Šta je novo?

Beton hala

Нисам знао да они локали у Бетон хали раде и преко ноћи, са Новобеоградске стране сија као Холивуд. Изгледа да је сваки од локала урадио и мало фасадног осветљења. Идеја пасареле је добра, видећемо како ће испасти. Једино што ми смета је дизајн скулптуре..
 
Iskreno se uvek pitam kako nisu svi magacini već pretvoreni u kafiće. Doduše, malo po malo, pa se nešto novo otvori. Ko je u stvari vlasnik preostalog prostora?

Da li postojeći kafići plaćaju rentu železnicama, ili kome već, ili je sve to privatno?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484091#p484091:wzutyou2 je napisao(la):
astrodule » Wed Oct 11, 2017 10:49 am[/url]":wzutyou2]Iskreno se uvek pitam kako nisu svi magacini već pretvoreni u kafiće. Doduše, malo po malo, pa se nešto novo otvori. Ko je u stvari vlasnik preostalog prostora?

Da li postojeći kafići plaćaju rentu železnicama, ili kome već, ili je sve to privatno?
Vlasnik Beton hale je Luka Beograd tj. Miša Beko, njemu se plaća zakup za lokale (dobr pare se uzimaju tu) :kum:
 
Могао је да заштити макар оних пар напуштених магацина при крају Бетон хале за ту силну лову коју згрће.
 
Од чега да заштити? Употребе?
 
Od propadanja. Izgledaju kao zapušteni magacini (što i jesu), a na prometnom su mestu.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484559#p484559:3k7gdeia je napisao(la):
Kailan » Пет Окт 13, 2017 12:06 am[/url]":3k7gdeia]Од чега да заштити? Употребе?

Tу су се једно време скупљале скитнице, простор је ишаран графитима, има доста смећа, не сумњам да ту неко и не врши нужду. И све то пар метара од фенси скупих ресторана и кафића.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484525#p484525:p3w0yp6j je napisao(la):
tangero » 12 Oct 2017 09:23 pm[/url]":p3w0yp6j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484091#p484091:p3w0yp6j je napisao(la):
astrodule » Wed Oct 11, 2017 10:49 am[/url]":p3w0yp6j]Iskreno se uvek pitam kako nisu svi magacini već pretvoreni u kafiće. Doduše, malo po malo, pa se nešto novo otvori. Ko je u stvari vlasnik preostalog prostora?

Da li postojeći kafići plaćaju rentu železnicama, ili kome već, ili je sve to privatno?
Vlasnik Beton hale je Luka Beograd tj. Miša Beko, njemu se plaća zakup za lokale (dobr pare se uzimaju tu) :kum:
Da li si siguran? Ja mislim da je vlasnik Beton hale "Grad Beograd" i gradska uprava povremeno realizuje konkurse za zakup. Mislim da par prvih lokala nije do sada ni bilo predmet konkursa.
 
Vlasnik je Grad Beograd, ranije je lokale davala u zakup Agencija za Poslovni prostor, sada do radi neki sekretarijat posto agencija vise ne postoji. Cak mislim da se lokali nude u zakup na licitaciji
 
Kažem zato što mi devojka radi u jednom od njih, lep se tu zakup plaća, verovatno je kombinacije da se ne zna ko kome plaća koliko i ko daje u podzakup to je slučaj.
 
Mozda ti devojka radi tu u nekom od ugostiteljskih objekata ali vlasnistvo nad beton halom je grada beograda

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
 
Hehehe, čim se aktuelizovao BnV odma krenula pomama i za tim preostalim prostorom Beton hale... :D
 
Што се тиче Бетон Хале јако је транспарентно ко су закупци и скоро сви су предузећа која се већ баве угоститељством у другим деловима града, лицитација је била и јавна. Колико знам ниједан није у власништву или закупу Бека а празни локали су остављени за неки планирани "Музеј Спорта" али од тога већ годинама нема ништа.
 
Kranska dizalica izvorno je bila sive boje ocerupana je bocne strane i prozori i onda ofarbana u zuto
 
Prošao i ja sinoć pored Beton Hale, ali nisam slikao jer je bilo mračno. Sve u svemu, potvrdio sam ono što sam ranije rekao - zgrada, iako donekle očuvana uvođenjem restorana i kafića, je ipak zrela za jedno veeeeliko renoviranje. U uređenom delu, kroz bele čiste zidove se vide pukotine koje su i dalje više estetski nego strukturalni problem, ali vidi se da je vreme da im se posveti pažnja. Zatim obodi krova, plafoni i betonsko uzvišenje, na kojima se takođe vide znaci propadanja. U krajnjem, praznom delu, je tek raspad. Propali podovi oronuli zidovi, garež i prljavština od paljenja vatri. Neću ni da mislim kako je unutar tunela. I to je ono što sam uspeo da uvatim usputno, dok sam šetao s prijateljem. Ko zna čega još ima što je zrelo za popravku.

Tako da definitivno treba da padne jedno veliko sređivanje i adaptacija. U suprotnom džaba sve, izgledaće ko još jedan krpež i ruglo.
 
Iako je spoljašnjost neugledna, unutrašnjost je prilično prostrana i upečatljiva. Slikao sam jednu od rekih preostalih u početku renoviranja. Mislim da nema smisla da svi magacini postanu kafane. Neke bi trebalo sačuvati kao eksponat industrijske arhitekture, da idu zajedno sa (rekonstruisanim) kranom. Verovatno sa nekom izložbom starih slika Savske obale, istorijata rečnog saobraćaja i drugih lučnih industrijskih eksponata. Naprimer prvi magacin pored lučke kapetanije i onaj ispod krana. Čisto da i u Beton hali preostane bar nešto da se vidi. Ma šta neki Srbi mislili, ne žele svi samo da jedu i piju. Recimo u već predebeloj Americi to naglo postaje i jako ne-moderno i "nazadno". Lepo je posle šetnje sesti i osvežiti se, ali je u turističkoj luci potrebno još po nešto.

Takođe, na fotografijama se vidi da su magacini i tunel građeni kao dve različite zgrade, pa se tunel može bez problema srušti.

Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 9

Ovde možete primetiti sa su u pitanju dve razdvojene konstrukcije, pa se tunel može srušiti, a magacini produžiti unazad ili se na oslobođenom mestu napraviti nešto drugo.

Pogledajte prilog 8
 
Мислим да је неколико последњих магацина који су запуштени предодређено за музеј спорта.
 
Vrh