Koridor 10

Diskusije o razvoju u regionu

Moderator: Igor

sev
Beginner
Postovi: 38
Pridružio se: Sre Sep 06, 2017 11:11 am
Kontakt:
Pohvaljen: 68
Pohvalio: 11

Re: Koridor 10

Postod sev » Pet Jan 12, 2018 4:38 pm

Još bolje je ovo:

"A kaži mi koja partija nije promenila sve direktore u preduzećima kada su došli na vlast? To je legitimno pravo. To svi rade, nemoj sada da mudruješ ovde. Uvek je partijska ličnost išla na čelo svakog preduzeća, a ne stručnjak iz te oblasti. Ne podržavam, ali to svi rade."

Ej, "LEGITIMNO pravo". "Nije ok, ali to svi rade"... :lol: :lol:

Imam transfer blama kada tako nešto čitam, jbt.

Sublimacija vrednosnog sistema i lutanja u vremenu i prostoru većinskog dela biračkog tela ove naše silovane zemlje...
Pohvale za post: 2
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:01 pm

bobcha78 » Fri Jan 12, 2018 10:56 am napisao:
caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:19 am napisao:Ako ništa ne zna, što priča o tome.


I ja se pitam. Veerovatno takve podređene (nesposobne) ima te mu prenose laži. Bez obzira, uvek treba reći istinu, ako znaš o čemu se radi, ako ne znaš bolje je ćutati.


caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:19 am napisao:Ako pravimo rang-listu koliko je ko puta bio u zoni prostornog plana od početka gradnje istočnog kraka K10, izgledala bi ovako: 1. caribrod (skoro svaki dan), 2. Mijuk (par dana nedeljno) , 3. Vučić (4-5 puta ukupno), 4. bobcha78 (nijednom).


Ovo poslednje grešiš, do Sukova sam bio 6 puta do kraja 2016 godine, ove godine sam na letovanje do Crnog mora 20 dana, prema tome, sam zaključi. A tebi sam uvek davao lajkove, jer si ih zaslužio, svojim angažovanjem, to znaš i sam, i poprilično privatnih poruka smo razmenili vezano za izgradnju, da ne pomisle ljudi svašta.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:19 am napisao:Aha, prethodni su krivi, čak i posle 6 godina koliko nisu na vlasti. Krivi su - slažem se s tobom u potpunosti, kažnjeni su na izborima, odgovaraće krivično (ili neće, ući će u koaliciju, svejedno). Daleko im lepa kuća. Ali zašto onda nove projekte rade isti oni koji su radili pre 10 godina?


Radnici bilo kog preduzeća, koliko je sveta i veka, su isti, marionete tj direktori se menjaju političkim promenama. Oduvek je tako i uvek će biti. Svakom promenom političke garniture menjaju se direktori (dođe političar), svi ostali ostaju isti.


caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:19 am napisao:Aktor nije moj, ne mazim se ja sa Simasom, neko drugi se pipka s njim:
[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=a7tjMs5c4GQ&t=203s[/YouTube]


Osonovna kultura je da sa poslovnim partnerima imaš uvek korektan odnos, pogotovo na televiziji, pred narodom, ono što ne valja se kaže u 4 oka. Kao kada na kraju veselja gazda dođe da pita muziku da li je zadovoljna kako su prošli što se tiče novca i bakšiša, a muzika uvek kaže da je zadovoljna. Ostaje tajna prema gazdi da li su oni dobro prošli ili nisu imali ništa od bakšiša. NEPISANO PRAVILO

Jel možda trebao da mu pokaže špansku kragnu? Ipak kao i što sam kažeš, od marta 2017 nisu ista firma. OK. Slažem se. Ono što su odradili na obilaznici, je nebo i zemlja u odnosu na ostale deonice. ALi kroz finansijski deo, kod isplate za rad na drugim deonicama treba im pokazati da nismo zaboravili njihov učinak i otezanje.

Mijuk je čovek iz struke, šef celog istočnog dela, njegove laži su njegova sramota. Vučićeve laži su čista politika i ne znanje iz te oblasti.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 6:19 am napisao:Izgleda da neće biti sledeće nedelje ničega, jer su stali sa SMA negde na pola....


pa naravno da neće, to se ne radi zimi, opet da ponovim, da su radili kada je trebalo da se radi (u građevinskoj sezoni) sad bi bilo gotovo.


1. A te nesposobne saradnike sam mu ja birao? Ovo me podseća na vapaj penzosa iz 90-ih: "Nije Sloba kriv, upropasti ga žena..."
2. Bravo, pretekao si Vođu na rang-listi. Mea culpa.
3. Recimo da je tako, ali kakve to ima veze s onim što sam ja napisao i šta tu nije tačno???
4. Da li ovo nekom liči na dobrog domaćina? Premotajte na 3:23, neće da ga zakači sa slikom od tog momenta. Meni neprijatno:

Nedobog da se ja tako odnosim sa svojim poslovnim partnerima, mislili bi da sam jge. Uostalom oni to i ne mogu biti: Njemu je nivo npr. Cipras, a ovom malom neki šefčić iz koridora ili nadzora,
5. Za svaku situaciju dobiju lovu. Tako piše u ugovoru. Nisu kažnjeni, nadam se ne zbog dila, već da su im usvojeni claim-ovi. Ne možeš vezivati deonice, ako si im već dao da učestvuju u tenderu. Ja bih voleo da su ih kaznili, sa lot 2 i oterali. Ali nisu. Zašto? Ne znam, pitaj nadležne iz vlasti.
6. Od marta do kraja 2017. uradili su i na ostalim deonicama (lot 2, 5A, pušten 5B mada loš na nekim mestima) više nego par godina unazad, imaš moje fotke i klipove RTC pa možeš sam da proceniš. Poenta je da bi ih, da se ja pitam izbacio sa svih deonica još 2014. ili 2015. Vučić nije. Ne znam zašto. Ili su im svi prigovori opravdani ili je neki veći deal u pitanju. Od 2014. do marta 2017. mogli su 5 tendera raspisati. Više bi se do marta 2017. uradilo nego što je u tom periodu Aktor uradio.
Neznanje Mijuka nije neznanje. Na gradilištu se dešavaju razne nepredviđene stvari. Počeo si da besniš na Mijuka, jer je rekao da će biti otvoreno do kraja godine. Pa on je spremio sve za otvaranje onako kako su mu rekli - bez SMA, sa žutim linijama. Što su uopšte beležili žutim linijama, ako nisu planirali otvaranje? Podržavam što su rešili da ga ipak odrade do kraja (te odluke ne donosi Mijuk), ali što baciše pare za žute linije, kad se neće koristiti?
Neznanje dipl. pravnika je u redu, nije u redu što se od toga pravi politički marketing, cirkus i što uopšte daje sebi za pravo da priča o rokovima i građevinarstvu. To nije u njegovom opisu posla po Ustavu RS.
7. E pa izgleda da hoće! Bio kvar na asfaltnoj bazi (to su te nepredviđene stvari na gradilištu koje se jednostavno dešavaju), sinoć su otklonili, rano, rano jutros nastavili da rade habajući sloj! Kanda će nam ipak doći On...
Pohvale za post: 6
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Pet Jan 12, 2018 7:31 pm

bobcha78 » Fri Jan 12, 2018 12:38 am napisao:
caribrod » Čet Jan 11, 2018 6:04 pm napisao:
I šta dobiješ time??? Još godinu dana tendera. Čekanje da izvođač izađe na teren. Kao Aktor skoro dva meseca iza potpisivanja ugovora.

Odgovor si dobio gore. PA JEL TO TREBA VUČIĆ DA ODRADI ILI IZVOĐAČ??? Jel Zorana treba da dođe da odradi?

Došli su osam dana pre isteka drugog meseca, proveri na tvojim slikovnicama. Pa dečko ti si stručan i krećeš se po tim krugovima pa saznaj, pa nas obavesti.

Vučić je pravnik a ne građevinac. On ne može da radi procene o završetku radova. On i dalje zove voz Štadler Šnajder, jer je očigledno da ne zna.

A što ti meni ne reče gde su radnici Aktora u tunelu Sarlah od sredine 2015 godine do sredine 2017? Zašto nije bilo radnika Aktora na deonici Crvena reka Bancarevo tunel par godina (mostovi su mogli da se rade)? Zašto se cut and cover tunel Sopot toliko sporo gradio (falio cement i armatura)? Ništa sporije u životu nisam video da se pravi od betona. Što toliko sporo se radili oni mostovi iza tunela Sarlah? Onaj put pored tigar tajersa, što godinu dana kasnije asfaltiran (jel nije imalo bitumena)? ŠTA JE TU PROBLEM? Jel i to kočio Vučić, vlada, SNS, Zorana?

Opametio se čovek. Doškolovao se izgleda.

Vučiću može da se oprosti jer čovek ne zna o putevima ništa. Mijuku ne može jer je on stručnjak iz te oblasti.

Za nekog koji se kreće po tim krugovima, dosta si se i ti izlagao, između Mijuka i Vučića si negde. Niko ti to ne zamera ipak si ti zaslužan za veliki broj reportaža i kao branilac "tvoje firme" Aktora. Neće da se vrate sigurn. Ovi sad što vladaju vladaće DUGO i DUGO. Najmanje do 2022.


1. To sam i ja pisao kad su oterali Trace. Tad je bio moj Trace, kao sada Aktor. Trace bi završio do sada, izgubilo se 8-9 meseci, još su bili u pravu da je tlo pri vrhu nestabilno i da će krenuti klizište kad-tad. Sad svi čekaju projekat sanacije, biće ko zna kad...
2. DA SE IZVOĐAČ SAMOISTERA SA GRADILIŠTA??? (kad već ti vičeš ovde) E to bi bio pravi presedan. A ne da mu država jednostrano raskine ugovor? Vučić, Zorana, Babić, Brnabićka, Vlada. Ne? Onda ništa.
3. Prvi aneks država je sa njima potpisala 31.05. pre nego što su uopšte kročili na gradilište. Zašto? Aneks je dogovorna stvar, ne može Aktor sam da potpiše aneks, mora da ga potpiše i druga strana u ovom slučaju Koridori u ime države. Šta je država zabrljala u osnovnom ugovoru da bi morala da ga aneksira samo 3 nedelje kasnije??? I to pre početka gradnje. Rok ne počinje da teče od datuma potpisivanja ugovora, već od uvođenja izvođača na gradilište. To je po crvenoj knjizi FIDIC, po žutoj teče od dana potpisivanja i onda kreće rok za projektovanje. Uostalom, na tabli pored piše neki datum, ne drži me za reč, ali neka sredina juna, oni su u junu bili u Dimitrovgradu i počeli krajem meseca.
Nije u redu da me nazivaš dečko, jer sam malo stariji od tebe, osim ako ti u nicku nije godina rođenja, nego IQ.
4. Pa što ih onda daje i to pred višemilionskim auditorijumom??? Ja nemam pojma o tim vozovima, niti pričam o njima, ali sad ti kažeš da se Vučić ustvari blamira pred milionima. I ja ti verujem.
Nemam pojma gde su bili, mada nije tačno da nisu radili ništa 2015-17 u Sarlahu, od probijanja do asfalta dugačak je put i Terni je trebalo godinu i po. Ali jedno je sigurno - završiće Sarlah pre nego što se završi EM opremanje, štaviše i pre nego se otvori tender. Što država nije raspisala tender za EM opremanje? Nisam ni ja video išta sporije od betona na Sopotu, ali nikad nisam ni video nešto od AB na šta se treba nasipati ko zna koliko tona/kubika zemlje, što se sada radi, verujem da nisi ni ti. Na beogradskoj obilaznici je manje zemlje preko cut&cover tunela, ovde vratiše celo brdo u početno stanje. Građevinci kažu da su to dobro uradili i u pristojnom roku, ja to ne znam.
I jel ti sad lakše što je asfaltiran put pored Tigra? Put koji niko neće koristiti bar još 6 meseci zbog toga što država još nema projekat za povezivanje tog asfaltiranog puta sa ostatkom infrastrukture. Za to nije kriv ni Aktor ni Mijuk. A Aktor boli rac, asfaltirali i uzeli pare za tu situaciju, bole ih ćoše što to niko neće da koristi... I ko je tu na gubitku?
Ma slažem se sa tobom da nisu ništa radili 2-3 godine na lot2, što im za te 2-3 godine Vučić, Zorana, SNS, vlada kako kažeš nisu raskinuli ugovor??? Mogli su 3 tendera da raspišu u tom periodu i dovedu novog izvođača. Ono jes bio konzorcijum sa Ternom, koja je dobro radila.
5. Mijuka ne poznajem lično, ali ga vidim ponekad na terenu, u Pirotu, deluje kao skroman i odmeren čovek, nije bahat i nadmen poput nekih kolega iz koridora, nadzora, izvođača...
6. Mešanje u stvari koje ne znaš je jednako kao neprofesionalnost, ako ne i gore. A na gradilištu se dešavaju stvari koje se ne mogu predvideti.
7. Ušao si u off, ali dobro raduj se dugo-dugo, do 2022., nemoj samo da doživiš neprijatno iznenađenje, nešto se mnogo uzvrpoljio Hojt Ji po okolini. Ko god da dođe posle njih, ne očekujem ništa bolje, kakav narod - takva vlast. Bogu hvala ne zavisim od politike.

Nisi viši interesantan, a nisi ni korektan sa ovim potenciranjem "caribrodov Aktor". Ako već pratiš moj rad na forumima, znaš da sam pljuvao Aktor više od svih, sa foto-argumentima, posebno na lot 2 gde zamalo popih trajni ban jer sam ih psovao, na lot4 gde sam ih prozivao za tu monc end a half bridz (to sam ja 1. napisao pa se odomaćilo) i još dosta toga na toj deonici, za 5A i grede na sopotskoj petlji i druga razna nečinjenja na 5A, na 5B gde se ni naziralo nije gde će proći trasa, bila močvara 3 godine od početka radova, posle su zbrzali pa sad ima neravnina. Ali, ako ne veruješ meni - onda veruj Vučiću, koji kaže da je Aktor druga firma od dolaska Simasa (~mart 2017.), sa kojim se on milki, a ne ja, pa bi bilo uputnije da ga zoveš "Vučićev Aktor".
Pohvale za post: 5
razgradjevinar
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1298
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 7:44 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1143
Pohvalio: 1317

Re: Koridor 10

Postod razgradjevinar » Pet Jan 12, 2018 8:05 pm

Gospodine Caribrode, veliko hvala na uloženom trudu da javnost upoznate sa situacijom na terenu. Žao mi je što pored svega toga svoje dragoceno slobodno vreme trošite na ovakve dodatne prepiske, zaista nema potrebe za tim. I Vi i forumska pojava kojoj se obraćate dovoljno ste dugo na ovom i drugom forumu da vaši dosadašnji postovi čitaocima daju dovoljno materijala da sami zaključe ko je ko

Još jednom hvala i svako dobro, na neki način jednog dana kada se taj krak završi biće mi malo i žao, biće Vas manje na forumu. Ako Vam to nešto znači ja taj krak autoputa od Niša do Bugarske zovem Autoput Caribrod i tako će biti i kada zaista bude postojao
Pohvale za post: 5
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Pet Jan 12, 2018 8:31 pm

bobcha78 » Fri Jan 12, 2018 12:38 am napisao:
caribrod » Čet Jan 11, 2018 6:04 pm napisao:
P.S.
Uspeo si da me slatko nasmeješ sa onim "kad ih je slučajno sreo Alvirko", mojne sad da kvariš utisak.


E baš mi je drago. Izvini, ali meni to ne drži vodu. Misliš da ga neko poslao da bude tu? Nema logike izvini. Zašto bi to bilo tako? Ne mogu tu priču da svarim, jednostavno nema logike.Ovo sam morao da izdvojim!
Čekaj, ti stvarno, ozbiljno, bez zezanja, izistinski misliš da je Alvirko krenuo u Pefkohori, Hanioti ili Keramoti preko Bugarske i sasvim slučajno na mestu gde se ništa ne radi sretne šefa projekta istok, a u pozadini šefovi sektora i nadzora još slučajnije pilje u neke nacrte???

Pa ajd kad je već tu malo da pusti i dron...

Ne bih da ti rušim Sneška, ali se na gradilištu koridora unapred zna ko, gde i šta snima, ko daje izjave i to važi za RTS, Alvirka, pa čak i za Radio Plus i RTV Caribrod. I to znaju svi od šefova do fizikalca. Jednom pitam komšiju fizikalca šta ima novo na gradilištu, a on mi kaže: Ma pusti, sutra dolazi RTS da snima, moram ceo dan da nosim šlem. Da će Alvirko doći da snima pre nove godine, rekao mi je 2 dana ranije drugi komšija geodet... Drugim rečima nema tu nikakve slučajnosti, Mijuk i ostali su znali da dolazi Alvirko, došli do mosta, Mijuk se spremio šta da priča, svi zategli dugmad, a onda je stari lisac napravio mini-dramu, kao zatekao ih tamo...
Ovo je bilo na nivou da "u televizoru žive mali ljudi".
Pohvale za post: 3
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: RE: Re: Koridor 10

Postod caribrod » Pet Jan 12, 2018 8:40 pm

bobcha78 » Fri Jan 12, 2018 12:44 am napisao:Za 5 godine vladavine SNSa ništa nisi pametnije smislio osim BOTE BOTE BOTE BOTE, daj Srpsku reč, je ne znam šta ti ovo znači. Zaboravio si sendvič da pomeniš, ostani dosledan. Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić ne voze finišere i kamione. Ne pretovaraju šljunak i pesak, več su tu da obezbede novac za izgradnju. Obezbedili su ga. Platili su izvođača i taj izvođač treba da im isporuči to što su platili. Ako ne isporuče onda se kazne ili se raskine ugovor. Sem ugovora za obilaznicu, SNS tj ova vlada nijedan ugovor nije potpisala na istočnom kraku.

Lepo je što si Caribrodu drveni advokat, ceniće on to.
Čekaj, moram još jednom da pročitam šta si napisao jer ne mogu da verujem. Po tebi Vlada, resorno ministarstvo i Koridori nisu krivi za kasnjenje? Ko kontroliše izvođača radova? Ko je dužan da raskine ugovor u slučaju nepoštovanja istog? Nego nekome odgovara da Aktor i njemu slične firme dobijaju poslove...a Caribrod te je potpuno razbio odgovorom i argumentima.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
[/quote]
AKTOR je od SNS, i od ove vlade dobio samo Obilaznicu oko Dimitrovgrada. Sve ostale deonice su potpisane mnogo pre SNSa i Vučića, to možeš da proveriš. Vlada i resorno ministarstvo ne vrše izvođenje radova već IZVOĐAČ RADOVA. Izvođač radova se obavezao svojim potpisom na ugovoru da će za određenu svotu novca da isporuči završen put u određenom roku. (odem u prodavnicu da kupim nešto,platim i oni mi daju tu robu) Molim lepo. Nadzor je nezavistan i od države i od koridora. Ako neko ne radi svoj posao, mi tu obični smrtnici ne možemo ništa. Kome odgovara da Aktor i firme slične dobijaju poslove?? Kaži kome? Imenom i prezimenom, kaži? Ako znaš nešto, pravac u policiju i tužilaštvo? Opet ti kažem da nijedan ugovor, sem ugovora za obilaznicu nije potpisao VUČIĆ i njegova vlada.
[/quote]

Ovo nije istina!
Ugovor za Staničenje - Pirot istok (gde ih sad najviše pljuješ, a i ja sam dok nisu radili) potpisan je u drugoj polovini 2012., kada je Tomislav Nikolić bio odavno inaugurisan, Dačić premijer, a Vučić PPV.
Pohvale za post: 1
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: RE: Re: Koridor 10

Postod caribrod » Pet Jan 12, 2018 8:41 pm

caribrod » Fri Jan 12, 2018 7:40 pm napisao:

AKTOR je od SNS, i od ove vlade dobio samo Obilaznicu oko Dimitrovgrada. Sve ostale deonice su potpisane mnogo pre SNSa i Vučića, to možeš da proveriš. Vlada i resorno ministarstvo ne vrše izvođenje radova već IZVOĐAČ RADOVA. Izvođač radova se obavezao svojim potpisom na ugovoru da će za određenu svotu novca da isporuči završen put u određenom roku. (odem u prodavnicu da kupim nešto,platim i oni mi daju tu robu) Molim lepo. Nadzor je nezavistan i od države i od koridora. Ako neko ne radi svoj posao, mi tu obični smrtnici ne možemo ništa. Kome odgovara da Aktor i firme slične dobijaju poslove?? Kaži kome? Imenom i prezimenom, kaži? Ako znaš nešto, pravac u policiju i tužilaštvo? Opet ti kažem da nijedan ugovor, sem ugovora za obilaznicu nije potpisao VUČIĆ i njegova vlada.


Ovo nije istina!
Ugovor za Staničenje - Pirot istok (gde ih sad najviše pljuješ, a i ja sam dok nisu radili) potpisan je u drugoj polovini 2012., kada je Tomislav Nikolić bio odavno inaugurisan, Dačić premijer, a Vučić PPV.
[/quote]
Pohvale za post: 1
Прашњави
Novice
Postovi: 23
Pridružio se: Pon Sep 12, 2016 8:27 am
Kontakt:
Pohvaljen: 28
Pohvalio: 37

Re: Koridor 10

Postod Прашњави » Pet Jan 12, 2018 9:32 pm

Мени није јасно зашто је проблем у мјесец, два, па и години, двије? Нико се деценијама није усудио ни један ашов да ископа на појединим дионицама а сада, када је питање мјесеца (па нека је и цијеле године), битно је да се испоштује рок.
Ово је Балкан, што географски, што геолошки, што друштвено-политички, што ментално...

(Одмах да напоменем да сам бот, трол и сендвичар. Да скратим муке. ;) )
Pohvale za post: 3
Žika
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1901
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1223
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod Žika » Pet Jan 12, 2018 9:57 pm

Problem je što su ašovi puno više radili ali po grobljima. Na žalost previše je ljudi stradalo na tim putevima. E zato je problem kašnjenje i loš rad. Sve to košta ovaj narod previše.
Law
Novice
Postovi: 7
Pridružio se: Pet Nov 10, 2017 8:11 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 10
Pohvalio: 0

Re: Koridor 10

Postod Law » Pet Jan 12, 2018 10:34 pm

Димитровград - петља запад
https://youtu.be/9Skb3lo_zug
Прашњави
Novice
Postovi: 23
Pridružio se: Pon Sep 12, 2016 8:27 am
Kontakt:
Pohvaljen: 28
Pohvalio: 37

Re: Koridor 10

Postod Прашњави » Pet Jan 12, 2018 10:41 pm

Јесте, до сад нас није коштало али ће највише сад да нас кошта, ова наредна два мјесеца или годину.
Послије 5. октобра 2000. су се силне паре у Србију (или туђе џепове?). Онда смо продали све што се продати може (сем Телекома и ЕПС-а) и опет су се силне паре слиле у Србију (или туђе џепове?). И није нас толико коштало за свих ових 17 година него ће тек сад да нас кошта!?
За тих 17 година нико није опрао катадиоптере, промијенио/увео сијалице у тунелима, линије су извлачили пијани Милан и мамурни Миленко а претицање преко пуне си могао да завршиш једном црвеном.
И проблем је баш сад, у овој години!?
Не разумијем...
Žika
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1901
Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 7:28 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1223
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod Žika » Pet Jan 12, 2018 11:48 pm

Šta je u ovoj godini problem ?
milos.tro
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 9481
Pridružio se: Uto Dec 24, 2013 11:42 pm
Pohvaljen: 12637
Pohvalio: 5488

Re: Koridor 10

Postod milos.tro » Sub Jan 13, 2018 12:05 am

Koridor 10 Nis-Dimitrovgrad( Stanicenje)
26731257_1629758490450579_5929060930851815207_n.jpg
26731257_1629758490450579_5929060930851815207_n.jpg (77.01 KiB) Pogledano 852 puta
26239594_1629758227117272_3530568432981645330_n.jpg
26239594_1629758227117272_3530568432981645330_n.jpg (79.16 KiB) Pogledano 852 puta
26231730_1629758293783932_9088776955430817063_n.jpg
26231730_1629758293783932_9088776955430817063_n.jpg (97.3 KiB) Pogledano 852 puta

izvor.FCB

p.s.Sve pohvale Caribrodu na reportažama,objašnjenjima nadamo se da će uskoro biti i reportaža sa deonice Niš-Merdare :) :sesir:
Pohvale za post: 5
bobcha78
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 586
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 4:38 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1080
Pohvalio: 2341

Re: Koridor 10

Postod bobcha78 » Sub Jan 13, 2018 2:04 am

Nitogen » Pet Jan 12, 2018 1:06 pm napisao:Jagodinac ja ovaj forum pratim davno pre nego sto si ti za njega cuo, pratio sam divne reportaze Blagoja na mostu na Adi ili Jankauskasa na obilaznici kod Batajnice. Na ovaj forum sam se prijavio zbog vas novokomponovanih nestrucnih sns placenika koji kao i vas Veliki vodja bahato lazete i napadate druge. Po struci sam diplomirani masinski inzenjer koji nikada nije bio clan stranke, nikada nisam radio u drzavnoj firmi i mrzim da me neko laze i pravi budalom. Postujem sve vredne ljude, divim se onima koji nas svakodnevno izvestavaju sa svih deonica koje se grade. Ova vlast je dovela na najbitnija mesta u drzavi nestrucne ljude i zato sve kasni, zato se stalno pomeraju rokovi i daju lazna obecanja. Jeste svaka vlast dovodila svoje ljude na celo javnih preduzeca ali ova dovodi krajnje nesposobne i nestrucne. Zato se desi manjak u EPS-u posto je vodi lik koji je bio vlasnik pecenjare ili minus u Zeleznicama posto je direktor bio lopov iz Surcina, bivsi skretnicar koji je namestao sebi poslove. Isto i u Koridorima sa Dmitrom Djurovicem.
Osnovnu stvar vi napredni niste naucili a to je odgovornost, ako si preuzeo vlast preuzimas i odgovornost za sve sto se desilo, sto je potpisano i dogovoreno pre tebe. Ne mozes da kazes mi to nismo potpisali to su potpisali zuti i zato sest godina nismo u stanju da zavrsimo autoput.
Svima nama je u interesu da se autoputevi sto pre zavrse, da bude berzbenije i da mogu sutra da odem na more sto pre i ne vozim se kroz kriticne deonice kao sto su Grdelica ili Sicevacka klisura.


Gospodine diplomirani mašinski inženjeru, i ja sam kao i Vi diplomirani inženjer al saobraćaja, nisam bio član nijedne stranke niti ću ikada biti, poštujem sve vredne ljude ......... A ko je rekao "mi to nismo potpisali to su potpisali zuti " jel znate Vi gospodine šta pričate? Ako nisu prihvatili to što su potpisali, što ga rade dalje i finansiraju? Svaka obaveza je preuzeta, i krediti od 10%, i povečanje penzija pred izbore 2009 godine, sve je to došlo na naplatu ovima koji su došli 2012 na vlast. Čak i dug Tita iz 70tih godina od 400 miliona dolara su platili.

Svima je u interesu da se putevi što pre završe, to je jedino sa čime mogo da se složim. POHVALITE NEŠTO GOSPODINE JOŠ UVEK STE NA BROJU 3. Pohvalite Caribroda, ostavio je poprilično komentara

I naravno odgovor nisam dobio, neću više da Vas pitam
Poslednja izmena od bobcha78 u Sub Jan 13, 2018 2:13 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Pohvale za post: 2
bobcha78
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 586
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 4:38 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1080
Pohvalio: 2341

Re: Koridor 10

Postod bobcha78 » Sub Jan 13, 2018 2:10 am

sev » Pet Jan 12, 2018 3:38 pm napisao:Još bolje je
Ej, "LEGITIMNO pravo". "Nije ok, ali to svi rade"... :lol: :lol:
Imam transfer blama kada tako nešto čitam, jbt.
Sublimacija vrednosnog sistema i lutanja u vremenu i prostoru većinskog dela biračkog tela ove naše silovane zemlje...


Jel sam rekao nešto što nije?
Pohvale za post: 1
bobcha78
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 586
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 4:38 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1080
Pohvalio: 2341

Re: Koridor 10

Postod bobcha78 » Sub Jan 13, 2018 2:45 am

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Od marta do kraja 2017. uradili su i na ostalim deonicama (lot 2, 5A, pušten 5B mada loš na nekim mestima) više nego par godina unazad


Kasno Marko na Kosovo stiže

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Od 2014. do marta 2017. mogli su 5 tendera raspisati. Više bi se do marta 2017. uradilo nego što je u tom periodu Aktor uradio.


Istina.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Počeo si da besniš na Mijuka


Ja ne besnim, nego kažem da godinama laže. Sve što je izjavljivao nije se ostvarilo. Mada i ćorava koka pogodi nešto.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Neznanje dipl. pravnika je u redu, nije u redu što se od toga pravi politički marketing, cirkus i što uopšte daje sebi za pravo da priča o rokovima i građevinarstvu. To nije u njegovom opisu posla po Ustavu RS.


Sa političarima je uvek marketing. Nije ni prvi ni poslednji, pamtim ih ja sve od 1989 do sada. Verovatno i ti. Vreme da objašnjenje za svakog. Može mu se.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:E pa izgleda da hoće! Bio kvar na asfaltnoj bazi (to su te nepredviđene stvari na gradilištu koje se jednostavno dešavaju), sinoć su otklonili, rano, rano jutros nastavili da rade habajući sloj! Kanda će nam ipak doći On...


Baš mi je drago, imaćeš prilike da ga vidiš izbliza. Zavidim ti. Srećan si ti čovek.

Za dolazak Aktora na obilaznicu ako na to misliš pojavili su se 6.jula na gradilištu, rok im je bio 23.07. Mesec i 22 dana posle potpisivanja ugovora.

Bili su radnici Aktora kod Sarlaha, ali su radili u takvom minimalnom broju, da se kaže samo da su tu, ali sa tom radnom snagom nisu mogli ništa da urade. Kao kod štrajka, štrajkuje se, ali par ljudi radi da nije kompletan štrajk.

Za cut & cover, nisam uopšte mislio na vraćanje zemlje, već izradu svodova tunela, betonski deo. Previše sporo a tunel uopšte nije dug. Ovo ostalo je ok i mislim da je dobro odrađeno.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Ugovor za Staničenje - Pirot istok (gde ih sad najviše pljuješ, a i ja sam dok nisu radili) potpisan je u drugoj polovini 2012.


Pa vidi proverio sam malo pre, na jednom mestu se poklapa to što si rekao, a na drugom da je možda i maja 2013 godine.
Ako je ovo drugo, onda su oni još i dobri.

caribrod » Pet Jan 12, 2018 5:01 pm napisao:Nisi viši interesantan, a nisi ni korektan sa ovim potenciranjem "caribrodov Aktor".


Pa druže non stop ih braniš. Umesto da kažeš oni krivi tu i tu. Ti to kažeš, ali uvek ima ono ALI .....
Nisi ni ti korektan sa IQ, pa ti ništa nisam rekao, a mogao sam svašta da ti kažem.

I sad ti meni reci, ima li suštine ovo? Ja napišem na jednom forumu : Eh da su radili kada je trebalo da se radi, TI MI SKOČIŠ NA VRAT. Šta li te to toliko pogađa? Te onda odemo u beskonačnu diskusiju gde nam na kraju pobrišu sve što smo rekli.

Sad na ovom forumu, mi skočiš na vrat što sam za Mijuka rekao da uglavnom laže. Šta te to tu pogađa? Nisam rekao ništa što nije. I opet krećemo sa prepiskom do besvesti, i na kraju će sve ovo da nam pobrišu. Šta je poenta?

Nemoj da čitaš moje postove ako ti smetaju, preskoči, stavi me na ignor listu i mirna Bačka.
Pohvale za post: 1
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Sub Jan 13, 2018 8:10 am

Ovo nije htelo da mi zakači, verovatno jer sam editovao iz prethodne koja je otišla duplo:

Pohvale za post: 8
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Sub Jan 13, 2018 9:53 am

bobcha78 » Sat Jan 13, 2018 1:45 am napisao:
Kasno Marko na Kosovo stiže
Istina.
Ja ne besnim, nego kažem da godinama laže. Sve što je izjavljivao nije se ostvarilo. Mada i ćorava koka pogodi nešto.
Sa političarima je uvek marketing. Nije ni prvi ni poslednji, pamtim ih ja sve od 1989 do sada. Verovatno i ti. Vreme da objašnjenje za svakog. Može mu se.
Baš mi je drago, imaćeš prilike da ga vidiš izbliza. Zavidim ti. Srećan si ti čovek.
Za dolazak Aktora na obilaznicu ako na to misliš pojavili su se 6.jula na gradilištu, rok im je bio 23.07. Mesec i 22 dana posle potpisivanja ugovora.
Bili su radnici Aktora kod Sarlaha, ali su radili u takvom minimalnom broju, da se kaže samo da su tu, ali sa tom radnom snagom nisu mogli ništa da urade. Kao kod štrajka, štrajkuje se, ali par ljudi radi da nije kompletan štrajk.
Za cut & cover, nisam uopšte mislio na vraćanje zemlje, već izradu svodova tunela, betonski deo. Previše sporo a tunel uopšte nije dug. Ovo ostalo je ok i mislim da je dobro odrađeno.
Pa vidi proverio sam malo pre, na jednom mestu se poklapa to što si rekao, a na drugom da je možda i maja 2013 godine.
Ako je ovo drugo, onda su oni još i dobri.

Pa druže non stop ih braniš. Umesto da kažeš oni krivi tu i tu. Ti to kažeš, ali uvek ima ono ALI .....
Nisi ni ti korektan sa IQ, pa ti ništa nisam rekao, a mogao sam svašta da ti kažem.
I sad ti meni reci, ima li suštine ovo? Ja napišem na jednom forumu : Eh da su radili kada je trebalo da se radi, TI MI SKOČIŠ NA VRAT. Šta li te to toliko pogađa? Te onda odemo u beskonačnu diskusiju gde nam na kraju pobrišu sve što smo rekli.
Sad na ovom forumu, mi skočiš na vrat što sam za Mijuka rekao da uglavnom laže. Šta te to tu pogađa? Nisam rekao ništa što nije. I opet krećemo sa prepiskom do besvesti, i na kraju će sve ovo da nam pobrišu. Šta je poenta?

Nemoj da čitaš moje postove ako ti smetaju, preskoči, stavi me na ignor listu i mirna Bačka.


Zašto bih te stavio na ignore? Ono sa slučajnim susretom Alvirka i Mijuka sa saradnicima je priceless.
Pročitati od tebe da Vučić laže je takođe priceless. Mada bi ti njemu sve oprostio.
Ono što pouzdano znam je da 99,9% inženjera na istočnom kraku bilo da su iz Koridora, nadzora ili izvođača nije za ova puštanja na kašičicu, već da se sve završi po ugovoru, pa da se onda pusti. Kao što je to manje-više na deonici Rubau, gde opet nisu morali 30.12.15. da to puste bez SMA. Kao što je Terna predala 2 gradilišta, Trace i Subterra svoje i otišli svojim kućama. Delimično i Trace na paralelnom. Sve ostalo dodatno usporava izgradnju, opterećuje saobraćaj itd. Političari su ti koji odlučuju o tim delimičnim otvaranjima. Zato i ne mogu da krivim građevince više od političara, jer oni ne donose taj tip odluka, naročito ne Mijuk, koji samo sprovodi naloge odozgo. Mogao si i ti da ignorišeš što sam napisao da nisi u pravu za Mijuka i to je sve što sam se tebi obratio. Mogao si da iskuliraš to, ali ne ti si gomilom videa dokazivao da je Mijuk lažov, a on je nešto pogodio, nešto omašio, al jbg menjaju se stvari na terenu. I nalozi odozgo. Ostatak posta pisao sam o onome što znam i vidim i čujem. Nisam direktno vezan za izgradnju pa su mi informacije posredne, da jesam verovatno bi mi bilo zabranjeno da iznosim bilo kakve informacije.
Ja ne bih na party, ali će odavde sigurno kao i uvek spontano krenuti jedan botobus, pa mogu da ti sredim. Imam dosta dobrih drugara u SNS, javiću ti kad kreće, prepuštam tu sreću tebi.
Na kraju se još i složiš sa mnom. Ili prećutiš.
Prećutao si da sam ja taj koji je najviše kritikovao pljuvao, ali bukvalno psovao Aktor. Ali je činjenica da su čak i u 2/2 2016- godine na 5A (korito Nišave, leva strana) i 5B počeli da rade. Na obilaznici takođe, skoro od samog uvođenja.
Prećutao si za obilaznicu aneks od 31.05.2016. Šta je to država aneksirala u tek potpisanom ugovoru, pre ulaska izvođača u gradilište, što je verovatno uslovilo i malo zakašnjenje početka radova. Mogli su malo ranije da počnu, nedelju-dve i budu agilniji u prvih par meseci, ali to nipošto ne znači da bi išta bilo završenije nego što je sada, možda samo za nijansu kvalitetnije. E na to sam reagovao na drugom forumu, jer nije tačno to što si tvrdio da bi do sada sve završili da su počeli ranije. Sada recimo pipkaju most B5 i probaće da ga saniraju i dovedu do asfalta pre nego što stigne projekat sanacije useka Gradinje, koji će stići ko zna kad (o5 ne krivicom Aktora). Ali da puste saobraćaj na mostu teoretski je nemoguće dok ne saniraju kosinu.
Prećutao si da nam pojasniš zašto je pre Nove godine desna strana farbana u žuto preko 2. BNS, ako nije bilo planirano otvaranje? Pa ispadoh ja žovla... Zašto se baciše pare za to? Te odluke svakako ne donosi Mijuk, već ih samo sprovodi. Ja još jednom kažem Hvala Vučiću što nije došao oko NG, već je dozvolio da se uradi i SMA. I nadam se da su ispunili minimum tehničkih zahteva da se to odradi koliko-toliko kvalitetno, jer su juče asfaltirali ne od jutra, nego od mraka do mraka, a temperatura oko 5-6 stepeni u najtoplijem delu dana. A ne bi nikom pala kruna s glave i da je to usiljeno asfaltiranje i pre i posle nove godine rađeno u aprilu i pušteno ljudski u maju, sa petljom PZ umesto privremenih veza.
Prećutao si da nam objasniš šta smo mi smrtnici dobili od toga što je Aktor asfaltirao kod Tigra, osim što su Grci naplatili situaciju, kad to niko neće moći da koristi dok se ne reši istorijski projekat kod stare deponije, a sa druge strane dok se ne završi EM opremanje tunela Sarlah. Nijedno ni drugo nije krivica Aktora.
Prećutao si da nam objasniš šta ćemo dobiti kad Aktor ofarba ovu levu cev i pusti SMA u obe, završi oba mosta posle tunela, a za to im treba 3-4 meseca prosečnog zalaganja, kad za EM opremanje ni izvođač nije odabran. I kakve veze ima to što je Aktor kilavio u tunelima, kad kašnjenje neće biti zbog njih.
Propustio si da kažeš da li si ikad video gradnju nečega od AB što ima takvu nosivost kao što, sada se tek vidi, ima tunel Sopot da bi tvrdio da je građeno strašno sporo. Građevinci sa terena, stručniji od nas dvojice, smatraju da je to u korektnom roku urađeno, za razliku od mostova. Tu su svima pokidali živce. I struci i nama smrtnicima.

Ako imaš majstora u kući i on ti ne radi kako treba, već samo kilavi, da li ćeš ga ostaviti da razvlači i dalje iako vidiš da će završiti nikad ili ko zna kad? Ili ćeš pozvati drugog majstora da to završi? E, u tome je krivica države, koja je još i odgovornija nego taj loš majstor. Problem je dodatni što si i pare za radove pod kamatom pozajmio od "dobronamernog" komšije, koji navija za neke majstore i zato ima delimičnog opravdanja i za državu i za vlast. Za Srpska kuća - Levosoje nema opravdanja, to je bruka samo za državu, bez obzira na besmisleno nerealan rok u startu.
E tu je problem, taj tvoj stav, a verujem da će se sa time složiti i većina forumaša ovde, da je za sve dobro zaslužan On, a za sve loše krivi su ti drugi: izvođači, Mijuk, nadzor, bivše vlasti, Vatikan... I još jednom ti kažem: istina je negde na sredini.
Pohvale za post: 3
bobcha78
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 586
Pridružio se: Uto Feb 02, 2016 4:38 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1080
Pohvalio: 2341

Re: Koridor 10

Postod bobcha78 » Sub Jan 13, 2018 2:22 pm

caribrod » Sub Jan 13, 2018 8:53 am napisao:E tu je problem, taj tvoj stav, a verujem da će se sa time složiti i većina forumaša ovde, da je za sve dobro zaslužan On, a za sve loše krivi su ti drugi: izvođači, Mijuk, nadzor, bivše vlasti, Vatikan... I još jednom ti kažem: istina je negde na sredini.


Kako god, da završimo jednom za svagda. Ja sam prvi protivnik puštanju polutki u saobraćaj, delova, parčića itd itd....

Nijedan političar nije osuđen za ništa od 1990 do danas, niko nije odgovarao za ništa niti će. Nijedan političar nije bezgrešan, ALI (kako ti uvek kažeš za Aktor) ovaj današnji "precednik", nije bezgrešan, ali je mnoge stvari koje su bile daleko od realizacije je pokrenuo, dok su drugi gurali glavu u pesak. Ja mu za to skidam kapu, a ti imaj obraza i budi realan pa reci da nije tako. Sve ostalo, je manje više politika, ništa novo.

Što se tiče Mijuka, ja znam da ti je on zemljak i da ga braniš, nemam ništa protiv čoveka. Svi oni klipovi koje sam postavio su laganje, znaš i sam. Ti si mogao u svom komentaru da napišeš Mijuku se kaže šta da govori, rekao mu je Vučić da kaže to i to. ALi ti si krenuo sa nastupom : "Da ne uđem sad u bespotrebnu raspravu sa bobchom" . Niti sam te pomenuo, niti sam te pitao nešto, odmah si krenuo da provociraš. Pomenuo si me bez potrebe, odgovorio sam ti i uvek ću.

Na svakom klipu je slagao, čak i na RTSu da ne kažeš da su to samo lokalne televizije.
Pohvale za post: 2
milos.tro
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 9481
Pridružio se: Uto Dec 24, 2013 11:42 pm
Pohvaljen: 12637
Pohvalio: 5488

Re: Koridor 10

Postod milos.tro » Sub Jan 13, 2018 2:44 pm

Momin Kamen
26850058_1927012240660784_1453397057208416265_o.jpg
26850058_1927012240660784_1453397057208416265_o.jpg (81.92 KiB) Pogledano 580 puta

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5AB11B26
Pohvale za post: 2
caribrod
Intermediate
Postovi: 279
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1014
Pohvalio: 460

Re: Koridor 10

Postod caribrod » Sub Jan 13, 2018 3:53 pm

bobcha78 » Sat Jan 13, 2018 1:22 pm napisao:
caribrod » Sub Jan 13, 2018 8:53 am napisao:E tu je problem, taj tvoj stav, a verujem da će se sa time složiti i većina forumaša ovde, da je za sve dobro zaslužan On, a za sve loše krivi su ti drugi: izvođači, Mijuk, nadzor, bivše vlasti, Vatikan... I još jednom ti kažem: istina je negde na sredini.


Kako god, da završimo jednom za svagda. Ja sam prvi protivnik puštanju polutki u saobraćaj, delova, parčića itd itd....

Nijedan političar nije osuđen za ništa od 1990 do danas, niko nije odgovarao za ništa niti će. Nijedan političar nije bezgrešan, ALI (kako ti uvek kažeš za Aktor) ovaj današnji "precednik", nije bezgrešan, ali je mnoge stvari koje su bile daleko od realizacije je pokrenuo, dok su drugi gurali glavu u pesak. Ja mu za to skidam kapu, a ti imaj obraza i budi realan pa reci da nije tako. Sve ostalo, je manje više politika, ništa novo.

Što se tiče Mijuka, ja znam da ti je on zemljak i da ga braniš, nemam ništa protiv čoveka. Svi oni klipovi koje sam postavio su laganje, znaš i sam. Ti si mogao u svom komentaru da napišeš Mijuku se kaže šta da govori, rekao mu je Vučić da kaže to i to. ALi ti si krenuo sa nastupom : "Da ne uđem sad u bespotrebnu raspravu sa bobchom" . Niti sam te pomenuo, niti sam te pitao nešto, odmah si krenuo da provociraš. Pomenuo si me bez potrebe, odgovorio sam ti i uvek ću.

Na svakom klipu je slagao, čak i na RTSu da ne kažeš da su to samo lokalne televizije.


Ti bre dečko ne znaš gde udaraš! Nemam pojma odakle je Mijuk, svakako iz ovih krajeva ne, a moj zemljak u svakom slučaju nije, niti ga lično znam.

Na ovaj bezobrazluk "ako imaš obraza" neću da ti odgovorim, a o Vučiću bih imao štošta da kažem i dobrog i lošeg, ali bi bilo previše off. U svakom slučaju o rokovima je lagao mnogo, mnogo više na mnogo većem nivou u svim mogućim pa i nacionalnim medijima, koji mu prenose svaku reč svaki dan, nego "moj zemljak" :lool: Mijuk, koji je u suštini nebitan lik, koji se pojavio par puta na RTS. Ono što nije off je da obojica lažu ne iz neke zle namere nego iz neke procene, dinamike izvođača, investitora, koja može da varira iz opravdanih ili neopravdanih razloga.

I mnogo si konfuzan. Ako hoćeš da završiš jednom za svagda sa mnom što me opet prozivaš i uvek ćeš da mi odgovoriš. I svi klipovi i linkove koje sam postavio o Vučiću su laganje i ti to znaš (mada si mu oprostio), a to su objavili bukvalno svi. Sad odjednom prestaješ da pišeš o temi i ideš u patetiku. Znam da istina ponekad boli, al baš toliko...

Nisi odgovorio na konkretna pitanja o temi, ali ajd još jedno, pa nam pojasni ili priznaj da sam u pravu za sve, kao i u prethodnom postu. Šta bismo mi smrtnici dobili da je Aktor kojim slučajem završio tunel Sopot juče? Onaj što su ga po tebi mnogo sporo radili. EM opremu nema, još je u tenderu kao i za Bancarevo koji je završen pre godinu dana (i to se izlupetao Vučić u Gradinju da je sve završeno osim tunela. Da se razumemo lupetao je i Tadić i to još gore, strateški iz njegove nadležnosti - da je istočni krak trka sa Dunav-mostom, pa kad su otvorili taj most, PGDS na istočnom kraku se nije smanjio, nego povećao, mlatio je i on praznu slamu o raznim rokovima, ali bar se nije upuštao u građevinske detalje). Da bi se povezao tunel sa delom koji će sada da puste mora da se završi deo kod deponije, koji je projekta bez! Sa druge strane ka Nišu ne može da se poveže sa Rubau, zbog klizišta gde rade gabione. To je opravdan prigovor Aktora, ne bi država bila blesava da dozvoli rušenje tek napravljenog paralelnog da nisu u pravu. Čak i da su to završili sve bi stajalo i ne bi moglo da se pusti kao što sad stoji Prosek-Bancarevo zbog EM opremanja tunela i Aktorove deonice. A stajalo bi jer: 1. država kasni sa EM tenderom za tunele, 2. država još nema gotov projekat za ključnu vezu petlje PZ sa starim tunelom Sarlah 3. država se setila da ipak gradi još 1 petlju kod Sopota (ako je to pod 3 tačno). A za to nije kriv Aktor, a ni mučeni Mijuk, zar ne?

A za ova puštanja na komad se slažem. I sada kad idem od Staničenja ka Pirotu osećam se ko na kartingu: devijacija iz desne u levu kod mosta preko Temske, pa 1km dalje devijacija na granici Rubau i Aktora na stari magistralni, pa devijacija posle gabiona u levu AP, pa devijacija koja vraća na magistralni pre Nišave 2, pa devijacija posle Nišave 4 u levu 5,5 km bez preticanja, pa još jedna iz leve na magistralni ka starom tunelu Sarlah. Sad kad puste biće još 2 nove devijacije za prelaz sa 6 na 3 trake. Ali ko inicira to parcijalno puštanje? Mijuk? Aktor? Ne bih rekao... Ako dođe On naredne nedelje hoćeš li priznati da nisi bio u pravu?

For the record: Noćas su završili SMA do kraja na famoznih ~5km, dakle biće narodne zabave naredne nedelje po svemu sudeći...
Pohvale za post: 1
Niko Kažanegra
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 164
Pridružio se: Čet Avg 24, 2017 11:45 am
Kontakt:
Pohvaljen: 255
Pohvalio: 61

Re: Koridor 10

Postod Niko Kažanegra » Sub Jan 13, 2018 7:24 pm

Za nas sto nismo iz struke, sta znači SMA
Bolje živeti 100 godina kao milijunaš,nego 7 dana u bijedi... :D
AleksandarGrf
Intermediate
Postovi: 385
Pridružio se: Sre Okt 21, 2015 2:04 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 408
Pohvalio: 305

Re: Koridor 10

Postod AleksandarGrf » Sub Jan 13, 2018 8:03 pm

Skeletni mastiks asfalt. U principu malo bolji ( i skuplji) habajuci sloj od asfaltnog betona.
Pohvale za post: 3
Niko Kažanegra
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 164
Pridružio se: Čet Avg 24, 2017 11:45 am
Kontakt:
Pohvaljen: 255
Pohvalio: 61

Re: Koridor 10

Postod Niko Kažanegra » Sub Jan 13, 2018 8:12 pm

Hvala....pretpostavljao sam,ali sigurnije je da pitam....
Bolje živeti 100 godina kao milijunaš,nego 7 dana u bijedi... :D
sev
Beginner
Postovi: 38
Pridružio se: Sre Sep 06, 2017 11:11 am
Kontakt:
Pohvaljen: 68
Pohvalio: 11

Re: Koridor 10

Postod sev » Sub Jan 13, 2018 9:14 pm

bobcha78 » Sub Jan 13, 2018 2:10 am napisao:
sev » Pet Jan 12, 2018 3:38 pm napisao:Još bolje je
Ej, "LEGITIMNO pravo". "Nije ok, ali to svi rade"... :lol: :lol:
Imam transfer blama kada tako nešto čitam, jbt.
Sublimacija vrednosnog sistema i lutanja u vremenu i prostoru većinskog dela biračkog tela ove naše silovane zemlje...


Jel sam rekao nešto što nije?Jesi.

Sapienti sat.

Povratak na “Regionalni razvoj”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gosta