Šta je novo?

Železnička stanica Topčider

Topčider je privremeno rešenje do 27.02.2020. kada je planiran završetak TPS Zemun. Tako da UMP nema veze...
 
Kao što si već rekao, svo ovo izmeštanje je trebalo da se desi 2020.

Da je nastavak UMP-a ka Rakovici urađen, imali bismo prometnu saobraćajnicu sa dobrim GSP-om uz ž. stanicu Topčider, tako da bi ona bila dobro povezana čim se aktivira.
 
Nadam se da će do 2020. Rakovica dobiti svoj Statut grad čime će biti prekinuto višedecenijsko zanemarivanje od strane "starih" Beograđana. :D

Ili kao što kažu ljudi koji su osma generacija Beograđana "Rakovica je pored Beograda". Tu se slažemo. Niti mi želimo vas, niti mi vas :D
 
Da li autobusi mogu da idu putem od Topciderske Zvezde do Milosevog konaka?

Ako je to tako trebalo bi podesiti 34 da ide trasom Medjunarodna zeleznicka stanica Topcider - Prokop - Pere Velimirovica
 
Jedino nije opasno kad ideš peške , i to po suvom.
 
Samo jedna ideja o ispravljanju trase linije 42, sa kojom bi se dobila prilicno dobra veza sa buducom Medjunarodnom zeleznickom stanicom Topcider: (naravno, trebalo bi istovremeno izmeniti jos neke linije (50, 78, ??) tako da se ne izgubi prevoz na sadasnjoj trasi 42):

 
Dokle se stiglo sa renoviranjem ove stanice i pripremama za prihvata vozova za Bar? Prvi Juli je blizu.
 
Počev od 16. juna vozovi 430/431 i 432/433 Beograd - Bar - Beograd umesto iz stanice Beograd Glavna saobraćaju iz stanice Topčider sa polaskom u 9.21, odnosno 21.21.
 
Pa nema ništa na satju ŽS o tome, kada misle da informišu putnike ?
 
I zašto dnevni polazi sa Topčidera, koji je razlog toga?
 
Nema ništa na sajtu - standardna priča za Srbija Voz...Ko kupuje kartu za 16. jun i posle dobiće tu informaciju. Dnevni ide iz Topčidera jer je takođe predviđeno da saobraća autovagon po potrebi u letnjoj sezoni.
 
Meni je donekle drago sto ce se ova stanica malo dotjerati i mozda zivnuti, ali nije mi drago sto to ide na ovaj nacin. Stihijski, neplanski i...privremeno.
 
Ko je u prolazu neka uslika privremenu GŽ u Topčideru
 
Topciderska stanica, za ove sa Dedinja da mogu da smugnu na zadnja vrata.
 
Mislim da za ovu stanicu, sada i nije narocito bitna veza javnim gsp sa drugim dijelovima grada, jer ce s nje saobracati samo 3 ili 4 voza dnevno. Uz malo sredjen parking i postojece objekte moglo bi to biti dovoljno za ulogu koja je stanici namjenjena.
 
Ako sa nje saobraćaju vozovi za Bar, to su jedini vozovi koji su puni u sezoni, ali sa ovim sumnjam da će ostati tako.
 
Ma sasvim sigurno da ce ova izmjestanja uticati na smanjenje broja putnika.
 
wpbc18974a_05_06.jpg
 
nikada mi nije bilo jasno zasto auto moras da ostavis dva sata pre polaska. PS pruzni prelaz iza ZINa je u katastrofalnom stanju, moze se desiti da umesto na letovanje odete kod automehanicara posle pokusaja prelaska istog...
 
To je svojevremeno bila rampa i za utovar vojnih vozila..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544322#p544322:riur1ym1 je napisao(la):
tragac » Uto Jun 12, 2018 12:54 pm[/url]":riur1ym1]nikada mi nije bilo jasno zasto auto moras da ostavis dva sata pre polaska.

Dok se ukrcaju sva kola na vagon i osiguraju, potrebno je neko vreme. Nakon toga, potrebno je da manevarska lokomotiva vagon zakači za kraj voza, a zatim ide proba kočionog sistema celog voza. Da ne bi dolazilo do kašnjenja u polasku voza, bolje je da ukrcaj počne ranije.
 
Vrh