Šta je novo?

Smehoteka

Predsednik države zabranio crne automobile


Režim predsednika Turkmenistana Gurbangulija Berdimuhamedova poznat je kao izuzetno autoritaran, ali čak i on zna da zaprepasti svet nekim svojim odlukama.
Poslednja u nizu tiče se automobila, a potpuno je besmislena – doneo je zakon prema kojem su u glavnom gradu Ašgabatu zabranjena vozila crne boje!

Razlog je prilično jednostavan – crna boja priziva nesreću. Tačnije, izuzetno sujeverni Berdimuhamedov smatra da bela boja donosi sreću, pa nju preporučuje.

Turkmenistan je još 2015. godine zabranio uvoz automobila crne boje, i preporučio kupovinu vozila u svetlijim nijansama, ali država nije ni upozorila građane koji su već vlasnici crnih automobila da će oni od 1. januara 2018. postati nelegalni.

Tako su mnogi od njih se iznenadili kada početkom ove godine nisu na parkingu našli svoje vozilo, jer je ono zaplenjeno i transportovano na gradsku deponiju.

Oni koji žele da im se automobil vrati, moraju da potpišu pristanak na farmabe vozila u svetliju boju, a to će naravno sami da plate. Prosečna plata u Turkmenistanu je oko 400 evra.

Berdimuhamedov inače vozi Bugatti Veyron svetlo zelene boje.
 
Ekološko i još opasno.
Elektronske cigare znaju nekad da podivljaju.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v1GdoZLSWsQ[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9TiShqhu-BY[/youtube]
 
.....Prema ugovoru izvođač je imao 75 dana da završi rehabilitaciju,
a radovi traju gotovo 300 dana,
što je nedopustivo.
Još jednom upozoravam izvođača da svako kašnjenje sa radovima povlači plaćanje penala, kao i negativne reference za buduće poslove",
rekla je Mihajlović nakon obilaska radova, navodi se u saopštenju ministarstva.....

Izvor http://www.021.rs/story/Info/Srbija/180 ... mostu.html

:lol: :lool: :lol: :lool: :lol: :lool:
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=J_zEJ9yhSFo[/youtube]
 
Pravi insajderski bluz, nasmejao sam se i pustio suzu istovremeno. Sad ću da bacim na fejs, da čuje svet u kom smo mi kanalu! 8)
 
DUeReOKWkAALO9X.jpg



:bash:
 
Ne sporim, ti je istina, ali suština je u nečem drugom: smanjenje zagađenja u naseljima i oko saobraćajnica. Ekološki štetne posledice proizvodnje električne energije se mogu lokalizovati na mesto proizvodnje i smanjivati sa napredovanjem u tehnologiji. Zalihe fosilnih goriva će se smanjivati, zbog prioriteta brodskog transporta, hemijske industrije i sl je pametno razvijati na vreme alternative za motorna vozila.
Sve je to normalan razvojni proces. I ruku na srce, mi u Srbiji nismo u poziciji da se nekome podsmevamo.
 
Ma naravno. Samo što svega toga mnogi nisu svesni.

Ni ipak je tema Smehoteka, pa u to ime da se zapitamo da li Tesla Roadster u svemiru stavio zimske gume saobzirom da je u svemiru temperatura niža od nule?
 
Jos ako nije poneo lance kao obaveznu zimsku opremu. Moze da naleti na neku kometu koja je sastavljena od leda. Ne bi bilo na odmet da ga neka nasa saobracajna zaustavi i proveri...pa da kapne neka para u budzet.

Ipak je zemlja Srbija zemlja apsurda !

To što ste mrtvi, ne znači da ne treba da plaćate taksu za RTS


U kući više niko ne živi. Odjavljena je struja, a čak je izneta i oprema privatnog kablovskog operatera, tako da ako bi neko i poželeo da gleda RTS, to ne bi bilo moguće. Postavlja se logično pitanje - kako da dokažete nekome da tu niko ne gleda televiziju, pa ni javni servis i da je potpuno besmisleno da plaća pretplatu? Kada je pokušao to da dokaže, poslao je umrlicu svog brata RTS-u i zamolio ih da ukinu pretplatu. Oni su mu odgovorili spiskom za oslobađanje od takse, ali na njemu kao jedna od stavki ne stoji smrt...
Izvor: Noizz.rs
 
A 90% južnoafričkih crnaca nije osetilo poboljšanje životnog standarda od ukidanja aparthejda i dolaska crnačke levice (ANC) na vlast iako je prošlo skoro četvrt veka od tad.
 
Kad smo kod Zume

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oO83b6wbKU4[/youtube]
 
Tako ce izgeldati i nase zgrade kad se uvede zakon da se sklone klime sa bulevara :D
 
Vrh