Šta je novo?

Nazivi novih saobraćajnica u savskom amfiteatru

Cini mi se da je dosta likvidambara zasadjeno oko promenade. Promenada likvidambara?
 
londonski-ugovor-1915.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=510620#p510620:ez0wd7d1 je napisao(la):
Aleksandar1 » January 23rd, 2018, 1:05 am[/url]":ez0wd7d1]Cini mi se da je dosta likvidambara zasadjeno oko promenade. Promenada likvidambara?
Likvidambar je vrsta javora. Bolje da bude Ulica Javora. Bolje zvuči , a i lakše za izgovor i da se zapamti. Osim ove ulice , bilo bi još jedino prihvatljivo i Ulica Vrba , obzirom da ih ima dosta na tom potezu. To bi bilo to , barem što se tiče naziva ulica po biljkama. Sve preko toga bi ličilo na kopiranje Ceraka.
 
Mala ispravka, likvidambar i javor imaju slican list, ali nisu iste vrste, a ni rod. Javori kao plod imaju "helikoptere", a likvidambar one okrugle "boce" koje izgledaju kao mine za brodove:

220px-Liquidambar_styraciflua_MHNT.BOT.2006.0.1265.jpg
 
Osim što je Londonski ugovor tajni i neformalni ugovor koji nije zvanično obavezao nijednu stranu. Tako isto jugoslovenska ideja je stara koliko i moderna Srbija i nisu samo Pašić i "masoni" hteli nju.

Ali sve to nije tema. Vudro Vilson sigurno zaslužuje ulicu pre nego npr. Džordž Vašington ali da li je toliko bitan da dobije ovoliku novoizgradjenu ulicu. Možda i bolje, da ne ogadimo ime nekog našeg velikana koji bi dobio ulicu u ovom "projektu".
 
Ма Вудроа Вилсона тамо негде у приград где има 30 улица Милана Ракића, 19 Јужних Булевара и којечега
А за БнВ?

Наводна
Ритска
Доњи Мокри Луг (ниједна зграда нема број и искључиво су бб, третира се као одвојено насеље)
Великоблатска
Млетачка
 
A pošto u Zemunu ima ulica Prve pruge, da ovde imamo ulicu Druge pruge :D
 
Ulica 13. praseta

Bulevar 13. praseta

Akonto našeg toliko modernog i naprednog Arapskog investitora da je zabranio 13. sprat u svojoj kuli, a našem simbolu. Usput je omaž bogatstvu našeg jezika, tj prastaroj Srpskoj narodnoj izreci: pošto krmača ima 12 sisa, 13. prase je uvek višak, neželjeno, žgoljavo, nevoljeno i nikakvo. Uvek se gura i nikada ne dobije ništa. Mada ... "Kao najžgoljavije dočeka Božić živo i zdravo, možda i srpsku novu godinu, ali ne i svetog Jovana."
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511156#p511156:3ed1w3f0 je napisao(la):
astrodule » Сре Јан 24, 2018 11:06 pm[/url]":3ed1w3f0]Bivše pruge
Булевар старог колосека и Магацинска улица. Штета што Паунова има на Бањици.
 
Vrh