Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

Upravo. A uvek razmišljam kako bih potrošio slobodno vreme koje bi se u tom (imaginarnom slučaju) pojavilo.

Ako bih išao ka Ruzveltovoj, tu je Vuk, a tu je i Zira. Uopšte nema svrhe ni potrebe da kružim i tražim mesto u okolnim ulicama.
 
U Maksima Gorkog kod ,,Kalenić,, pijace, nije ne znam koliko velika, ali je opcija. Pa imaš, čim skreneš iz Bulevara K. A. u Golsvordijevu, levo, malu javnu garazu. To je ono čega u ovom trenutku mogu da se setim. U tom delu grada je pokrivenost javnim garažama relativno dobra.
 
Danas su dopremljene palete sa granitnim pločama obrađenim za trake za slepe. Baš ćemo da vidimo da li će da dižu stotinak metara završenog trotoara gde su zaboravili da ih ugrade ili nisu ni imali u planu da ih ugrade, ali svakako da neko čita forum.
 
Мислим да на асфалтни тротоар стаза за слепе и слабовиде може да се излије или залепи.
 
405108598232748.jpg
 
nisam znao gde da postujem...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5gLxlXamhgY[/youtube]
 
REKONSTRUKCIJA RUZVELTOVE Dok se jedno obnavlja, drugo propada
M. B. / M. M. | 15. 10. 2017 - 23:20h

Nakon rekonstrukcije, Ruzveltova ulica u okolini Vukovog spomenika, zasijala je novim sjajem, međutim, plato oko spomenika je oronuo, a na tramvajskoj stanicini nedavno se pojavila i rupa.

8rzktkqTURBXy8yYWMwY2Y2MmQ3ZTUzYzc1N2VlNWQ3OGQxMTAwZjdmYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA


Imajući u vidu da je u pitanju prometan deo grada, oštećenje u pločniku moglo bi biti opasno za pešake. U pitanju je tramvajska stanica na kojoj saobraćaju linije 2, 5 i 9L i nekoliko autobuskih.

Kretanje tramvaja je odnedavno normalizovano i linije su vraćene na prvobitnu trasu.

Završetkom ove treće faze, prelazi se na poslednju četvrtu kada je u pitanju rekonstrukcija poteza od Vukovog spomenika do Bogoslovije. Četvrta faza podrazumeva zatvoren potez Ruzveltove od Ulice kraljice Marije do Ulice svetog Nikole, zajedno sa raskrsnicom Ruzveltova – Svetog Nikole. Ovakav režim trajaće do kraja oktobra, najavljeno je u Sekretarijatu za saobraćaj.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/rekons ... da/9eg7dl4

id***. :bash:
 
Mije Kovačevića:
nakon "rekonstrukcije" rekonstruisanih trotoara (struganje asfalta & novo asfaltiranje) :kk:
na red je došlo farbanje već ofarbanih oznaka na kolovozu. Nakon intenzivnog korišćenja u dugom vremenskom periodu (3 meseca) boja je malo izbledela. Juče sam video i da se radi neko brušenje oko šina. Bilo me sramota da pitam šta rade. Verovatno je i radnike bilo sramota.
 
Da li neko moze da mi kaze koje linije trenutno staju na stajalistu Vatrogasna komanda, kod studentskog doma Karaburma? Ne mogu uopste da pohvatam sve ove silne izmene i kako da dodjem do tamo. Znaci nebitno odakle dolazim, samo da znam sta staje pa cu da iskombinujem.
 
Po slikama ova dva sloja asvalta su poprilicno debela , nadam se da ce ovo na kraju ispasti kvalitetno, kako smo se nadao ovo je i vise nego pristojno, jedina zamerka je ova betonska tramvajska bastica koja ce kao na banovom brzo krenuti da propada i da se prlja , ali dobro
 
Bolid verovatno pokušao da preseče preko radova. I ja sam par puta lično video te slučajeve. Tako da neka je upao, sad će da se nauči da to više ne radi. :D
 
Znam da nije lepo smejati se tuđoj nesreći, ali šta ću?

Grešan sam!

ps: ostavljam mogućnost da vozač nije kriv i da je u pitanju splet nesrećnih mogućnosti, u tom slučaju povlačim smeh :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486467#p486467:1ricgr85 je napisao(la):
Bulbulderac17 » Sub Okt 21, 2017 7:10 pm[/url]":1ricgr85]
16ed1cc7804bc357fccbf7210f1d4734.jpg
Ja se zaljubio u trotoar :D Jedina stvar koja fali je drvored.
Inače ova zgrada desno na slici je Holiday Inn podignut na novoj reg liniji, a sve iza njega ide pod mač pre ili kasnije.
Mogli bi sličnim pločama popločati plato kod Vuka.
 
Пре неко вече прошао поред Вуковог споменика, бетон је већ поприлично испуцао, а на неким местима се и распада. Биће занимљиво када прође зима. Делује много лошије него пожешка.
 
Na šta liče ove udžerice i komi zgrade u Ruzveltovoj jbt. Koji Tadžikistan :)
 
Ne razumem zasto se stalno provlaci Pozeska kao mera za lose uradjenu ulicu. Pozeska je uradjena pre ravno 8 godina od tada se samo na spajanju sa Blagoja Parovica radjeno saniranje asfaltnog dela. Sada trenutno posle 8 godina mogu da joj zavide mnogo "mladje ulice".
 
Ne znam zasto jednostavno nisu koristili gotove betonske ploce pa ih poslagali kao u Becu sto se radi nego su primitivno ga ovako odradili i onda jos uzeli da ga smirglaju ... strasno
 
Vrh