Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

ako premestimo Savski most na ratno ostrvo, zaboravite na ovaj pogled... bice gradjevinska sabanija kao ada
 
Dosao je i taj Februar za koji su nam najavili izbor izvodjacha - jel se zna kada ce biti objavljen izbor ili neke dodatne informacije
 
pa imali smo dojave u oktobru, novembru i decembru da se, za objavu izvodjaca i nastavak radova ceka novembar, decembar i februar. :)
 
Mogli bi tu da postave privremenu muzičku fontanu i da sve vreme puštaju pesmu Željka Samardžića: U oktobru, biće u novembru, u novembru, biće u decembru....
 
steta sto je, nekim "cudom" nestala ona fontana na platou ispred Residence zgrada. mogla je da odradi tu ulogu.
 
Mada, mogu i u rupu od kule da sprovedu creva koja ispumpavaju vodu iz SA ispod tržnog centra, fiksiraju nekoliko creva suprotno od gravitacije, pritisak vode je dovoljno velik, što bi dovelo do stvaranja visokih mlazeva i eto fontane, koja bi mogla da ''preliva'' u Savu. Ekonomičnija varijanta. Uz to, jedan tranzistor za muziku i projekat veka je ostvaren.
 
Tema puna rendera, a vrlo malo radova....... mozda neka najava pocetka radova, m?
 
Trenutno nema nikakvih dešavanja na prostoru gradilišta kule. Željno isčekujemo nove najave početka gradnje (bliže se izbori), dotle evo jednog sjajnog Delijinog posta iz 2016. godine :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416874#p416874:1i7ky7u7 je napisao(la):
Delija » Uto Nov 15, 2016 11:49 pm[/url]":1i7ky7u7]
1304618376_tumbleweed-gif.gif
 
Moraće sada pred gradske izbore nešto da smisle...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
cloud041":2mazy4y7 je napisao(la):
Pogled na šta? Kao da ne pogled na Ciriško jezero, Alpe ili Mediteran a ne na NBG i Savu ;)
Ako ovo nije lep pogled na usce reke Save nemam pojma sta je....

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Pozdrav svima! Posto je tema otisla u potpuno pogresnom smeru, a i posto mi je prvi post, sledi eksluzivna informacija. Naime, izvodjac je izabran pre desetak dana, i nije Besix. LoI ce biti potpisan u narednih nekoliko dana, a ugovor(ja pretpostavljam) do izbora (ceka se Eagle Hills). Takodje nacelno je dogovoren lead time za izvodjaca 2-3 meseca, tako da je realno ocekivati pocetak radova pocetkom juna, ali to ce vec biti precizno utvrdjeno u ugovoru mozda i u LoI..
 
Da, realno je očekivati početak radova u junu, pod uslovom da Beogradjani budu dobri i pametni i glasaju za pravu opciju..ima da niču kule i gradovi samo tako..
 
Realno najbitniju stvar nisam napisao.. Glavni izvodjac je Impresa Pizzarotti & Co u konzorcijumu sa Millennium Team-om. Millenium ce izvoditi AB radove, a Italijani sve ostalo (uz pomoc podizvodjaca) + upravljanje projektom.
 
Milenijum tim kvalitet je nasa preporuka obaloutvrda nasa referenca
 
Pa oni najbolje "znaju" teren uz obalu (malo im se slegla i ispucala promenada i delimicno se urusila), a posto je kula najbliza Savi oni se namecu kao "najiskusniji".
Zato su ih i nema vise na projekatu "promenade" jer su sve resursre prebacili na kulu... :)
I to je Srbija. Slupas jedan posao i odmah dobijes veci. Ko te pita sto si krs od firme...a buducim stanarima kule neka je Bog upomoci...
Jeste da ih ja ne bih angazovao ni za stazu do garaze, ali ima ih koji im veruju. :laugh:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=517695#p517695:1w602vnk je napisao(la):
lutor » Sun Feb 18, 2018 8:05 pm[/url]":1w602vnk]Realno najbitniju stvar nisam napisao.. Glavni izvodjac je Impresa Pizzarotti & Co u konzorcijumu sa Millennium Team-om. Millenium ce izvoditi AB radove, a Italijani sve ostalo (uz pomoc podizvodjaca) + upravljanje projektom.


Ova firma izmedju ostalog izvodi radove u Kumboru, Portonovi projekat...
 
Tacno za Impresa Pizzarotti & C. S.p.A ali milenijum tim nije iz te price. (i direktor i ja aludiramo na izvodjacke kvalitete milenijum tima)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498464#p498464:hgyo3zfq je napisao(la):
MarcBg » 05 Dec 2017, 23:30[/url]":hgyo3zfq]Danas sam bio na nekom sastanku u Besix-u u Briselu gde su nam prezentovali njihov plan da zajedno sa Energoprojektom grade kulu cija je gradnja zbog velicine i uvrtanja dosta kompleksna. Oni su odgovor na ponudu trebali da dobiju u septembru, ali je to odlozeno za najkasnije do februara 2018. Oni su gradili Burdz Kalifu i koliko tvrde jedini su koji imaju najbolju ponudu od svih ponudjenih firmi, ali se plase da nece dobiti posao jer kako su nezvanicno culi italijanski Pizzarotti ima svog coveka blize vrhu koji gura njih iako tvrde da oni imaju bolje uslove i bolje materijale . Naime, Besix tvrdi da bi ukoliko dobiju posao srpske firme bile partneri a ne podizvodjaci i da bi navodno srpski radnici bili zaposleni...

Evo MarcBg je o ovim italijanima pricao jos 5.decembra. A njihov covek blizu vlasti je izgleda Milenijum sns tim. Kakva vlast, takva i firma. uzdravlje :vops:
 
Pogledao sam sajt tog Piacotija... nema nesto viskogradnji, ne ovakvih dimeznija.
 
Ja koliko znam oni rade putnu infrastrukturu i nešto malo zgrada.
Videćemo kako će da se snađu sa ovim...
 
Super, kod nas će znači imati prilike da vežbaju i stiču nova iskustva..baš dobra preporuka za dobijanje posla.
 
Vrh