turbo_ » Čet Jan 04, 2018 4:55 pm napisao:Ali jedna bitna razlika je da privatni investitor kasni sa izgradnjom stanova i naravno da ce da plati za kasnjenje. To je uvek slucaj. EP kasni sa primopredajom zbog nezavrsene ulice i od toga su se zastitili u ugovoru (jer nije njihovo kasnjenje).
Hm, hoćeš da kažeš nešto tipa "nije naša krivica ako se kasni sa useljenjem, pa nemamo obavezu da nadoknadimo troškove"? Ja takav ugovor ne bih potpisao. Kakve veze ti kao kupac imaš sa tim čija je obaveza da se nešto odradi? Ti si tvoj stan platio i u ugovoru ti piše kada je planirano da stanovi budu useljivi. Iz više razloga je bila povoljnija kupovina u zgradama privatnog investitora. Jeste, kasni se sa završetkom, svi smo nestrpljivi da se uselimo, ali mi to kašnjenje ne osećamo previše, jer nam refundira troškove i fleksibilan je za dogovore oko bilo kakvih izmena. Da li misliš da je neko namerno razvlačio sa završetkom radova, iako je znao da će morati da plaća penale? Meni ne zvuči logično ta teorija.