Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Bahatost do samih granica prijaviti ga bvk da krade vodu ili je moza vi svi ostali placate
Ali to anomimno uraditi preko kol centra bvk mada bi vjerujem vas okrivio svakako
Placa li struju tenkrea bahato
 
Sigurno da plaća struju, upoznao sam ljude iz EDB-a koji očitavaju brojila, proverio sam njihove naloge za isključivanje... Tu je još jedan show u zgradi, drugi gospodin koji ima kafić ima zapečatirano brojilo a nekako ima struju u svom prostoru. Silom prilika i mi kao ulaz imamo ključ za EDB ormarić (iako po pravilu ne bi smeli), čak sam morao da servisiram njihove osigurače za zajedničku struju pri brojilu jer oni ne smatraju to svojom odgovornošću (iako je pod njihovim ključem). Napale me sve komšinice što nisam hteo da popravljam a umem, na kraju sam ceo ulaz terao da mi bude svedok šta radim... Taj EDB je inače toliko revnosan da svaki drugi put zaborave da ponesu sve ključeve za katance koje koriste u kraju pa nas mole da otključavamo...

Btw, sve ovo se nalazi na 50m od buduće metro stanice (sa SNS promo materijala) :D. Valjda će civilizacija stići i kod nas u jednom trenutku.
 
Taj sa zapcacenim broilom sigurno ima priljucak preko nekog nelegalno a mozda vam se prikacio na zahednicku struju .Ja takodje imam kljuceve od ormara za struju zbog osiguraca koji se tu nalaze posto se isti nalaze ispod satova .Nagazi ga za vodu anonimno
 
Za beogradski vodovod, džaba prijava... Gospodin ima kameru ispred vrata, u kanc je po pravilu samo uveče i otvara samo najavljenim licima.

A što se struje tiče - da - neki (pretpostavljam drugi) bahati gospodin je krao zajedničku struju kad je osigurač kod brojila iskočio. Zajednička struja se koristi samo za 5-6 sijalica i ništa drugo.
 
Inače, osigurači ispod brojila bi morali da budu isključivo u nadležnosti EDB-a jer se njima ograničava odobrena snaga. Zašto da ja plaćam 17KW ako neko ko plaća 11KW može sam sebi da stavi jači osigurač i uštedi lepe pare...
 
Moze vodovod ako se zainati to da izganja bez obzira na njegovo otvaranje vrata samo klijentima
Mogu da mu zatvore vodu
Nisi trebo da poravljas osigurace dok ne vidis ko je jos ostao bez struje
Tc stAnkom vodovodska
A kad iskoci osigurac da cekam edb da dodje da isti podigne to su osiguravi od faza inace
Koji su u starim zgradama stavljani odvojeno od satova ispod ili iznad istih u posebnom ormaru
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523029#p523029:3tmy1u92 je napisao(la):
direktor » Čet Mar 08, 2018 11:12 am[/url]":3tmy1u92]Moze vodovod ako se zainati to da izganja bez obzira na njegovo otvaranje vrata samo klijentima
Mogu da mu zatvore vodu

Ne mogu da mu zatvore vodu jer time zatvaraju celom ulazu pored. Pre par godina se vodovod mučio da ustanovi gde ima gubitke u zgradi, pretpostavljam da se gospodin bahati u tom periodu primirio i kupao kod kuće pa su ovi mislili da su rešili problem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523029#p523029:3tmy1u92 je napisao(la):
direktor » Čet Mar 08, 2018 11:12 am[/url]":3tmy1u92]Nisi trebo da poravljas osigurace dok ne vidis ko je jos ostao bez struje
Tc stAnkom vodovodska
A kad iskoci osigurac da cekam edb da dodje da isti podigne to su osiguravi od faza inace
Koji su u starim zgradama stavljani odvojeno od satova ispod ili iznad istih u posebnom ormaru

Hm, vidiš, to već mogu da isteram, nisam se bavio analizom računa za zajedničku struju, komšinica skuplja pare za to (a račun za zajedničku struju se inače vodi na davno preminulog čoveka koji se pre smrti i odselio iz kraja...). Mislim, lako može taj osigurač ponovo da iskoči, ako me razumeš... Teraš me da naj... ponovo :) Jedan bio advokat, ovaj drugi lokalni krimos.
 
Suptino im napravi zvrcku i obom za vodu i ovom za struju
 
Inspektorka je izašla na teren ali radovi nisu zaustavljeni. Čak je juče komšija doveo i alpiniste kako bi mu pomogli oko ubrzavanja nadogradnje. :bash:
 
Nelegalno pa ubrzava inspekcije gradjevinske treba ukinuti koji djavo ih placamo kad ne mogu nista da urade
 
Kako ne mogu. Napisace ti prijavu i kaznu od 50 000 din (uvaliti predmet izvrsitelju ako odbijes da platis) ako te komsija prijavi da u svom stanu radis nesto krupnije (promenis vrata u sobi ili srusis zid izmedju kuhinje i trepezarije) bez gradjevinske dozvole :bash:
 
Мени је криво што не раде овако и по општинама где власт држи главна странка. Сви видимо оне монструозне зграде по Звездари.
 
moje je mišljenje da su svuda građevinski inspektori pod uticajem nadređenih i da tu ima intervencija. Ovog diraj ovog nemoj, ovom razvuci legalizacaiu , ovo sad ne izvršavaj i ne ruši i sl. Ali bojim se da se na Novom Beogradu nešto debelo otelo po tekstovima koji su objavljeni. Najveća opština sa jednim inspektorom a sad ni sa jednim. Kome onda šefuje taj šef građevinske inspekcije koji ostade.
 
Zna se da im je Šapić trn u oku, ali gde nadje ovaj građevinski inspektor da sad traži mito. To je samo na štetu Šapića . Da li se Šapić negde oglasio povodom ovog slučaja. Nema ga ni na twiteru.
 
Beogradskog bataljona. Biće dobar stan na ovom poslednjem spratu... :) Bez vidljive table, pretpostavljam da nisam omašio temu.

 
^ova nadogradnja je ruzno uradjena, ali nesto u tom pravcu ne mora da ispadne lose.
 
Vrh