Šta je novo?

Terazijska terasa

I onda je neko bombardovanje prokrcilo put ali uzalud d
 
U ovom tekstu je prikazano kako nezadrživo srljamo ka lošem, što se ne vidi samo na ovom nego na svim ostalim projektima.
 
Nazalost mnoge prilike su propustene i svedoci smo kako se unistava jedna lepa ideja, sa sve Beogradom na vodi...
Tuzno, mnogo tuzno.
 
Autor ovog teksta daje sebi za pravo da kaze da je sa prvobitnom idejom gotovo. To uopste nije tacno. Spust ka parku kod Ekonomskog i dalje stoji, samo treba produziti setaliste preko nase varijante Highline-a (Zaricevog mosta), ka Starom sajmistu.
 
na zalost sve je to funkcionisalo po bahatom lopovskom ucenjivačkom principu
ili sa obodnom komercijalnom izgradnjom ili ništa....

te nemamo i dalje ništa od uredjenja a kamoli od spuštanja ka Savi

da li ce i ovog puta da nas ucenjuju sa ili ,,ovo,, ili opet ništa ... verovatno ce mo saznati vec 2018

:sesir:
 
Evo jedna interesantna činjenica, na beolandu je taj prostor izmedju terase sve do budućeg tunela označeno kao zelena površina. Na prethodnoj strani je pisano da će biti gradj. zemljište. Pa šta sad?
t5XeCWU.jpg
 
nije spomenuo Vesić ništa za TT kao projekat koji će se realizovati u sledećoj godini.

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
 
Zar ne moze taj tunel da se nekako smisli posle kuznog toka pre Karadjodjeve,pa da ostane i park u Kamenickoj.Ko ce u tunel nek ide na kruzni tok,da se ne prave guzve u G.Principa i Karadjordjevoj.Taj tunel ako se ikada prokopa sluzice najvise za vozila s mosta i BNV.
 
Nisi pazio na času :lol:
ovde su u pitanju drugi tuneli
vidi Zeksovu sličicu
ima sve zadovoljeno : park, kaskade i pešaci a i auto tuneli ... sve do Save :D
 
To je to. Samo još da se onaj izvor u podrumu Moskve sprovede niz padinu kao potok sa kaskadama. Onda mogu najzad da ugase pumpe :)
 
Pa to, to se i ja pitam, kako to da se malo više ne priča o tom potoku i da se ne predlažu neka rešenja za njega koja bi spojila i lepo i korisno.

Ja da sam na mestu vlasnika i uprava zgrada na Terazijama, grebao bih svim mogućim silama da se ta vodurina koja mi decenijama pravi buđ i štetu u podrumu sprovede negde gde će moći iz nečeg destruktivnog da preraste u nešto lepo i produktivno. Imaš vodu koja non stop teče i s kojom ne znaš šta ćeš. A odma pored imaš padinu kojoj fali zelenila i fontana. Rešenje se samo javlja. Da, treba papira, treba para, treba kopanja i montaža, treba svašta nešto. Al nije to gradnja Pentagona. I bolje suvi podrumi, zdravi temelji i prelepa fontana na padini nego milionske štete i troškovi i padina koja ne liči ni na šta i ničemu ne služi. Nek sprovedu tu vodu niz padinu, pa makar posle završavala u Savi, i neka završe s tim viševekovnim problemom jednom za svagda.
 
Da li je jeftinija varijanta graditi zelene mostove za pešake preko tih ulica ili kopati tunele tako da padina ostane u sadašnjem obliku? Sa gledišta krajnjeg korisnika, pešaka i vozača, mislim da nije velika razlika u obe verzije.

Neki primeri u svetu:
 
Pošto je u pitanju isto ovo što se vidi i na Zeksovoj slici, samo duže, da potsetim i na moju ideju od 9. Januara 2015. Dakle pre nego što je Vučić u skupštini obnovio ideju o tunelu ispod Terazija (mislim da je to bilo u Aprilu 2015.). Ovako bi pešačka zona Terazijske terase preskočila i Karađorđevu, tj spojili bi smo park Bristol i Terazije, a ispod bi bilo mesta za tri tunelske cevi (metro i dve automobilske), ali i za parking i puno komercijalnog prostora.

U prvoj poruci je bilo malo uopštenog razmišljanja o tome zašto su, uz metro, tuneli jedino stvarno i konačno rešenje problema saobraćaja u centru grada.
viewtopic.php?t=197&start=6175#p313726

A sledećoj je bio jedan primer takvog rešenja, tj predlog za tunel ispod Terazija i predlog za Terazijsku terasu iznad svih poprečnih ulica i ulaza u te tunele.
viewtopic.php?t=197&start=6175#p313727

 
Terazijska Terasa je prilicno kosa padina. Kako napraviti podzemni saobrcaj / metro, i kako bi se taj ulaz resilo na Terazijama?
 
To je to Zuma,idealno resenje.E sad,da li sa kopanjem tunela krenuti odmah tu gde si nacrtao ulaz ili da se Terazijska terasa dize iznad nivoa Karadjordjeve?
 
Vrh