Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Mislim da su tu rampu napravili stanari univerzitetske zgrade. Najbolje je da prijaviš istu Beokomu ili NBG Građanin inspektor ili NBG servisnom centru (ili najbolje svima njima)
 
Hoce li ova nesreca ikad biti uklonjena sa mape ovog grada? treba ostaviti samo ovu prvu zgradu na cosku levo i otvoriti pogled na hotel Balkan zaklonjen ovim ruznim zidom:



 
Ova srebrna bese Bogoljubova zgrada? Stvarno je treba srusiti i nesto normalno napraviti, sa mnogo strana i panorama se vidi, ruzi jezgro grada i odvratna je. Kako je neko mislio da je ovo dobro . ko je taj vrsni esteta od arhitekte.
 
Oва скроз десно са голом циглом има лепу фасаду према улици те мислим да би била греота рушити је. Богољубова склепотина је ругло у рангу са гомилом незавршених модернијих објеката (3 листа дувана, зградурине на углу Устаничке и Воје Илића као и углу Господара Вучића и Устаничке, Б23 и зграда Рада на НБГ) и да има реда сви такви објекти који већ деценијама стоје незавршени би били масно опорезовани.
 
Mislim da je predvidjeno da se izgradi jedna uza zgrada koja bi zatvorila ove tri, i sa ove strane ka Savi i sa strane koja gleda na Moskvu, barem je tako po nekom projektu, a sto se tice rusenja ovde su i tc staklenci trajni objekti a kamoli ovo.
 
Da li bi uopšte bilo moguće završiti zgradu po starom projektu? Zna li neko kada je ta rugoba sagradjena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488771#p488771:1lcngdgs je napisao(la):
Дошљак » Čet Nov 02, 2017 9:40 am[/url]":1lcngdgs](3 листа дувана, зградурине на углу Устаничке и Воје Илића као и углу Господара Вучића и Устаничке, Б23 и зграда Рада на НБГ) и да има реда сви такви објекти који већ деценијама стоје незавршени би били масно опорезовани.
Ne zaboravi onu jezivu grozotu u Bulevaru despota Stefana. :roll:
 
Jednom recju katastrofa, bitno je da je inspektorski bumbarski sljam primio kznanju. Ovo ce se bez ikakvih problema dovrsiti i dodatno krasiti ceo kraj a ostali kad vide ozbiljnost i rad drzave tj opstine brze bolje krenuce istim stopama kao i revnosni i vredni komsija. I eto polako kasabe se formiraju i na Novom Beogradu a mi u medjuvremenu sve ponosniji na nas Beograd, na pravu metropolu za primer svima okolo. U jednoj pravnoj divljini plus totalno raskantanoj i osiromasenoj gde cvetaju glupost, kic, primitivizam, anarhija i nekultura ovo su pojave koje se ocekuju a nista dobro se nemoze ocekivati ni od nezainteresovanog foteljaskog sljama koji glumi vlast. Njihova odgovornost za ovakve prizore od kojih javno treba svi kolektivno da se stidimo i crvenimo pred onima koji dolaze u ovaj grad je u stvari najveca jer ne rade ono za sta su placeni i birani, a najgore od svega je sto nece snositi nikakve posledice za to. I tako godine prolaze. Kad se ovo desava u sred Novog Beograda, mogu samo da zamislim sta se radi u unutrasnjosti. Pravdanje da nema dovoljno inspektora je nensens nad nonsensima i prikazuje stepen propasti i debilizacije sistema.
 
Sta ce nemaju para za rusenje isti recept se primjenjuje sirom grada
 
evo novih detralja

BAHATOST NA NOVOM BEOGRADU Pristali da im napravi lift, umesto toga na vrhu zgrade investitor PRAVI SEBI KUĆU
M.Brkić | 04. 11. 2017 - 11:30h

Divlja gradnja u Beogradu ne prestaje da "cveta", ali poseban primer bahatosti iznervirao je stanare višespratnice u Bloku 72 u Novom Beogradu, ali i svakoga ko je pored nje prošao. Ni manje ni više, investitor je nadzidao još dva nivoa za sebe, umesto da stanarima izgradi lift kako je dogovoreno.



http://www.blic.rs/vesti/beograd/bahato ... de/j360ljl
 
Ajd sto je bahat, na to smo ovde vec "navikli" al sto je i operisan od ukusa...
Nadgradnja kao "vikendice" u Brankovoj

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
U normalnoj državi za ovo na krovu zgrade ne bi zvali inspekciju nego ludnicu.
 
Ovo je tipična priča u NP Srbija. Dođe investitor nitokuda. Niko ne zna ko je, šta je, odakle je... ali svi nekako znaju (javilo im se) da je fin ćoek. On lepo da stanarima ponudu. ''Ja ću vama da popravim vam lift, krov, srediću ulaze, pretvoriću vam zgradu u Belu Kuću, i sve to za džabe... a vaše je saaaaamo da mi date par potpisa. Evo potpišite tu, tu, malo ovde, malo i ovde.... Super.'' I naravno, mnogi stanari se brže bolje prime na to. Čim čuju džabe odma vade olovku. Jer bato razum je razum, ali džaba je džaba. :) Ko veli ako mogu da dam glas za privezak za ključeve, što ne bih dao potpis za džaba sređivanje zgrade.

I OP! , za par nedelja bez najave niče nadogradnja/garaža/kafić/hostel/šnajderaj/kosmodrom tamo gde mu mesto nije. Kad stanari pitaju otkud sad to... ovaj samo kaže ''pa takav je bio dogovor, ja vama sredim zgradu vi meni date da napravim ovo ovde''. U startu bar pola stanara digne ruke od borbe jer su crvi bez trunke mooda. A i šta ih briga, dobili su besplatan lift/ulaz/krov. Ono nešto malo stanara što hoće da se bori i očuva zgradu uglavnom ne može ništa jer on ima papirče sa potpisima, što je u Srbistanu dovoljan argument da nadležni kažu kako ne mogu ništa.

A sve to zato što se gluperde od ljudi ovde prodaju i podvode čak i za sitne pare. Neće da daju (u proseku) 50 evra i da sami srede ulaz ili lift (održavanje i sitne popravke). Al zato kad dođe dobri čika s parama koji čini usluge zato što... zato što je dobar ćoek... onda svi trče da mu se učepe. I posle im se to obije o glavu i skupo naplati.


Epa gospodo samo sklapajte dogovore sa đavolima i prodajte se za kilo bureka pa se posle čudite kad vas ološ ispali i napravi pet puta gori problem.

P.S. Jedino je fora u tome što ovakvi slučajevi lakše dospeju u novine i žižu javnosti zato što, jelte, kuća na soliteru bode oči više nego radionica u stanu ili lokal u (otetom) podrumu. Ali u stvari ovo je uobičajena praksa širom zemlje. Milioni lokala, radionica, garaža, skladišta i raznih drugih pi**arija su izgrađene širom Srbije baš po ovoj formuli.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488651#p488651:4rgkyf8w je napisao(la):
Nebojsa » 01 Nov 2017 05:07 pm[/url]":4rgkyf8w]Hoce li ova nesreca ikad biti uklonjena sa mape ovog grada? treba ostaviti samo ovu prvu zgradu na cosku levo i otvoriti pogled na hotel Balkan zaklonjen ovim ruznim zidom:




ne rushe se objekti (ovaj i onaj na kraju Gospodara Vucica koji su 90% isti) coveka koji je vidjen kao neimar Makiskog polja i opet je na prst u d**e sa garniturom na vlasti. Na to mozemo da zaboravimo u roku od par godina i jedino sto moze da pokrene ovo pitanje je projekat Terazijske terase ali taj projekat uopste vishe nije aktuealan (ponovo)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489392#p489392:3f4fiyqp je napisao(la):
dove » 04 Nov 2017 12:45 pm[/url]":3f4fiyqp]evo novih detralja

BAHATOST NA NOVOM BEOGRADU Pristali da im napravi lift, umesto toga na vrhu zgrade investitor PRAVI SEBI KUĆU
M.Brkić | 04. 11. 2017 - 11:30h

Divlja gradnja u Beogradu ne prestaje da "cveta", ali poseban primer bahatosti iznervirao je stanare višespratnice u Bloku 72 u Novom Beogradu, ali i svakoga ko je pored nje prošao. Ni manje ni više, investitor je nadzidao još dva nivoa za sebe, umesto da stanarima izgradi lift kako je dogovoreno.




http://www.blic.rs/vesti/beograd/bahato ... de/j360ljl

Ovakvi debili zasluzuju samo da im se baci par kašikara u taj tumor.
 
mrdulovic, spatiot.

Meni se taj koncept zaklanjanja i zamaskiranja kica, gluposti i primitivizma drugim objektima uopste ne svidja. To ostaje pa ostaje, zamaskirano je sa gledista siroke perspektive ali lokalno to ostaje tu da svojom pojavom narusava okolinu i ruzi grad. Ovo kao i ono na trgu republike i jos dosta toga sirom grada treba po kratkom postupku sravniti sa zemljom kao primer za ubuduce. Sta postizemo zamaskiranjem? samo saljemo poruku primitivnom sljamu sa parama da i dalje moze da racuna da radi sta hoce, da ce korupcija i mito i dalje cvetati i biti glavni obrazac u izgradnji i da je urusenost sistema sve veca. Verujem da svako normalan kad vidi ove prizore da se prekrsti i zacudi. Ovo je sramota za grad i tako se prema tome i treba ophoditi. A sto se Karica tice mislim da je malo spusten na zemlju i evo nema ga ne talasa vise vec malo duze vreme.
 
ne treba da se maskira, treba da se rushi - ja samo odgovaram na pitanje kada/da li ce to da se rushi - praksa govori da se partijskim kolegama ne rushi, pa i opustela investicija. Bogoljubu bi mnogo lakshe bilo da zavrshi ta 2 objekta nego da gradi od nule.
 
Nekako sam se zadesio na parkingu u blizini okretnice Mirijevo 4 i imao sam šta da vidim.

Jedno 5-6 parking mesta sa uzdignutim stubićima i katancem, naravno...
nigde ne stoji znak rezervisano ili parking mesto za invalida... a ja mislim da je to ipak javni parking, ili ipak grešim?

obeleženo žutom linijom pošto su te boje i ti stubići...
XKtyUWS.jpg
 
Prijavi Beokomu ili opštinskoj inspekciji. Ja takve stvari prijavljujem ako mene lično ugrožavaju, tj, ako nema dovoljno mesta za parkiranje u blizini.
 
Vrh