Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

За бибилиотеку постоји план меморијалног центра


c5b26ff126e7c0f15d3e45ce9cfbc466_5249596979.jpg


c5b26ff126e7c0f15d3e45ce9cfbc466_3199566704.jpg
 
Blah, ne kontam taj kavez od ograde na renderu tog memorijalnog centra :roll: :kafa:
 
Danas pukla cec ispred Velikih stepenica, kuljala voda ispod betona u krugu od nekih 5-6m ako ne i više
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479520#p479520:17tu6noa je napisao(la):
laki72 » 22 Sep 2017 05:59 am[/url]":17tu6noa]Jasni su tvoji motivi da ovako repliciras.
Za tebe ovo nije nenamensko trosenje novca.
Za tebe je ovo SANSA. Ok, tvoja zgrada nije ove godine obuhvacena programom obnove fasada, ali sledece, mozda 2019-te...
To ke tvoj nacin razmisljanja naravno uz akcenat na "ne treba VAMA nista raditi".
Kome to NAMA?
Ajd, .a kojoj se opstini rade fasade, a koliko opstina ima BG?
Ili, koliko beogradjana zivi i ovim objektima, pa da vidimo mi ostali koji je to procenat i na osnovu cega izabran da bude privilegovan.

Super sto vam se odvalio deo fasade, uopste mi vas nije zao. Samo da ne strada neki pesak od vaseg nemara i nezainteresovanosti, a vama samo mogu da pozelim da vam se u narednom periodu poput fasade, odvali pola zgrade.
Sad si verovatno i ti besan :kafa:
Ali je zaista zalosno ako ne vidis sta je sporno u trosenju budzetskog novca - novca svih nas, naneciju privatnu nekretninu.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Mnogo si besan, a tu kafa ne pomaze. Samo pojacava nervozu. Jesi li i ti sa Vidikovca i vozis li i ti bicikl? Ili si sa NBG, pa kako rece dama na biciklu, nemas love koliko mi u centru?! Docices na red cim sredimo centar. Mnogo smo se zapustili pa ce trebati vremena i strpljenja :kafa: I hvala na iskrenim zeljama, vidi se da si dusevan covek. Potpuno razumes moj nacin razmisljanja i ispravno tumacis moje pobude.
 
@svrca
Mnogo masis sinak
Proslo je vreme kada se time sto si clan neke partije dobijalo stanarsko pravo, koje je u praksi davalo privilegije stanovanja i nula obaveza ulaganja.
Nego ti "poguraj" da eventualno u prolece 2018-te urade tvoju zgradu, posto nakon izbora mozes da se pozdravis sa nadanjima.
:D
To koliko ja, ti, 'dama na biciklu', ili bilo ko drugi ima love, nije za ovu temu, niti je bitno za pametne ljude, a a e i da je tako ovde pricamo o ozbiljnom krsenju kako zakona, tako i morala. Ko to ne vidi, njegov je problem.

O mojoj 'dusevnosti' pricas?
Prijatelju, kada neko gleda samo svoje dupe i ocekuje da drugi ulaze u odrzavanje njegove nekretnine (kao sto si ti javno priznao) to nije dusevnost, vec sebicluk! :)
Pa koje pravo sebicna osoba ima da komentarise koliko jeste ili nije neko drugi dusevan, dok istovremeno od te osobe sebicno ocekuje da finansira njegovu nekretninu?
Urnebesan si :D





Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479921#p479921:pfmd7d3n je napisao(la):
Gorstak89 » Ned Sep 24, 2017 2:47 am[/url]":pfmd7d3n]Danas pukla cec ispred Velikih stepenica, kuljala voda ispod betona u krugu od nekih 5-6m ako ne i više

Ako mislis na onu dole na uglu sa Karadjordjevom, takvo stanje je vec skoro mesec dana.
 
Nekoliko današnjih zapažanja.
Ugrađeni novi drveni prozori, u svemu verni originalu (ostaje da gajimo nadu da će i škure koje su skinuli sa par objekata ponovo izraditi i vratiti): Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11Usled nebrige vlasnika, stari prozori sasvim su otrunuli: Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Oko ovoga ulaza lepi se novi kameni obrub:Pogledajte prilog 3Bahatom nadgradnjom ugrožena stabilnost ljupke kuće sa balkonom:Pogledajte prilog 2Desna strana u izvornom stanju:Ispadaju kameni tesanici, ali šta mari...Pogledajte prilog 1
 
Добре слике. Видим аутомобили су се већ раширили. Ружно баш:/ За мене је то такође облик нарушавања амбијенталне целине, али шта сада када нема паркинга ни гараже:/
 
ne, u ulici Kosančićev venac, ispod belike betonske ploče koja je na samoj raskrsnici sa velikim stepenicama, pariskom, kneza... Rekao bih da je to novi beton koji ide ispod asfalta? E pa u krugu od 10-15 metara po šavovima je kuljala voda napolje :) i išla ka ovim objektima bliže savi, sad je verovatno već krenula sanacija i neko novo kopanje već urađenog
 
Gorštače, nisam primetio da voda kulja - mora da su nešto čačkali oko tog kvara. Što se automobila tiče, rekao bih da već teku radovi na dva skvera koje su najavljivali. Nadam se da će to isterati vozila sa Kosančića za sva vremena.
 
Ne nego će da ne radi a da uz to plaća mesečne obaveze državi ...
 
Država bi trebalo da propiše da se u ovakvim situacijama plaćaju manji doprinosi jer ne mogu da rade u punom kapacitetu ne svojom krivicom.
 
Kosancicev ce biti prelep!
:sesir: :sesir: :sesir:

Treba srediti jos ovu fasadu koja se raspada i napraviti garazu negde da bi se kola oterala
 
Ne slažem se Dule. Onda bi država trebalo da poveća doprinose po završteku radova, jer će u novom okruženju kafići imati više posla.

Ipak verujem da si mislio na to što su rokovi probijeni a ulice jako dugo raskopane i neuslovne. U tom slučaju bi izvođač morao da plati penale, i da se oni raspodele oštećenim stanarima i lokalima.
 
Pa mora nekako da se nadoknadi objektivna šteta koja je nastala svim komercijalnim objektima u zoni radova. Najmanje što može država "duradi" je da im da neke olakšice za vreme radova.

A to za penale koji bi se raspodelili stanarima i lokalima je dobra ideja, ali ostaje problem poštene raspodele tog novca. Možda da se da mesnoj zajednici, pa onda neka skupština MZ gde bi se odlučilo kako taj novac da se potroši.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=480689#p480689:3259jyfg je napisao(la):
VladimirG » 27 Sep 2017, 10:15[/url]":3259jyfg]Kosancicev ce biti prelep!
:sesir: :sesir: :sesir:

Treba srediti jos ovu fasadu koja se raspada i napraviti garazu negde da bi se kola oterala

Nema sumnje, zaista. Jedva cekam da prosetam tuda, nadam se da ce do sledeceg maja i dalje sve biti sveze.

Problem je oduvek bilo odrzavanje :(

Ponavljam kao papagaj na raznim temama, ali smatram da bez "neighborhood watch" ili slicne seme, grupe gradjana koji volontiraju i brinu o tom delu grada, ce sve to jako brzo propasti. Nesto kao http://www.ourwatch.org.uk/about-us/
 
"Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come."
―The Night's Watch oath
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=480696#p480696:22tboeu0 je napisao(la):
GOJE » Wed Sep 27, 2017 10:21 am[/url]":22tboeu0]Ne slažem se Dule. Onda bi država trebalo da poveća doprinose po završteku radova, jer će u novom okruženju kafići imati više posla.

Ipak verujem da si mislio na to što su rokovi probijeni a ulice jako dugo raskopane i neuslovne. U tom slučaju bi izvođač morao da plati penale, i da se oni raspodele oštećenim stanarima i lokalima.
Izvini Goje ali ježim se na progresivne poreze. Ako bude imao veći promet procenat će biti veći pa će biti i veći priliv. Sa druge strane dok ga ometaš u poslu stvarno nema smisla da ga još i jadiš porezom. Možeš lako da ga dovedeš do bankrota i onda ništa nisi postigao jer si želeo neku mizernu svotu novca odmah.
 
Vrh