Šta je novo?

Prigradske linije javnog saobraćaja – predlozi i rešenja

Bumbarevo brdo":vidr7a06 je napisao(la):
Mislis da je uze od cvetanove cuprije, podavalske, palih boraca?
Од окретнице у Реснику до пруге где се скреће за Рушањ и некако али даље тешко, ту је пруга, куће тик уз пут и уске улице. Ужа је од ове три које си набројао. И ја саљ више за нормалне бусеве, али шта ћеш, така нам је судбина

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519398#p519398:1ofvrfrg je napisao(la):
Joca28 » 24 Феб 2018 11:44 am[/url]":1ofvrfrg]Ima li vesti o novim linijama u Grockoj? Bio sam i na sajtu Laste, nema nista.
Bio si na sajtu Laste? Da li si ti realan?
Pa Lasta svoj sajt ažurira svake druge prestupne godine, i to ne ceo, nego samo po neku stranicu. Evo, ako želiš da vidiš red vožnje za okretnice Šumice i Banovo brdo, videćeš red vožnje koji je postavljen 2012. godine, a danas je 2018.
http://lasta.rs/azuriranje/wp-content/u ... umice1.pdf
http://lasta.rs/azuriranje/wp-content/u ... _Brdo4.pdf
Lastinu stanicu su objedinili febrara 2017. posle jedno 10 mojih mejlova, i taj je red vožnje, takođe, potpuno netačan, i ti gledaš Lastin sajt.
 
solecar":2bs33rk2 je napisao(la):
Postoji na sajtu DJP (bgprevoz.rs). Moj savet je svima da prvo pogledaju tamo za red vožnje i trasu , tu se najpre pojave (nakon puštanja linije ili promene). Naravno , ako se nađe negde drugde pre zvaničnog stupanja na snagu , tim još bolje. Linija 365 , koja je najavljena za 1. mart , još nije ubačena u sistem.

467: http://www.bgprevoz.rs/documents/timeta ... 144122.pdf
350: http://www.bgprevoz.rs/documents/timeta ... 144027.pdf
Да ли су соло возила ангажована на ове две линије?

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Da si kliknuo na link novosti koji je postavio Joca28 , znao bi. :)

lasta_0_620x0.jpg


lasta_1.jpg


lasta_2.jpg
 
Пуштање 467 и 350 у саобраћај, кроз мој објектив :)
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
У центру Врчина, на сред пута :lool:
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
И у центру Заклопаче 8)
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
Траса иначе иде кроз М. Тита у Заклопачи до Смедеревског пута па до Гроцке, али је возач из неког разлога у центру Заклопаче отишао право преко "Граба" до Гроцке. Да није то урадио, не бих направио овако добру фотку 8)
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
У Гроцкој :vops:
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
У Камендолу, на окретници Трајна јаруга :lool: :lool:
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
Сусрет са 350 у Пударцима
SOR C12 by Somi303, on Flickr
SOR C12 by Somi303, on Flickr
SOR C12 by Somi303, on Flickr
И жешће позирање 8) 8) 8)
Solaris InterUrbino 12 & SOR C12 by Somi303, on Flickr
Solaris InterUrbino 12 & SOR C12 by Somi303, on Flickr
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
SOR C12 by Somi303, on Flickr
Solaris InterUrbino 12 & SOR C12 by Somi303, on Flickr
На ред стиже и Бегаљица
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
И Гроцка где престаје моје фоткање :mrgreen:
Solaris InterUrbino 12 by Somi303, on Flickr
 
Линија 467 би требала по реду вожње да иде један правац преко Брестовика а други преко Бегаљице како је и назначено у реду вожње, међутим сви поласци иду преко Брестовика, Камендола, Пудараца и назад до Врчина Преко Брестовика без свраћања у Камендол.

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Od četvrtka , 01. 03. 2018. , linije 512 , 531 i 532 se pojačavaju sa jednim vozilom radnim danom, a 91 i 92 jednim vozilom radnim danom i vikendom.

izvor: bgprevoz.rs
 
Uvedena minibus linija 860S GŽS-Stepojevac. Počinjem da verujem da se neko opasno zaje*******ava ili je to bila neka opklada ili ne znam. 860, 860M, 860L, 860E, 860S, 860B.
Živim u Zemunu i postajem opasno ljubomoran što i mi Zemunci ne dobijemo liniju 860Z.
 
EUKALIPTUS":31gsdr29 je napisao(la):
Uvedena minibus linija 860S GŽS-Stepojevac. Počinjem da verujem da se neko opasno zaj*** ili je to bila neka opklada ili ne znam. 860, 860M, 860L, 860E, 860S, 860B.
Živim u Zemunu i postajem opasno ljubomoran što i mi Zemunci ne dobijemo liniju 860Z.
Линија је уведена још 17 феб и раде соло возила.

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Stanovnici Male Ivanče bezuspešno ukazuju na problem sa prigradskim linijama

Red vožnje neprilagođen potrebama građana. Žitelji naselja Mala Ivanča u Sopotu, bezuspešno su se obraćali gradskim vlasima sa molbom za češće polaske linija gradskog prevoza, ali bezuspešno, te su odlučili da upute javno pismo na internet stranici busevi.com i ukažu da su, kao stanovnici u 3. zoni linija prevoza, diskriminisani u odnosu na one koji žive u 1. i 2. zoni.

“Poštovana gospodo, to kako se ophodite prema građanima Beograda je stvarno žalosno, to kako ljude delite na one privilegovane kojima uvodite i po tri linije GSP-a u njihovo naselje, samo jer su u drugoj zoni. Vi toliko očigledno radite samo u korist 1 i 2 zone i jasno nama dajete do znanja da mi koji smo van druge zone nemamo prava na normalan prevoz”, navodi se u ovom pismu.

Mala Ivanča udaljena je od Beograda oko 30 kilometara i administratvno spada u širu teritoriju Grada, a s obzirom da spada u 3. zonu GSP-a, ima značajno manji broj linija nego naselja iz druge zone. Stanovnicima ovog naselja na raspolaganju su 4 linije prevoza sa ukupno 11 polazaka ka Beogradu i 11 polazaka iz Beograda. Oni su poredili nedostatak linija u svom kraju sa znatno više vozila GSP-a u naseljima koja su približno jednako udaljena – Ripanj oko 25 kilometara i Beogaljica oko 35 kilometara od centra Beograda.

“Uzmite mapu pa pogledajte gde su pozicionirana naselja Begaljica, Ripanj, i onda u odnosu na njihovu udaljenost od Grada uporedite koliko je Mala Ivanča udaljena, pa recite onda zašto Begaljica može da ima 95 polazaka GSP linije, zašto Ripanj može da ima 4 linije GSP, a nama ne dopuštate da linija 408 uđe u naselje i saobraća umesto 470, ili bar da nam pustite veći broj polazaka na famoznoj 470 liniji”, upitali su stanovnici Male Ivanče. Oni se pitaju i zašto su uopšte zavedeni kao stanovnici Beograda, ako neće imati barem sličan tretman kao i ostali stanovnici prestonice, umesto što doživlajvaju “nepravdu i diskriminaciju” u pogledu dostupnosti centra grada.

“ Šta će prevoz onima koje ste svrstali u treću zonu, to za vas svakako nije teritorija Beograda, jer u opisu za zone 1 i 2 stoji da je to centar grada sa širim područjem, a treća zona su mesta koja nabrajate kao zasebne gradove. Dokle tako mislite da nas svrstavate u nižu klasu?” stoji u pismu potpisanom sa “Građanin drugog reda”.

Na njihove molbe i apele iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz su odgovorili negativno, pozivajući se na procene Saobraćajnog fakulteta o broju potrebnih linija.

“Saobraćajni fakultet na osnovu masovnog brojanja putnika uradio je studiju “Mreža linija I definisanje potrebnih kapaciteta” kojom nije predviđeno pojačanje postojećih linija duž Avalskog puta do Male Ivanče. Sekretarijat za javni prevoz će i dalje pratiti prevozne zahteve građana i u cilju boljeg funkcionisanja javnog prevoza preduzećemo mere iz svoje nadležnosti kada se steknu svi potrebni uslovi” naveli su oni.


Mala Ivanča ima 4 linije sa 11 polazaka dnevno

Trenutno prema važećem redu vožnje linije koje saobraćaju na teritorij Male Ivanče su sledeće:
– 470 Beograd – Mala Ivanča sa 6 polazaka iz Beograda I 9 polazaka iz Male Ivanče;
– 470a Beograd – Parcani – Mala Ivanča sa 2 polaska iz Beograda;
– 460 Beograd – Mala Ivanča (autoputem) sa 2 polaska iz Beograda I 2 polaska iz Male Ivanče;
– 460A Beograd – Mali Popović – Mala Ivanča (autoputem) 1 polazak iz Beograda

“Broj žalbi na liniju 470 nikad veći”

Ovo pismo dobilo je i veliki broj komentara podrške, kao i nekoliko argumenta koji bi pomogli da se ostvare zahtevi stanovnika Male Ivanče. Jedan od njih podseća na nove autobuse u voznom parku GSP-a, a drugi ukazuje na veliki broj primedbi koji se odnose na liniju 470, najfrekventniju za ovo mesto. “Stiglo je još 10 novih “SOR” autobusa iz Češke, tako da je broj ovih vozila ovom isporukom porastao na 30 (naručeno je 100 vozila ukupno). Sledeće nedelje stiže još 10. Broj žalbi na liniju 470 je nikad veći, bar otkad ja pratim ovaj sajt, a to činim skoro 2 godine. Kada se pre skoro 2 godine podigla prašina oko 408-ice (hteli su ponovo da je skrate do Trešnje), od toga se odustalo zbog velikog broja žalbi, pa vam možda tom logikom povećaju broj polazaka” naveo je jedan od posetilaca sajta Busevi.com.

izvor: danas.rs
 
Ovo je sjajno pismo koje fenomenalno objasnjava sustinu svega oko cega se mi ovde i sporimo i slazemo...daj boze da ljudi uspeju nesto da urade...
 
Mala Ivanča ima potencijalno fenomenalnu vezu sa gradom preko pruge. Nažalost, kako je železnica u katastrofalnom stanju, ne znam više koliko vozova dnevno uopšte prođe tu.
 
Тренутно ниједан воз не пролази због лошег стања пруге.
 
Od 01. 03. 2018. linija 405L , vreme čeka umesto u BAS Barajevo , na Glumčevom brdu. Trasa je ista.

izvor: bgprevoz.rs
 
Red vožnje kaže drukčije , ne znam da li si kliknuo na link koji sam postavio. Pisao sam DJP pa ćemo videti šta će da kažu da je tačno.
 
Jesam, video sam da je na linku red vožnje za Glumčevo brdo, ali sudeći po tome da im je softver za redove vožnje pun raznih manjkavosti, mislim da se to ipak odnosi na AS Barajevo. Videćemo.
 
Vrh