Šta je novo?

Šta jedemo?

Izbegavajte mleko, pijte jogurt ! . ... Preporučujem pola litre na dan. :)
 
ja računam da je mleko ispravno sve dok ne zasmrdi. kod dugtrajnog je malo teže jer ono ne postane kiselo-bljutavo kao kratkotrajno, već gorko i oporo a to se nosem teže oseti.
 
Takođe.

Kad smo već kod mleka, malopre otvorih kiselu pavlaku (Imlek) i beše skroz tečna, kao jogurt i malo je smrdela. Nikad mi se to nije desilo. (rok 28.2)
 
Cesto prodavnice ne adekvatno skladiste robu ili transportuju
 
Evo iz prve ruke a u vezi famoznih brojeva
Naravno, nije u pitanju mleko, dakle bez brige
0e36f44eaf3cc2c2a27270fa7a2453ca.jpg
 
U Veru u Žarkovu su prodavali paštete sa isteklim rokom trajanja. Datum: 04.02. 2018. Našao sam da je za ovo nadležno Ministarstvo Poljoprivrede i poslao sam mejlove na skoro sve adrese sa njihovog sajta pa nek se oni međusobno dogovore ko je za šta nadležan
Za divno čudo stigao mi je odgovor u roku od jednog dana da je izvršen vanredni inspekcijski nadzor i da su sporne paštete povučene.

Pogledajte prilog 1

 
Ja sam bas veceras bio u Veru i sok nektar organik istekao rok trajanja pre mesec dana, odneo sam na kasu i rekao da imaju podosta na rafu da sklone to. Ne znam kako im to “promakne”...
 
Pa da malo spuste cene roba bi se prodala u roku. Ovako....
 
Ne znam da li se ranije spominjalo ali mleko traje do beskonacno jer je pravljeno od mleka u prahu.
 
Navodno to radi imlek njega ne kontrolisu ostale malo pa bide nrka aferica sa analizama trzista ovog onog koje plati imlek
 
Nadam se da nisam pojeo neki mali organizam.



kad sam probao, provalim neki čudan ukus, pročitam deklaraciju pa traži zemlju porekla i kad sam video Indija nije mi bilo dobro.

Od toliko grožđa kod nas oni uvoze čak iz Indije.
 
...Против „афричке куге” нема лечења ни вакцинације, а заразну болест свиња треба озбиљно посматрати јер изазива велике економске штете и веома ју је тешко контролисати, каже Саша Остојић из Управе за ветерину....
http://www.politika.rs/scc/clanak/40281 ... ntrolisati

Došlo je toplije vreme te i onako nije više za kupovinu svercovane Madjarske hrane
ali ovo treba naj ozbiljnije shvatiti i priču širiti .... jer nema ni lečenja ni vakcine.... :!:
 
Занимљиво је да је Афричка куга стигла у Европу „кроз задња врата", преко Грузије и Русије. Један брод из Грузије је из Африке покупио неке помије и довезао са њима узрочника Афричке куге свиња. Онда је болест прешла у Русију. У Русији је болест стигла са Кавказа на далеки исток тако што је неки војник понео са собом сланину од куће са Кавказа. Из Русије болест се раширила на источну Европу и питање је времена када ће се појавити код нас. У Румунији је већ има. Велики проблем у ширењу су и дивље свиње и крпељи.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514534#p514534:2n0064e2 je napisao(la):
marrecar » Sre Feb 07, 2018 3:25 pm[/url]":2n0064e2]Pasterizacija se ne odnosi samo na dugotrajno mleko. Pretpostavljam da se za dugotrajno mleko dodaje još nešto što usporava razgradnju, nisam dovoljno stručan u toj oblasti da znam šta se radi. Ali pasterizacija mora da se vrši, bilo dugotrajno ili "kratkotrajno" mleko, a proces da bude dovoljan da to mleko izdrži put do prodavnice i konzumaciju.
I da traje pola godine pa pitam, ima li logike da takvo mleko bude ispravno? Ima li logike da uopšte konzumiramo mleko? Ne i ne! Nismo dojenčad a mleko dobijamo isključivo od krava, koza, jarića nakon što su dobile mlade, i majki nakon što su rodile isključivo za potrebe bebe. Zbog čega je majčino mleko rezervisano samo za bebe dok jadnu kravu maltretiramo dok ne presvisne. Sebični ljudi ne razmišljaju osim o sebi.

Verovatno i jeste razlika u procesu pasterizacije, eventualno u standardu i klasifikaciji. E sad, da li ubija i sve dobre mikroorganizme, verovatno da, ali ništa ne šteti i da njih nema. Da li ubija i sve loše, verovatno ne, ali je njihov broj u tom slučaju mnogo mali da bi štetio organizmu. Sve zavisi od kvaliteta procesa što uzrokuje i kvalitet mleka, pa možda bude kvalitetnije, a možda i ne. Svakako mleko je mleko, dobro i zdravo, bilo da ima dobre mikroorganizme ili ne. Sam sastav mleka je isti od bilo kog proizvođača, jer onda u suprotnom to ne bi bilo mleko. Mislim, kvalitetnije ili nekvalitetnije mleko, potpuno je nebitno, do sada nam ništa nije bilo loše od mleka, pod uslovom da nije pokvareno.
Svakako, mleko je mleko ali nikako zdravo osim u slučaju koji sam gore navela.

Do sada nam ništa nije bilo, istina je a kasnije, kada prođu decenije zaboravićemo da smo se samotrovali što će se odraziti na najslabiju tačku organzma, a svi je imamo.
 
Животиње које производе млеко су кроз миленијуме са човеком еволуирале да дају довољно млека и за своје младунце и за људе. Жене са друге стране нису, као ни многе друге врсте сисара.
 
Čovek će evoluiranjem jednog dana prtvoriti žapca u princa.
 
I to je ciklus zivota, neka evoluira zabac u princa. A izgleda da covecanstvo toliko gresi sto pije mleko, za toliko i toliko godina, jer odjednom taj potez nema logike.
 
Ko kaže da je odjednom kada je oduvek?! Ljudi treba da umiru zdravi a ne bolesni.
 
Нажалост, природно је умирати од болести. Насупрот томе развиле су се медицина и хигијена које су нам значајно продужиле животни век и квалитет живота. Што се тиче млека као намирнице у исхрани човека, ја лично преферирам више производе од млека попут сирева и јогурта пре него млеко.
 
@Дошљак
Zbog čega misliš da je prirodno umirati od bolesti? Na mah mi pade nekoliko ljudi koji su doživeli duboku starost, okopneli i skončali. Čovek je "izmislio" bolest, meni je to tako jasno.
Što se tiče tvog stava o mleku, tu bih se složila jer je proces dobijanja jogurta i sireva zapravo proces prirodne fermentacije što organizam znatno lakše podnosi u odnosu na mleko čiji rok upotrebe je šest meseci (gde je tu pamet). Pa još kada uzmemo u obzir da se može nekoliko puta prerađivati, ma ni mački ga ne bih dala.
 
Delovi čovečanstva su već evoluirali da ne piju mleko. Evo malo podataka. Inače slažem se sa Ksenijom u potpunosti.

Ethnicity /
Geographic Region % With Lactose Intolerance
1. East Asian 90-100%1
2. Indigenous (North America) 80-100%3
3. Central Asian 80%1
4. African American (North America) 75%2
5. African (Africa) 70-90%1
6. Indian (Southern India) 70%1
7. French (Southern France) 65%1
8. Ashkenazi Jew (North America) 60-80%3
9. Balkans Region 55%1
Ethnicity /
Geographic Region % With Lactose Intolerance
10. Latino/Hispanic (North America) 51%2
11. Indian (Northern India) 30%1
12. Anglo (North America) 21%2
13. Italian (Italy) 20-70%1
14. French (Northern France) 17%1
15. Finnish (Finland) 17%1
16. Austrian (Austria) 15-20%1
17. German (Germany) 15%1
18. British (U.K.) 5-15%1
 
Čovek je valjda jedini sisar koji odrastao pije mleko. Mada sam viđao da mačkama daju mleko takođe.

Ja lično ne pijem mleko jer ne vidim neku svrhu. Kalcijuma ima i u drugim namirnicama.

Doduše jedem sireve i kajmak, ali tu je valjda mnogo manje laktoze (ne mogu sada da nađem tekst o tome zašto su sirevi bolji od mleka)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535539#p535539:1in9pz62 je napisao(la):
Ksenija » Чет Мај 03, 2018 12:08 am[/url]":1in9pz62]@Дошљак
Zbog čega misliš da je prirodno umirati od bolesti? Na mah mi pade nekoliko ljudi koji su doživeli duboku starost, okopneli i skončali. Čovek je "izmislio" bolest, meni je to tako jasno.
Što se tiče tvog stava o mleku, tu bih se složila jer je proces dobijanja jogurta i sireva zapravo proces prirodne fermentacije što organizam znatno lakše podnosi u odnosu na mleko čiji rok upotrebe je šest meseci (gde je tu pamet). Pa još kada uzmemo u obzir da se može nekoliko puta prerađivati, ma ni mački ga ne bih dala.
Па борбу против болести лековима можемо сматрати нечим неприродним. До пре 60ак година није било антибиотика па су многе инфекције бактеријама биле фаталне. А и хируршке операције су исто биле често фаталне због постоперативних инфекција. Исто тако нпр. није било терапије и за друге болести, нпр. кардиоваскуларних, алергијских, и да не набрајам. Пре сто година није било ретко да породице имају по 9оро деце, али да од тог броја нажалост 2-3 умру у веома младом периоду. Нећу да кажем да је природно да сви премину због болести, већ хоћу да кажем да је лечење лековима борба против неких природних токова.
Што се тиче сира, јогурта и осталих ферментисаних произовда од млека, сир је и настао баш као начин за конзервисање млека. А јогурт и кефир су познати као пробиотици (наравно то зависи од бактерија у њима), чувена је прича о бабама из Бугарске које су доживеле дубоку старост конзумирајући јогурт.
 
Pa ako gledamo po nekoj najšturoj definiciji šta je prirodno a šta ne, umiranje od bolesti je, prema mom mišljenju potpuno prirodno, kao i umiranje, takoreći, u zdravlju. Na najsitnijem nivou, napadaju nas mikroorganizmi i ostala čudesa kojima je ljudsko telo samo domaćin. Ako su dovoljno jaki, eto može i smrt da se pojavi, i to je normalno i prirodno. Dok s druge strane, to tzv. "neprirodno" umiranje po mom mišljenju je u slučaju nekakve saobraćajne nesreće, ubistvo, ili pak samoubistvo.
 
Vrh