Šta je novo?

Гроцка / Grocka

To ce vjerovatno naknadno da urade ako urade
Opa 50 jubilarna strana nakon nekih 5 god
 
Асфлатирана улица Фрање Клуза на међи Звездаре и Гроцке, односно Калуђерице и ММЛ:

5wz1u0.jpg
 
Zar je tu granica opštine Grocka, nije još napred? Ja sam mislio da je negde iza Matijevića. Ako dobro razumem ova ulica je od skretanja za deponiju na SD putu, do glavne ulice koja ulazi u Kaluđericu? Ima li negde uopšte da se nađe karta BG sa opštinama, ali gde se vide i ulice?
 
Граница Калуђериђе и Миријева ја ина улица која води из једног у друго насеље. Какву границу прави ова улица није ми јасно.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
Iz pravca autoputa tj VML-a, na rasksnici Sretena Vukosavljevića i Beogradske(i budućim nastavkom Beogradske) je međa opština,
iz pravca tzv "Krsta" jedna strana ulice Radojke Lakić(ugao sa Rada Kondića i Durmitorskom) pripada opštini Zvezdara ako ne grešim, strana gde su Travnička, Kneza Mihaila je opština Grocka, ulica Stevana Sindjelića opštini Zvezdara pripada parna strana ka gradu, a možda i neparna, tu imate ludilo sa brojevima gde se ulica vodi i kao Stevana Sindjelića i kao 29. novembra, pa tako npr jedna kuća ima dva broja, tipa 127 i 97.. Franje kluza i deo Beogradske ulice gde su nekad parkirana Lastina vozila i tu se otp završava međa ove dve opštine, gde i stoji tabla opštine Grocka "Dobrodošli"...

tako prikazuje i planplus i urbel, tu su negde granice opština...
NjcZp1W.jpg
 
stf":25ldtz2z je napisao(la):
Асфалтирају СМедеревац у Гроцкој:


Bas sam se pitao kako ce reisiti upale sahte kojih je dosta na ovom potezu pa do skole, medjutim oni su ih samo preasfaltirali. Pitanje je he koliko ce to potrajati, da li do prve poplave ili su ipak razmidljali o tome.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
 
Krpili asfalt u ulici B. Buhe. Krs je odradjeno ali ajde bolje nego rupe...
e090944a9099683159e91c10fee0ebe7.jpg
4e85b2170c151e88df99a04fb6b497db.jpg
6316ccbee6bb0a841e38a1f7724136b8.jpg


Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Pa i morace, ulica na pocetku kliza ka Dunavu tako da potporni zid i drenazni sistem je obavezan.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
То мора да је Бг Пут радио, то је њихов начин рада.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
Ovi ko god da su
67cf7c82536e98957add56c2bf792ea8.jpg
d5c9a053639ade7a0b1c94dfc4316cf0.jpg


Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Санирали су и онај прекид од клизишта из 2014. код пута који се одваја ка вили Гавриловић (тај пут више не постоји, појело га клизиште)
 
Slikacu sutra @stf

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Мислим да је тако названа због конфигурације терена под воћем па сем што се гаји воће, панораме подсећају на Калифорнију.

Завршава се реконструкција улице Милана Ракића у Калуђерици:

mutwk5.jpg
 
И улица добија ивичњак при реконструкцији, каква је ово лаж :D

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
I Beogradska je koliko toliko lepo uradjena, ima ivicnjake i nov asfalt. Mada je to neki fazon, 200m novo, pa 100m staro i raspalo, pa opet novo, pa opet staro. Ne znam zasto su tako radili.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507841#p507841:1r37xage je napisao(la):
marrecar » 12 Јан 2018 01:29 pm[/url]":1r37xage]I Beogradska je koliko toliko lepo uradjena, ima ivicnjake i nov asfalt. Mada je to neki fazon, 200m novo, pa 100m staro i raspalo, pa opet novo, pa opet staro. Ne znam zasto su tako radili.
Na koji deo misliš da je rađen parcijalno?
 
Ne mogu da se setim tacno, cini mi se da je negde na sredini, da li kod Kajmakcalanske ili Dzona Kenedija, ili mozda izmedju njih. A nije ni u celoj duzini, pocetak kod one ogromne zgrade nije radjen u nekoj duzini, pa onda ima uredjen deo, pa onda stari asfalt i onda novo do Zeljka Milivojevica. Eventualno ako je uradjeno u medjuvremenu, ja sam zadnji put prosao 5. januara.
 
Проблем имовинске природе. Власник тог објекта није хтео да се одрекне пола метра парцеле да се уради крштен пут.
 
Pretpostavio sam da je to problem. Ovo sto je uradjeno je stvarno super, nikada ne bih pomislio da to moze tako da izgleda gore. Svakodnevno sam prolazio tu godinama i uzasna je ulica, pogotovo kada su poceli da grade kuce sa desne strane.
 
Nije samo ta zgrada problematična, ima tu i onaj "Adamović" sa autobusima, što bi se reklo, bukvalno na granici Zvezdare i Grocke, ugao Sretena Vukosavljevića i Beogradske, verovatno ostavljaju tu deonicu od ugla sa te dve ulice pa do Vase Čarapića. Nažalost, ljudi se ne odriču svojih 0,5m-1,5 m dvorišta (od koje bi imali samo dobro jer ne izlecu direktno na ulicu, dakle imaju trotoar korektne širine) , zato su na pojedinim mestima ostali samo ivičnjaci a trotoare su progutala dvorišta uz tu ulicu.

Kakva su vaša iskustva sa "danima otvorenih vrata" u mesnim zajednicama, možemo li da se nadamo nečemu ?
http://grockainfo.com/ako-ste-stanovnik ... -probleme/

Bila je ulica otvorenog srca ili kako se već zove manifestacija krajem 2017. u Kaludjerici (cela mesna zajednica je prisustvovala tamo) , pa nisam mogao da priložim papire sa problemima koje sam uočio u svom kraju,
mislim da je ovo dobra ideja jer samo komunikacijom sa sugradjanima može da se utvrdi šta ih "tišti"...
 
Kakav je ono spisak Alma Quattro nadstrešnica koja se postavljaju na teritoriji opštine? Ne bih da komentarišem u kojim sve naseljima se postavljaju i gde je očigledan prioritet (kakav god prioritet bio), ali eto namerno ću odmah reći da je izostavljeno Leštane gde mogu da se postave te nadstrešnice na najmanje tri stajališta. Isto tako samo jedno stajalište u Kaluđerici, i to Kaluđerica Centar, umesto Kopaonička ka Ustaničkoj ili Put za Kaluđericu (koja nema nadstrešnicu a ima dosta prostora) ka Ustaničkoj. Ceo spisak je banalan i krajnje odvratan potez (ne krivim samo Opštinu) gde će od toliko stajališta samo mali broj dobiti nove nadstrešnice, a sve je razdvojeno. I zamislite sada putovanje i taj prizor da od stajališta bez nadstrešnice naletite na zarđalu pečurku, ili dve, pa na ovo novo stakleno, pa opet tako u krug.
 
Vrh