кад смо већ код Патриса Лумумбе :lol:

Иначе не могу да грешим душу, прогледао је крај од кад су урађене надоградње на већини зграда јер је свака добила нову фасаду и лође али има и бисера попоут ових на слици да су на оне радничке кућице додавали још 5 спрата.
 
Ta dogradnja u Francuskoj je legalna. Izjednačiće spratnost/visinu sa susednom zgradom levo od ove.
 
Da li je u pitanju totalno odsustvo pameti tog ko je dao nalog da se zabetonira zemlja oko drveca (mogao je u skoli da nauci da je drvo oblik zivota kome je neophodna VODA) ili je to kombinacija da se posece to drvece i nekom uvali ta javna povrsina da napravi neki "privremeni" objekt?
 
Drage Vračarke i Vračarci. Prenosimo vam fotografiju koja je ustalasala društvene mreže tokom jučerašnjeg dana! Radi se o kritici onoga ko je uradio ovako nešto (zacementirao stabla drveća) uz nečiju dozvolu. Da bi tačno znali o čemu se radi, bili smo danas u našem komšiluku i pričali sa stanarima. Čak su pojedinci digli veliku prašinu zahtevajući da se pošalje komunalna inspekcija koja će naložiti "odbetoniravanje" stabala!?

Kako istina ima uvek dva kraja, bolje je saznati i drugi kraj. Betoniranje je urađeno uz saglasnost skupština stanara koje dele ovo dvorište iz ulica Prote Mateje i Alekse Nenadovića. Plaćeno je iz njihovog budžeta. Grad i opština dakle nemaju nikakve veze sa istim uređenjem. Pošto se na istoj lokaciji nalazi i ex MZ Cvetni trg, koja je u fazi rekonstrukcije i pretvaranja u klub seniora GO Vračar, pre izvesnog vremena su se pojavili i gradski menadžer G.Vesić kao i predsednik naše opštine dr M.Nedeljković i ponudili su svoju pomoć i sredstva za rekonstrukciju dvorišnog prostora. Stanari su se zahvalili i odbili ponudu uz dogovor da će obnoviti dečije igralište iz sopstvenih sredstava, a da klub seniora posle rekonstrukcije treba obezbediti sa više kamera!

Radnici JKP Zelenilo Beograd su neposredno pre betoniranja bili, orezali sva stabla (predhodno se odlomila velika grana koja je uništila jedno od sredstava na dečijem igralištu). Tom prilikom su konsultovani za sudbinu drveća koje treba da bude uokvireno betonom. Stanari su dobili informaciju da su predmetna stabla "betonirana" desetak godina unazad i da se "zalivaju" podzemnim vodama tako da im ovaj, tanak sloj nalivenog betona neće smetati u njihovom rastu i razvoju.

Naše udruženje je insistiralo na ovom segmentu iz razloga što se zalaže za razvoj ekologije i poštovanje svih principa zaštite životne sredine na našoj opštini!

Uvidom u ponuđenu dokumentaciju, što pisanu, što fotografisanu, ustanovili smo da je sve urađeno po standardima, bez narušavanja života biljaka i u skladu očuvanja prirode i zelenila u našoj okolini.

Nadamo se da će i komunalna inspekcija koja je u međuvremenu poslata na adresu Prote Mateje 36 potvrditi naše navode!

https://www.facebook.com/VUS2017ug/phot ... _tn__=EH-R
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=480380#p480380:hez1hoqj je napisao(la):
weseli » Uto Sep 26, 2017 1:33 pm[/url]":hez1hoqj]Неколико година је било затворено градилиште од стране инспекције али храбрим људима, носиоцима прогреса у овој земљи, то није било препрека да, тајно, иза ограде граде и остваре свој сан на уштрб, пролаза, аут. станице, суграђана, зеленила, будућег ширења улице,урбанизма,дозвола, закона, реда...

Кнеза Вишеслава: https://www.google.rs/maps/place/44%C2% ... 20.4330499


file.php
Užas jedan. Odrasla sam u tom naselju i tu čekala autobus za grad. Sama stanica nikada nije bila uredjena, ni beton ni zelena površina se nije mnogo održavala ali za ovo što je na slici tada je bilo kao u raju.
I to je sve krenulo posle 2000.god.
 
I blic preneo vest.
SMRT ZELENILU, ŽIVEO PARKING Komšije u centru grada bukvalno zabetonirale drveće, tvrde da stablima to "neće smetati"
Neobičan prizor zatekao je pre nekoliko dana prolaznike u Ulici prote Mateje, kada su šetajući prolazom kod broja 36, koji ovu ulicu spaja sa susednom Alekse Nenadovića, ugledali radnike koji su bukvalno “zazidali” drveće!
http://www.blic.rs/vesti/beograd/smrt-z ... de/z404szl
 
Divlji parking u sred NBG verovatno nije retkost. ovaj čak ima izgrađen i put tucanik, naravno divlji od ulice Omladinskih brigada. Sve mi je to bilo ok, čak sam i koristio isti jer radim u blizini, a parkiranje ovde u 8 ujutro je podvig ukoliko niste spremni da platite 150 din dnevnu kartu parking servisu.
Ali onda jednog dana je osvanula i divlja rampa skorz do Omladinskih brigada, dakle divlja rampa za divlji put do divljeg parkinga. Ne znam ko je postavio ali pretpostavljam da neko naplaćuje pristup javnoj površini koju on naziva privatnim parkingom.

download/file.php?mode=view&id=39203
 
Vrh