Šta je novo?

Big Rakovica (bivši Capitol Park)

Ovde podržavam @mid, jer i sam znam na šta se generalno svodi Rakovica od početka 90ih, do danas.
Izuzev robne kuće između Miljakovca i Kanarevog i nekoliko dosta malih multifunkcionalnih objekata po opštini, nije bilo nekog mesta za "catch-all" kupovinu, tako da je i ovakav nesavršen retail park bolji nego - ništa. Naravno, videćemo kakav će biti Big na Vidikovcu, ali o tom potom.
 
Dis je katastrofa loše snabdeven. Tri marke kačkavalja, četiri marke belog vina, nekih stvari kojih ima u svim trgovinama, npr. penušavo vino uopšte nema. Cenovne nalepnice - haos, ili ih nema ili su jako loše ištampane. Takođe nema, a moglo bi da bude v gotovih jela. Idea i Maxi na Miljakovcu 1 su daleko bolje snabdeveni. A sve šiša Metro, i asortimanom i cenama, a nije ni 10 minuta vožnje od CP. U blizini je i Gomex a uskoro će i Lidl tako da nije da nemaju konkurenciju.

Mislim da su zakupci jako skeptični u vezi kupovne moći lokalaca. Bio sam u Disu u Lazarevcu pre neki dan i mnogo je bolje snabdeven nego ovaj naš, a tek je neznatno veći. Moguće da su neki teške muke pristali da otvore radnje u CP jer će ono ogromno čudo pored MEtroa da bude gotovo za dve ili tri godine, dok rse razvojni planovi u maloprodaji prave za minimum pet godina.
 
Tačno, zaboravila sam na Metro! Ipak, Dis za brzu kupovinu, uz nabavku onoga što je trenutno na popustu je sasvim ok. Za sada CP solidno funkioniše, a videćemo šta će dalje biti.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490449#p490449:1xbpsh3k je napisao(la):
tragac » Sre Nov 08, 2017 3:34 pm[/url]":1xbpsh3k]Dis je katastrofa loše snabdeven. Tri marke kačkavalja, četiri marke belog vina, nekih stvari kojih ima u svim trgovinama, npr. penušavo vino uopšte nema. Cenovne nalepnice - haos, ili ih nema ili su jako loše ištampane. Takođe nema, a moglo bi da bude v gotovih jela. Idea i Maxi na Miljakovcu 1 su daleko bolje snabdeveni. A sve šiša Metro, i asortimanom i cenama, a nije ni 10 minuta vožnje od CP. U blizini je i Gomex a uskoro će i Lidl tako da nije da nemaju konkurenciju.

Mislim da su zakupci jako skeptični u vezi kupovne moći lokalaca. Bio sam u Disu u Lazarevcu pre neki dan i mnogo je bolje snabdeven nego ovaj naš, a tek je neznatno veći. Moguće da su neki teške muke pristali da otvore radnje u CP jer će ono ogromno čudo pored MEtroa da bude gotovo za dve ili tri godine, dok rse razvojni planovi u maloprodaji prave za minimum pet godina.

I sam sam u vezi toga skeptičan, naročito zbog činjenice da radnička Rakovica ne radi. A Rakovica je manje više bila kolonija lokalnih fabrika. Na žalost.
Fali tu još par većih brendova (dostupnih prosečnom kupcu) kako bi privlačili pažnju a i kupce za druge radnje.

Pitanje je kako će da opstane ako ili kad se otvori Big gore na ibarskoj.
 
Interesantno da će stanarima zgrada na 200 metara odatle u Maričkoj BIG biti bliži kad idu u veću nabavku u koju se ide kolima. Tu fali saobraćajna veya. a oni moraju skoro 2km okolo na nadvožnjak. U DIS i Capitol mogu samo pešice pasarelom ispod pruge i preko Topčiderke, a u veće nabavke zidarskim kolicima :)
 
Слажем се да негде нема цена у ДИСу, али не слажем се да је лош фонт и снабдевеност. Нпр. у Идеи или Максију нећете наћи Црни и Жути сок.
 
Отворена је Теранова, још сутра 50% попуста на све.
 
Pocinju novi radovi. A po tabli obavestenja, bice nesto jako brzo gotovo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493682#p493682:2go3fyoz je napisao(la):
Djole Pevcanin » Sub Nov 18, 2017 7:01 pm[/url]":2go3fyoz]Отворена је Теранова, још сутра 50% попуста на све.

Mislim da je brlog lepši od te radnje. Juče samo provirih a unutra haos, razbacana roba, štroka po podu utisak kao sa deponije. Naravno pun levi i pravac napolje.
 
komsija koji je radio na izgradnji ovoga tc-a kaze da je u planu benzinska pumpa, u ovom delu koji je do skoro bio ogradjen. ne znam koliko je info pouzdan, do sada je imao tacne informacije.
 
Verovatno je tačno. Koliko znam, nema tu blizu nekih benzinskih stanica (u smeru prema Miljakovcu je najbliža kod robne kuće), tako da to nije glupa ideja.
 
A sto nije bila u planu i projektu i sto za njih trebaju neki uslovi da se ispune nema veze
 
Dišo, znamo kako u Srbiji teče razvoj od plana do realizacije, da se ne lažemo.
 
Nije retkost da tc po periferiji imaju svoje benzinske pumpe.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Rakovica ima problem sa manjkom pumpi, na 120 000 stanovnika svega četiri komada.

Inače koliko znam pumpa je planirana na prostoru između Disa i Topčiderke.
 
To uz topciderku je bas fino da se izlije nafta
 
Kao sto je na plakatu postavljeno rade se dve faze 4 i 5. Ja verujem u to sto pise. Faza 4 2300 i faza 5 2300 m2 a u pitanju je prizemni objekat. Ne vrujem da bi se neko igrao sa tim.
 
Много тржних центара, а мало пара

Не помаже што смо нумизматичари, није то скупо нег смо ми сиротиља, тужно и ружно

Ако се ситуација не промени, завршиће ови тржни центри као стари из 90-их, на пример ТЦ Коњарник (и стари и нови)
 
Ovaj se bar lako demontira kad budemo tu ponovo pravili fabriku rekord
Sto se starih tc po gradu tice to treba ili renovirati specjalizovati za nesto ili rusiti
 
Био и искусио. За локалце савршен објекат.
 
Vrh