Šta je novo?

Prigradske linije javnog saobraćaja – predlozi i rešenja

40677403961_f3b3abf6ff_o.png

И тако 467 најлаганије прескочи 4 стајалишта и не скрене у М. Тита него настави "преко граба" до Гроцке :bash:
 
Пре неки дан сам ишао линијом 467, возач није знао где су станице, па је питао путнике где да стане када би неко хтео да сиђе. А такође сам чуо причу од возача да ће линија иначе ићи преко Граба, када се заврши пут.
 
Кад се пут заврши, а до тад горе кроз М. Тита где су регистрована стајалишта.
 
То и кажем, постављају возаче који не знају трасу, па се дешавају такве ствари. Ево већ пар дана исти полазак а различити возачи. Стално их мењају. Не знам да ли на линији уопште има сталног возача.
 
Nešto razmišljam povodom nedavnog produženja linije 404. Dal uopšte ima potrebe za njom u ovom obliku. Mogli bi liniju 534 da produže do Trešnje, kako je isprva i bilo u planu, a 404-tku vrate na terminus Ripanj groblje. Oni su je i produžili do Bele reke pod izgovorom da belorečani traže direktnu vezu sa centrom Ripnja. U neko dogledno vreme, 404-tku bi mogli da produže do grada, nebi li rasteretili malo 405-icu na koju se toliko žale. 405-ici bi možda mogla da se ukine šihta u tom slučaju, i ista pusti na 404-tku, pošto bi ona u slučaju produženja do grada, pokrivala najopterećeniji deo trase 405-ice. No, da se vratim na 534-tku. Njenim produženjem do Trešnje, ipak se dobija kakva takva direktna veza do grada za stanovnike na potezu između avalskog puta i Ripnja, zbog kojih je između ostalog i uvedena. Sa dodatkom jednog vozila dobija se sasvim pristojan interval, a linija se vremenski produžava za nekih desetak minuta. Jedino, ako nisu hteli da je produže zbog mimoilažanja na pomenutom delu između Ripnja i avalskog puta, mada taj put i nije mnogo uži od avalskog puta. Nezgodno je presedati na tako retku lokalnu liniju, a ni na jednoj strani nema neke baš frekventne linije, s ozbirom da 405-ica kao najčešća ide na dvadesetak minuta van špica, dok kroz Prnjavor prolazi dosta linija, ali je među njima mnogo onih sa manje od deset polazaka dnevno, i uopšte često se dešava da idu i po tri autobusa jedan za drugim, pa onda pola sata ne prođe ništa, nekad i duže.
 
Nije los predlog i ima smisla zbog cesceg intervala koji ima 534...fakticki time daje se alternativa za ljude koji koriste 408 ka gradu i sa te strane gledano mozda bi to mogli nadlezni i da razmotre....ja sam hteo da predlozim da se 551 produzi do Trebeza...time bi se povezali Ripanj i okolna naselja sa Sremcicom i Velikom Mostanicom direktno jednom linijom...mislim da to produzenje ne bi zahtevalo dodatna vozila...a na Trebezu vec okrece 407L koji ide do Bele Reke...dakle i ta veza bi se ostvarila,precicom na pravac ka Vozdovcu....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522963#p522963:onw5w06n je napisao(la):
Iggy84 » 07 Мар 2018 11:32 pm[/url]":onw5w06n]Пре неки дан сам ишао линијом 467, возач није знао где су станице, па је питао путнике где да стане када би неко хтео да сиђе. А такође сам чуо причу од возача да ће линија иначе ићи преко Граба, када се заврши пут.
Линија треба да иде преко Граба па код плинаре у Гроцкој да скрене у Васе Чарапића и њом до Смедеревца.

Тренутно се Васе Чарапића реконструише, након чега ће се проширити и сужење у Хајдук Станковој.
 
U planu je izmeštanje linije 711 kroz Krnješevce (umesto kroz industrijsku zonu saobraćaće kroz stambeni deo naselja) i produženje rada linije sa polascima do Šimanovaca.

izvor: gspbeograd.net
 
Kakva je ovo parodija od države, nezakonito produžena linija menja trasu, skinu im tablice iz inspekcije, oni pošalju drugi bus i to je to.
Papirološki sve stoji i nezakonito i rad na divlje i sve, ali praksa je čudo...

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
 
Ako ce da placaju odrzavanje te linije kao Centa 109, onda ok, ako ne onda nazad lepo u Ugrinovce i cao!
 
Po rečima vozača sa 407L (tačnije, imao je i neke papire kod sebe), linija će od 15.3. u jednom od smerova svraćati u Staru Lipovicu. Poluobrti 35 i 55 minuta.

izvor: gspbeograd.net
 
Promena trase linije 407L

Počev od četvrtka 15.03.2018. godine postojeća linija 407L u smeru prema Trebežu svraćaće i u ulicu Stara Lipovica .

Nakon završetka probnog rada i analize parametara rada linije 407L koja je uspostavljena u februaru 2018. godine, razmene informacija sa GO Barajevo i GO Voždovac, kao i dospelih zahteva korisnika, Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da postojeća linija 407L u jednom smeru svraća u ulicu Stara Lipovica.

Na navedeni način linija će biti produžena za oko 8 km sve do okretnice Stara Lipovica i nazad.

Na liniji će i dalje raditi vozilo tipa minibus.

Novi daljinar i red vožnje linije JLPP-a br. 407L.

izvor: bgprevoz.rs
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=524512#p524512:24ty2244 je napisao(la):
Gaspar18 » 13 Mar 2018 04:49 pm[/url]":24ty2244]Ako ce da placaju odrzavanje te linije kao Centa 109, onda ok, ako ne onda nazad lepo u Ugrinovce i cao!
To što je "malo" protivzakonito i krši intrese drugih prevoznika šta ima veze... Ti koji pričaš o zavođenju reda tako da kažeš?
 
Gde mi je najbolje da čekam prevopz do Mladenovca i kako odatle da dođem do stacionara za rehabilitaciju operisanih u Selters banji?
 
Cao Sole, ides na 493 do Mladenovca i onda bilo koji bus za Pruzatovac, Veliku Ivancu ili Markovac. Svi staju na stanici Karaula. Pozdrav!
 
solecar":4vc28r55 je napisao(la):
Opet promerna reda vožnje na liniji 506.

izvor: bgprevoz.rs
Да није грешка што фали полазак у 07 ујутру из Едварда Грига?

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
Nije greška , zato što postoji polazak 5 minuta ranije (6:55).
 
Radi se trotoar na putu od Rušnja ka Resniku. Može da bude , a ne mora da znači , da to ima veze sa uvođenjem linije koja bi povezivala ova dva naselja , kako su nedavno najavili.
 
860A GŽS - Rucka - Mala Moštanica - Barič /rampa/
860D Beograd - Veveričji kraj - Draževac (Ibarskom)

Na ulicama primećene dve nove linije. Informacije o njihovom uspostavljanju nema ni na sajtu DJP ni na sajtu Opštine Obrenovac. Na liniji 860A rade dva minibusa , dok na liniji 860D rade solo bus i minibus.

izvor: gspbeograd.net
 
Neki su se žalili na slovne oznake linije 860. Mislim da će te nakon ovoga razmisliti o žaljenju. :)

860BL Barič /Industrijska zona/ - Lazarevac

info: bgprevoz.rs
 
Vrh