Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=528329#p528329:2d218y3h je napisao(la):
Дошљак » 27 Mar 2018 11:23 pm[/url]":2d218y3h]Oпет стаза на разделном острву, и изгледа ништа од трамваја :(
Tramvaj po sredini ulice je ionako neopevana glupost u našem slučaju.
 
Dobro je što prave bici staze a da ne ulažu samo farbu.

Opet, sigurno bi bilo bolje i bezbednije da je dvosmerna staza na strani Dunava kao što je predložio @Дошљак

Ovo jeste jeftinije rešenje, ali bolje bi bilo iskoristiti razdelno ostrvo za dodatne trake za kretanje ispred raskrsnica.

Moj predlog bi bio da se raskopa celo razdelno ostrvo i kolovoz i trotoar ka Dunavu i tu postave uže razdelno ostrvo (ali opet dovoljno za dodatne trake), kolovoz, dvosmerna bici staza i trotoar. Bilo bi skuplje, ali bi bilo mnoog praktičnije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=528328#p528328:y91c4t7f je napisao(la):
direktor » 27 Mar 2018 11:18 pm[/url]":y91c4t7f]A tramvaj jednog dana ce ici po bic stazi
Grešiš, ima da dele trasu metro i biciklisti. :lool:
 
Ja sam baš protiv ove odluke da biciklistička staza ide zelenim pojasom. Po meni je to jedan od lepših pojaseva u gradu, a i nije ih puno ostalo. Baš mi je glupo da ga unakaze stazom koja ne vodi nigde i koju niko neće koristiti.
Kad već ne može tramvaj sa zelenom bašticom, onda bolje da ne diraju ništa, iskreno se nadam da od projekta neće biti ništa.
 
Mislim da je loša izgradnja biciklističke staze na ovom ostrvu u Višnjičkoj jer kao prvo tu je planiran šinski prevoz pa će njegova izgradnja porušiti ovu bici stazu, a kao drugo ako slučajno naprave takod a mogu da ubace šine bez rušenja te staze biće neudobno voziti bicikl između sa jedne strane tramvaja, a sa druge kolovoza. Po meni a i po pravilima planiranja grada tramvaj treba da ima prednost u odnosu na bicikl, a i mnogo bolje iskustvo za vožnju bi bilo kada bi staza bila jednosmerna sa obe strane ulice pored trotoara.
 
Meни се те бици стазе у зеленом појасу између два смера чине веома непрактичне.
 
Samo da uštede, samo da smandrljaju, samo da skrabudže nešto čisto da mogu da kažu kako su rešili problem. Iako ga najčešće učine samo još gorim nego što je bio.
 
Staze treba praviti, ali zaista mislim da ovo nije traženje dlake u jajetu. Najjeftinija rešenja se biraju i samim tim onemogućavaju neke naredne poteze. Ne pričam samo o ovoj stazi nego o skoro svim projektima u gradu.

Na kraju kada se stavi na papir zaista su mnogo uradili, ali očigledno se ide mnogo više na kvantitet nego na kvalitet.
 
za moj 7777 post , jedan slatkiš :lol: :pob: :lool:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FuLnC4EipNc[/youtube]
 
Višnjička i nije toliko loša za bajs, vozio sam trotoarom od Bogoslovije i bilo je manje više ok. Pogotovu je dobar širok deo od odvajanja za Karaburmu.
 
Чудно, мени је она гомила паркираних кола правила проблеме при проласку као пешаку.
 
Kao što je rekao @vucko nakon skretanja za Karaburmu, pešačka staza se odvaja u zasebnu celinu, parking za vozila je sa leve strane a između je drvored. Tako je sve do Mirijevskog bulevara. Tako da tu problema sa parkiranim kolima nema, jedino je problem deo od Mije Kovačevića do skretanja za Karaburmu.
 
Taj део сам и мислио, ту је гомила локала и сви паркирају на тротоару, чак негде и дупло, до улице нормално, а дубље на тротоару паралелно са улицом. Ваљало би ту уредити паркинге, можда би онда било места и за бициклистичку стазу на тротоару. Ево за пример. Мени је овуда шетња хорор.
https://www.google.rs/maps/@44.8177146, ... 312!8i6656
 
Nedavno bas tu sam se ko pesak provlacio izmedju tih haoticno parkiranih vozila . Muka me spopala da su u dva pravilna reda pa i nekako vec su ko u cik-cak te iz njihove sredine jedva na kolovoz dodjoh pa tako i prodjoh dalje od tog haosa

Za pesake prava barikada na trotoaru a biciklom ni u snovima. Inspekcije, komunalci , policija... svi ko coravi i zadovoljni .... zasto ?
 
Ok, upravo sam prošao tim delom. Ono je pakao, na jednom delu je parkirano po tri automobila, apsolutno zlo! Deo posle Karaburme je super ali onaj gornji ka Pančevačkom mostu je smrt za bicikliste :notok:
 
Bolje se navikavajte da vozite po kolovozu i na autobuse.

Em kršite zakon vozeći po trotoaru, em treba vozače navikavati na bicikliste na kolovozu.
 
@vucko Ali je zato trotoar do Dunava dosta bolji za vožnju bajsa :) Retko na njemu ima kola, a pešaka tek nema.
 
Баш зато са стране до Дунава и треба направити бициклистичку стазу :) Нема толико садржаја који генеришу паркирање и пешаке.
 
Naravno, ali onda se mora kolovoz malo pomeriti i uzeti od zelenog pojasa, pa srediti i trotoar, a to već onda nije najjeftinija varijanta.
 
Naravno sa te Dunavske strane +1 :kk:
jer auto saobracaj je frekventniji na raskrsnicama sa suprutne strane zbog citavih naselja a Dunavska strana je gotovo prazna
sutra, kada počne ozbiljnija urbanizacija te Dunavske strane ulice, biciklistićka staza ce vec postojati i nece se morati ubudživati :)

Nek ide trotoarom, kome ovde moze da smeta ?
 
A oпет има простора да се прошири тротоар па да буду пристојне ширине и пешачка и бициклистичка стаза, а што да не, и направити разделни зелени појас са дрворедом између пешачке и бициклистичке стазе и тако учинити ту страну улице хуманијом за шетњу лети и сам амбијент пријатнијим. Мада генерално цео тај појас између Вишњичке и Дунава треба реурбанизовати, а искрено ја бих и Стару Карабурму преуредио, оваква је као мања касаба.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=531607#p531607:13e7491g je napisao(la):
astrodule » 12 Apr 2018 02:16 pm[/url]":13e7491g]Bolje se navikavajte da vozite po kolovozu i na autobuse.

Em kršite zakon vozeći po trotoaru, em treba vozače navikavati na bicikliste na kolovozu.
Mogu dobar deo ulica mogu da vozim kolovozom, ali Dimitrijalom niti Višnjičkom ni u ludilu. Mirijevski Bulevar je recimo sasvim ok za to. Čak sam i danas ulicom Jovanke Radaković.

Drugi trotoar u Višnjičkoj ima automobila na njemu i problem je što kada ih izbegavaš ulaziš na kolovoz i ideš u susret smeru ka Pančevcu.

Što se tiče staze u Višnjičkoj ona bi morala biti sa te strane. Ovako prave stazu koju će pre ili kasnije ukinuti zbog tramvaja, metroa, autića na udaranje ili šta god poteraju tuda. :violina:
 
Vrh