Šta je novo?

Železnička stanica Novi Beograd

Treba da Stevo napravi reviziju projekta i ukomponuje tacnije poveze i buducu autobusku stanicu to bi bilo vec ekstra :pob:
 
Памтите ко је писао ово, и које био на власти 2007. Ти злотвори више никада не заслужују ни један једини глас, а њихова странка можда, ако се ратосиља оних који су писали овакве звештаје! Па побогу, многа стајалишта аутобуса се препознају по мало већој бари поред пута! Чиста пљувачина најперспективнијег средства приградског превоза. :evil:
Milance":3rw0uvbd je napisao(la):
Evo kako oni o tome razmisljaju - source: www.beograd.co.yu

Контрола железничких и аутобуских станица

Градски инспектори су прошле недеље преконтролисали четрнаест железничких станица ЈП „Железнице Србије” и аутобуске станице „БАС” и „Ласта”. Утврђено је да су табле са истакнутим редом вожње на већини железничких станица разбијене или исписане графитима, као и да су исписани излазни перони и поједине станичне зграде. Они су утврдили и да су разбијени јавни часовници и табле са путоказима ка перонима, да већина станица нема санитарни чвор, да путничка стајалишта на пролазним станицама немају заштитну надстрешницу. Зелене површине уз пругу пуне су смећа и зарасле у коров, нема довољно корпи за смеће, број клупа је задовољавајући, осим што нису обојене. Због ових недостатака против ЈП „Железнице Србије” биће поднете прекршајне пријаве.

Прегледом је утврђено да су аутобуске станице уредне.

Секретаријат за инспекцијске послове је завршио контролу постављених привремених објеката у Земуну и ускоро ће почети уручивање решења за уклањање оних који нису постављени у складу са општинским планом. Уколико њихови власници то сами не ураде, објекти ће бити принудно однети о трошку власника.
 
dsci8040.jpg

dsci8035.jpg

dsci8043.jpg
 
Голупчићи су још и талични.
Али станица и возови..
Као у Грозном, фебруара деведес' четврте.
 
Биће доста посла кад (ако) крену радови на уређењу блока 42 (железничка и аутобуска станица). Плоча прокишњава на све стране, зими кад се чека трамвај испод станице људи могу више да покисну него горе на плочи станице, спојеви плоча пропали скроз, људи могу да се повреде озбиљно, све ишарано, оронуло. Могли су како-тако да уреде макар мањи део плоче на којем стају возови.
 
Zato sto je Steva uradio predlog nove stanice pre 10 godina.

Igore prebaci temu u odgovarajuci podforum tj bi mozda trebalo razdvojiti Stevin rad i najave o rekonstrukciji zeleznicke stanice NBG.
 
Da li se to samo meni cini il ovi renderi gore nemaju blage veze sa rjesenjem koje je pobjedilo na konkursu?

 
Rešenje je po sebi - solidno i realno. Ali sam nezadovoljan što se odustaje od dobrog rešenja integrisanja autobuske i železničke stanice (i komercijalnog centra) u jednu celinu.
 
Pa ne cudi... Nadam se da ce bar da urade rekonstrukciju stanicne ploce a ne samo da izgrade nadstresnice na njoj. I ona je cini mi se propala.
 
Znaci umesto ovoga...
Autobuska%20stanica%20Novi%20Beograd%206.PNG


ovo...
bgbgbgbgb.png


:violina:
 
Meni je ono prvo rešenje daleko kvalitetnije, ovo CIP-ovo je žalosno. Tuga. Celih 30-ak metara nadstrešnice na tolikoj stanici, koja posle izgradnje autobuske definitivno postaje najprometnija. Ima ljudi kao kokoške da se sabijaju kada padne kiša.
 
Bojim se da je prikazani minimalizam na stanicama Zemun i Novi Beograd posljedica shvatanja da stanica Prokop mora biti najgrandioznija. A posto ni tamo ne cvjetaju ruze onda je ovako kako je.
 
Cip render je zalostan nevidim liftove ni eskalatore osim sminkanja malte ne vec postojece konstrukcije nadstresnice koja stoji danas
Zalosno sto oni stoje zaglavljeni u vremenu i nema nikakve koordinacije sluzbi izmedju raznih sluzbi u ovom slucaju grada cipa republike itd
Bolje da su kinezi projektovali
 
Upravo to sto kazes Ditektore, nove nadstresnice lice na ovu postojecu koja je izgradjena 1995te.
projektanti CIP-a ostali zaglavljeni u proslom milenijumu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496683#p496683:qopfjw4z je napisao(la):
Max15 » 28 Nov 2017 07:53 pm[/url]":qopfjw4z]Znaci umesto ovoga...
Autobuska%20stanica%20Novi%20Beograd%206.PNG


ovo...
bgbgbgbgb.png


:violina:




Ovo je koma nad komama.
 
Ovaj gore render je isplivao negde pre izbora 2014, ako se dobro ne sećam :mrgreen:
 
Vrh