Šta je novo?

Park Apartmani Kalemegdan - [ Stambeni objekat ]

Пролазим сваки дан поред, оно је разбуцано све али унутра се ништа не види а обезбеђење и даље ради

За разлику од Букуље, ту ми се друг пеоп на кров
 
Prolazim i ja isto, živim u kraju, ali pošto nisam iz struke, meni ovako deluje isto i kao da se ništa ne pomera :) Zanima me lokacija, trebalo bi da kupujem stan u sledećih 6 meseci do godinu dana, a nešto nisam oduševljen Central Gardenom. Na Vračar ne bih, ostao bih na Dorćolu ili u bližoj okolini
 
A bukulja moze koja fotka iste jeli ispraznjena
 
Prodjoh danas Cara Uroša, videh neke radnike, izgleda da se nešto dešava
 
Danas sam u fazonu da delim rendere MPC-ovih projekata :D

View02-960x1200.jpg


Uzun-Mirkova-08-12-2017.jpg


View01-Night.jpg


Terase-Tadeusa-Koscuska-08-12-2017.jpg


Izvor: Bureau Cube Partners
 
U dobrom si fazonu Homere i hvala ti na tome, ali opet se vraćamo na staru priču o MPC-u. Ja sam i dalje u fazonu da im se zabrani bilo kakva gradnja dok ne privedu nameni objekte za koje su dobili dozvole još u drevnim vremenima.

Jer ovi nabrekli objekti daju preterane potencijale zarade, da još 10 ovakvih rendera mogu da si priušte.

I da! Skroz je nekako kul i retro što je objekat maltene na put izašao, koga još briga za pešake - to je tako novo i bezveze. To naravno na dušu planerima i urbanistima. :violina:
 
Tek sad sam skonato da ce ovaj projekat zakloniti pogled na onu lepu dekorativnu zgradu na uglu. :violina:

bgbgbgbgbgbgbg.png
 
Jel neko slucajno zna koliko kosta kvadrat u ovoj zgradi? Lokacija fenomenalna...ako se bude ispostovao render i materijali onda se ne treba buniti ako stanovi budu kostali 500 soma evra + :kk:
 
Ovo čudovište od zgrade će pojesti prirodnjački muzej, prema renderu razmak između te 2 zgrade nije ni ceo metar. A trotoari su prema ovom renderu taman dovoljni da se mimoiđu 2 čoveka, i to sitnije konstitucije, a dečija kolica izgleda nisu ni predviđena da prolaze pored ove zgrade.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=552509#p552509:2g91loy1 je napisao(la):
Rookie23 » Sre Jul 18, 2018 11:12 am[/url]":2g91loy1]ovo opet stoji izgleda
Ja kada sam prolazio nije bilo ni jedne masine.
 
Ne stoji "opet", niti su bilo kakve mašine dolazile godinama unazad. To gradilište je mrtvo jako dugo, i ja se uporno zalažem da se vlasniku propiše porez na ružnoću, ili oduzme parcela, jer se u praksi bavi samo izgradnjom rendera.
 
Oduzeti parcelu po skracenom postupku kakvi porezi, ili jos bolje udariti porez da nemogu da se oporave od toga pa zatim oduzeti parcelu i to treba da bude primer svima ostalima, medjutim ko to da uradi? Ovi sto nisu u stanju da uspostave i odrze osnovni komunalni red na ulicama i zelenim povrsinama tj. nezanima ih? smesno...

Kakav projekat na kakvom mestu godinama cami tamo negde u vidu lepih rendera, pa to samo ovde ima i nigde vise.
 
Nema ništa od toga. Prvo: taj investitor je povezan sa strancima, tačnije Austrijancima, tako da mu vlast sigurno neće stati na žulj. Drugo: kada bi na takav način pokušavali da reše problem sa neizgrađenom parcelom, morali bi i sa svim ostalim neizgrađenim parcelama, makar u centru, a njih je jako mnogo i oko većine se vode višedecenjiski sporovi na sudu oko vlasništva.

Mada bih ja sve to podržao. U Njujorku postoji dobar zakon, prema kojem dve strane koje se sude oko zemljišta imaju rok od, čini mi se 2 godine, da reše spor, a ukoliko spor ne bude rešen, grad preuzima vlasništvo nad parcelom. Tako da se svi koji se sude, na kraju međusobno dogovore.

I druga stvar je da se porez plaća po jedinici površine zemljišta veoma papreno, tako da se nikom ne isplati da mu parcela zjapi prazna.
 
Zar nisu na ovoj lokaciji prodavani stanovi 2005-6. po ceni od 10 soma i više za kvadrat?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=552890#p552890:f5bqyy90 je napisao(la):
Arahne » Čet Jul 19, 2018 9:47 pm[/url]":f5bqyy90]Zar nisu na ovoj lokaciji prodavani stanovi 2005-6. po ceni od 10 soma i više za kvadrat?
mislim da je to bila novinarska patka. Tako se pričalo i za infinity zgradu u Dobračinoj, plus cene od 8-9k, pa ne znam da li je ikada i useljena?
 
Како да није. Инвеститор је најпре доведен до стечаја, па је доскорашњи мали, али лукави градоначелник довео неколико бизмисмена из унутрашњости како би им показао који стан у Инфинитију морају да купе. Њему, мученику, припао је бесплатно дуплекс на врху.
 
Tamo su valjda bila 4 stana ukupno jedan je samo bio prodat u startu
 
Vrh