Šta je novo?

Стајалишта

Kolike su dimenzije tih led displeja? Ako budu kao oni mali touch ekrani iz sredine 2000ih, biće teži fail... :kafa:
 
Ovaj kvadratić je taj ekran?
Koja podvala ako menjaju celo stajalište i dovode instalacije zbog toga. :bash: :bash: :bash:
Da li je moguće da su svi zaboravili da smo na onim stajalištima koja su postavljana ca. 2002/03. već imali takav pokušaj i da se krajnje neslavno završilo? :kafa:
 
Dišo, znamo da ti znaš nešto ;)
Kako bi bilo dobro da tu budu neka "pametna" stakla, u smislu, providna, ali na jednom sloju emituju informacije. Nešto slično je bilo isprobano u TC "Ušće".
 
Мислим да је потпуни промашај стављати екран на ту висину. Чим се направи гужва на станици (још горе ако се сви склоне под "крошњу" због кише) само ће најближи бити у прилици да виде шта пише на том екранчићу.
 
http://www.blic.rs/vesti/beograd/nove-s ... ke/q83f1nz
OvdktkqTURBXy9jYmJiZTJkYzI0ZTY5NTdmYzdmZGJlYmIzZjM4NWVlOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

DWgktkqTURBXy8xMmZhNzNlMzEwMzU3NmIyMTkwN2MxNzQwMDNmN2I1Yy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

LED ekran je jos manji nego sto smo ocekivali, nadam se da je tabla sa linijama privremena i da ce je zameniti mape grada i sl. Jer mislim da su nepotrebno velike.
 
Слажем се са Инк-ом, мислим да су требали као и у свим већим градовима да дисплеј са информацијама о доласку возила да ставе на неко више место да би сви могли да виде. И досадашњи начин постављања дисплеја је био непрактичан.
 
Jedina pozitivna stvar je da će da pospešuje komunikaciju međ' građanima: "izvinite, šta tu piše, kad stiže dvojka?"
 
Meni se svidja stajaliste ovako na slikama. Jeste da je mozda trebalo odvojeni displej pri vrhu da bude koji ce prikazivati samo vreme dolaska prevoza, a da ovaj bude informativnog karaktera. Ako je povezan da se daljinski moze menjati i upravljati sadrzajem, a trebalo bi da jeste, onda se pored mape grada i turistickih informacija, mogu ispisivati razna obavestenje, o promeni trasa linija, zagusenja i slicno. I to ne samo na tim linijama koje tu staju nego inace u gradu. Ta izmenjivost prikazanih informacija mu daje veliku prednost.

Mozda kasnije se moze unaprediti da se i karta moze dopuniti ili kupiti sa bezkontaktnim placenjem karticom. Ali moram priznati da je i ovo, za mene, super.
 
"Старе" надстрешнице пребацују на периферију. Јееееееј
 
Vrlo čudna stvar sa novim displejima u Bulevaru Oslobođenja. U smeru prema Slaviji ne radi ni jedan nikada, dok u smeru prema Autokomandi u popodnevnim i večernjim satima radi samo jedan, i to onaj kod Medicinskog fakulteta.
 
Misl da displeji jos nisu pusteni u rad jer nisu svi montirani
 
Moguće je, mada stoje. Verovatno još nedostaju priključci svuda. Možda ih puštaju probno.
 
Na Vidikovcu 502 nema definisanu stanicu pa čekaju vreme između stanice za 53 i 89. Išao sam 3 stanice i nigde nije obeleženo da staje 502, osim što su divljački obeležili stanicu DZ Labudovo brdo.
Ka Miljakovcu
45ReknS.jpg

Ka Vidikovcu
Nuw0me0.jpg
 
Мислио сам да ће поставити нормалне стубове кад оно - 2 патрљка!
 
Šta više očekivati kad nisu u stanju da izelepe obaveštenja i oznake na stajališta za novu liniju , nego moraju da se šalju prijave nadležnima.
 
Ја колико сам приметио сва нова стајалишт су таква јер једноставно нису израђене табле. Нове табле нису нимало флексибилне јер мора да се штампа све испочетка и на најмању промену што је бедак. Но, полако добиће већ... једног дана..никада..
 
Dobiće ih jednog dana. Ne znam zašto uopšte neko i očekuje da odmah budu stajališta u normalnom stanju kada je ovo još jedna linija za kupovinu glasova, klasično vođena parolom da je to učinjeno na zahtev građana. Naravno, to što nijedno drugo stajalište duž trase nije obeleženo je sramota, ali barem za ova dva na slikama gore ne može da se očekuje nekakav poseban izgled. Čak ni ta nalepnica nije posebno štampana, nego je iskorišćen neki broj 500 što je ostao na lageru i zalepljena 2 na kraju. Isti slučaj kao sa 311. Vremenom su i za tu liniju urađene nove table, doduše sada ove najnovije ne, ali one pre toga jesu, za nova stajališta. Tako da, biće i za 502 urađeno, jednom.
 
Nije tolki problem izgled tabli pomenute stanice , već to što je to očigledno jedino stajalište duž cele trase koje govori o tome da je uspostavljena nova linija , koja od danas saobraća.
 
Vrh