Šta je novo?

Sportski događaji

али зато је број македонских тимова 0. и то су испали Македонци из обе лиге, и МЗТ из АБА1 и Охрид из АБА2. иначе, није крај за Борац, Вршац и Динамик, јер они могу опет да уђу у АБА1 лигу преко КЛС. и да се зна, Мега је освојила Јуниорску АБА лигу
 
Zvezda je izgubila od CSKA, ali bez obzira na poraz, časno se oprostila od ovosezonske Evrolige. Junački se držala na terenu gde i najveći evropski velikani ne očekuju da će pobediti. Vidi se napredak tima, a to je najvažnije. Mislim da sa ovakvom igrom nema razloga da se plaši Budućnosti, koja u ,,beogradskom hramu košarke", dvorani ,,Aleksandar Nikolić" nema šanse da pobedi ovakvu Zvezdu. Kada Zvezda zaigra sa 70% svoje realne snage, a domaćin je, nijedan srpski, niti regionalni tim joj nije ravan. A ove sezone je često igrala ispod 50%, razlog je najčešće bio neuigranost ekipe. U ,,Morači" će već biti teže Zvezdi, ali mora da smogne snage da pobedi tu prvu utakmicu u gostima i što pre se okrene drugom preostalom trofeju ove sezone, Ligi Srbije, gde mora da se ,,osveti" Partizanu za onu bruku u kupu.
 
Buducnost je pobedila i vodi 1-0 u seriji. U toku je druga utakmica, koja deluje obećavajuce za sada u odnosu na prvu.
 
1-1 u seriji, Zvezda je ,,na krilima" Alena Omica pobedila Buducnost. Slobodna bacanja su ocajnog procenta, racunajci obe utakmice.

E sada, pobediti u gostima bar jednu utakmicu, pa vratiti seriju u ,,Pionir", ako ne obe. Mada mislim da Zvezda moze da pobedi obe, uz ovakvog Omica, a na nivou da budu Enis, Dobric i Jankovic...za strah nece biti razloga. Ruku na srce, sva cetvorica pomenutih mogu mnogo bolje od u ove dve utakmice vidjenog.
 
Analizirao sam ovako neke igrače kroz ono što su i što bi mogli da budu.

Rekao sam i dalje sam pri tom stavu - Feldinu i Ročestiju treba pokazati izlazna vrata na kraju sezone, oni su to što su i veći napredak od njih je teže očekivati.

Dok sa druge strane ono veliko možda za Lesora, može da bude i da. On je igrač kod koga može da se uradi napredak. Ima dobar odraz i brz je, ume da istrči u stilu beka, a centar je. To nikako ne bi smela da mu bude primarna, nego sekundarna pozicija. Jer primarna treba da mu bude četvorka, gde može da bude mnogo iskorišćeniji. Ali mora da nauči da šutira sa poludistance i distance, kao i da se otvara za iste. Čovek ima potencijal, koji nije ni približno iskorišćen.

Super je što smo videli Omića u prvoj postavi konačno. Uz ovakvog Lesora, kakvog sam opisao i Enisa na jedinici, biće druga priča. U koliko Antić završi karijeru ove sezone, biće hitna potraga za još jednom četvorkom. Zamenska petica već postoji, ako Bjelica ostane, a valjda će napredovati i Jovanović.
 
ako se poprave bcanja i krene šut generalno, nije nemoguće da se dobiju obe u PG.
 
Prvu su na osnovu velikog broja promašenih slobodnih bacanja i izgubili. Nisu ni u drugoj bili ne znam koliko bolji, ali su proradile neke druge stvari i izborena je pobeda.

Realan cilj je da se u ,,Morači" pobedi bar jedna, po mogućstvu prva kada će imati više snage. A za drugu da se nadamo da i u Podgorici može da se uzme trofej, ako ne, tu je 5-ta utakmica u ,,Pioniru", pa tada.
 
Budućnost je pobedila treću utakmicu i sada je 2-1 u seriji. Zvezda zaista nije imala sreće u par bitnih situacija, a Budućnost je imala vetar u leđa od strane sudija, slab, ali dovoljan za cilj koji su želeli. Pobedilu su, neka se raduju. Sutra je novi dan. Imao je Feldin zadnji šut za tri poena, promašio, pa ofanzivni skok Lesora, koji je takođe promašio zicer, ali šta je, tu je. Nije još sve izgubljeno, sutra je ,,bitka" za majstoricu. Treba podići glavu i ,,otrezniti" se od ovog poraza.
 
Gledao sam poslednja 4 minuta.

Ona dva promašaja su baš velika. Neko reče da Feldin nije igrač za ovakve šuteve, a Lesor - ne znam. Ima sve predispozicije, ali ništa od njega.
 
sutra katastrofa Zvezde koja godinu zavrsava bez trofeja, grobari ce nas oprati i u domacem prvenstvu, ove godine je jednostavno previse problema, iako tim nije toliko slab.
 
Neke stvari jednostavno moraju da se iskoriste, jer na kraju koštaju mnogo.

1. Da je lazić pogodio čist zicer, Zvezda bi pobedila sa pola koša.
2. Da je Lesor pogodio oba slobodna bacanja koja je promašio, takođe.
3. Da je isti pogodio čist zicer na kraju, isto tako.
4. Da Davidovac nije napravio glup i bespotreban nesportski faul, Zvezda bi imala meč loptu sutra.
5........
6.......

Ne mogu da krivim nekoga što nije pogodio trojku, ali za ovako lake stvari dajem sebi to pravo.

Zamislite večeras Zvezdu bez Omića i nekim čudom solidnog trenutno Feldina, raspad sistema. Sa dva raspoložena igrača, protiv ekipe koja se bori za trofej regionalnog takmičenja, teško može da se očekuje pobeda.

Sutra je borba za povratak u ,,Pionir". Vremena za odmor i neke analize, promene - nema. Glava gore i junački se boriti za 2-2 i majstoricu.
 
Mislim da će na kraju utakmice ipak biti. Zvezda je oštećena, to se videlo, a priložicu snimak koji to pokazuje.

Koliko su samo puta Milogorci pokušali da nam otmu titulu u vaterpolu uz pomoć sudijske krađe??? Hoće i sada da otmu Zvezdi u košarci. Ja sam Zvezdaš, ali se trudim da budem objektivan. Kada neko Zvezdu pobedi pošteno, ja kažem svaka čast i mora da mu se pruži ruka. Ali ono sinoć je sramota. Toliko grešaka, a na korist Budućnosti nije moglo da bude slučajno.

Ali mislim da ovi momci mogu da ,,ostave srce na parketu" u igri ,,5 na 8" i vrate se u svoj ,,Pionir".

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3AGpcOwvCO8[/youtube]
 
Drago mi je što je razum prevladao i što se ipak igra. Svakako podržavam borbu za pravdu i preispitivanje šta se izdešavalo, ali treba sportski sa naše strane privesti seriju kraju. Pravdu treba tražiti čak i ako odbranimo titulu - u toku je treća četvrtina dok ovo pišem, plus 6 i lopta za Zvezdu.
 
Ali zato Lazić pravi nepotrebne 3. i 4. lične greške na počecima 2. i 3. četvrtine.
Gde je njemu razum?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
брате, платио Мило. мора Будућност да уђе у Евролигу

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=532050#p532050:njtao9eu je napisao(la):
tragac » 14 Апр 2018, 13:41[/url]":njtao9eu]Zvezda istupila iz takmičenja, a to verovatno znači i gašenje kluba

знаш како, поред вас Глодара који ликујете сваки пут кад Звезда изгуби, непријатељи нам ни не требају
 
Alimpijevića kroz prozor, dečko je operisan od trofeja, svaki iole bolji trener promenom ritma ruši koncepciju a on nikad nema odgovor, taj ne bi uzeo trofej ni u kupu mice trofrtaljke...
 
U trećoj utakmici je bilo krađe!
U četvrtoj nije, nego je apsolutno zaslužena pobeda Budućnosti i njenim igračima mora da se pruži ruka!
Zvezda je imala nekoliko šansi, poslednja je bila ona kada je Ročesti izgubio loptu. Da se taj napad realizovao, bilo bi potpuno drugačije. Ovako ostaje samo da žalimo. U sportu nekad mora da se ima i sreća, Zvezda je u ovoj finalnoj seriji, ruku na srce, nije imala, dok Budućnost jeste.

Ostaje domaća liga i igra za spas obraza Crvene Zvezde, čisto da se ublaži osetno lošija sezona od prošle.
 
Odvratan tim, odvratan trener. Pisao sam o tome ovde, ajde EL, nije ni bitno, pobeda dole, gore, ali sam se bas ovoga plasio. Nisam hteo da mracim mnogo, pruzao sam podrsku do kraja, tesko je bilo pisati o nekim stvarima pre par meseci, a da ne izgledam kao hejter. Ja nisam bio hejter, samo sam imao strah. I sad se taj strah obistinio. Trebalo je par stvari promeniti, drugacije koncipirati...I sad cemo te greske, koje nisu morale da budu toliko velike, da su na vreme ispravljene, godinama sanirati.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=532152#p532152:3cnqmci2 je napisao(la):
Blade » Sub Apr 14, 2018 10:28 pm[/url]":3cnqmci2]U trećoj utakmici je bilo krađe!
U četvrtoj nije, nego je apsolutno zaslužena pobeda Budućnosti i njenim igračima mora da se pruži ruka!
Zvezda je imala nekoliko šansi, poslednja je bila ona kada je Ročesti izgubio loptu. Da se taj napad realizovao, bilo bi potpuno drugačije. Ovako ostaje samo da žalimo. U sportu nekad mora da se ima i sreća, Zvezda je u ovoj finalnoj seriji, ruku na srce, nije imala, dok Budućnost jeste.

Ostaje domaća liga i igra za spas obraza Crvene Zvezde, čisto da se ublaži osetno lošija sezona od prošle.
5:1 je za Buducnost ove sezone. 5:1! Oduzmi im tu pobedu od juce i dodaj je nama, opet je 4:2. Bolji su tim od nas. Tacka. I finale Kupa smo izgubili. Sve bitne tekme smo pukli. Smesno je uopste spominjati kradju u trecem mecu. Nek teraju pravdu sto se tice tog meca tamo gde se to radi, nije problem, u javnosti nek pognu glavu i cute.
 
Kakva je situacija sa Euroleague-om za Budućnost? Jel istina da ne ispunjavaju uslove za isto takmičenje? Čitam na netu da su im pre dve sezone kada su igrali play-off ABA lige rekli da bez obzira na njihov plasman maksimalno mogu u EuroCup?!
 
Mislim sada - šta je, tu je, ne može se uvek biti prvak. Svaka sezona u kojoj se osvoji bar jedan trofej, nije neuspešna, da budemo pošteni, a Zvezda još ima šanse za to. Taman je bio izgrađen neki tim koji je imao napredak, taj je raspodat, krenulo se iz početka - neuigrana ekipa, novi trener (kome ne treba kačiti krst srama sada, nego pružiti podršku), pa i novi problemi. Bitno je da se ovaj tim ne rasturi sledeće godine, nego da se otklone nedostaci kako bi u Evrokupu bio zapaženiji i ponovo osvojio još neki trofej.

Budimo realni, sa takvim timom - 11 pobeda u Evroligi, 2. mesto u Aba i Kupu Srbije - nije uspeh, ali nije ni neuspeh. Ako se osvoji domaća liga, to će biti sasvim pristojno, za obraz i čast kluba, koju igrači moraju da osvoje iz poštovanja prema dresu koji nose i imenu kluba za koji igraju.
 
U domacoj ligi, a u grupnoj fazi, laksi protivnici. Te utakmice treba iskoristiti da se da sansa svim igracima i da se sve izanalizira - sta se ima, sta fali i kakve igrace treba dovesti za sledecu sezonu, kojima pokazati izlazna vrata i za koje se boriti da se zadrze u klubu.
 
Vrh