Šta je novo?

"BW Vista i Parkview" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks ]

Овде раде преградне зидове од цигле и Итонг блокова, што је по мени боље и струјне инсталације по класичном стандарду, а у Резиденс зградама су радили са гипсаним плочама и инсталације су рађене по плафону.
 
U BWR su gipsani zidovi bili samo pregradni unutar stanova, a glavni bili od giter blokova. Ovde se plafoni malterišu, a tamo su spušteni tako da su zbog toga instalacije po plafonu. U svakom slučaju su bolji čvrsti zidovi od gipsanih a ono što ne valja je svakako mašinska malteracija. Jeste brže i ravnije ali ne valja ništa.
 
@geovuk
Шта тачно мислиш када кажеш да је машинско малтерисање лошије? Рођак је скоро радио тако у кући и нема потребе да се глетује после, начуо сам да је једина лошија ствар што зид не дише..
 
Ma zidovi imaju pluca vidi svastare se ti pregradni zidovi malo yitong malo blok malo puna cigla
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535531#p535531:1mlpvyw0 je napisao(la):
abrines » Sre Maj 02, 2018 11:21 pm[/url]":1mlpvyw0]@geovuk
Шта тачно мислиш када кажеш да је машинско малтерисање лошије? Рођак је скоро радио тако у кући и нема потребе да се глетује после, начуо сам да је једина лошија ствар што зид не дише..
Mekši je malter, troši se. To oko disanja mislim da nije toliko lošiji u odnosu ručno malterisanje sa krečom.
 
U današnje vreme je nemoguće u Srbiji ručno malterisati objekte ovolike veličine, iz razloga što više niko nema ni majstora ni vremena (para) za to. Za današnju standardnu materijalizaciju (odakle za sada ni za milimetar ne odstupaju započete zgrade u BNV) ovo je uobičajen i sasvim zadovoljavajući izbor, kome ne stoje zamerke iz prethodnih postova.
Kada bi trebalo da sebi ili nekom privatno izmalterišem neke površine sa posebnim zahtevima, onda bih to radio ručno, ali bi to bilo mnogo skuplje.
 
2h84bqd1.jpg


65 година касније једина разлика је у томе што је архитектура НБГ-а била много боља и савременија и било је знатно више зеленила
 
Plus taj stari kad bi se obnovio sklonile klime zamjenila stolarija itd bolje bi izgledo od ovog u beogradu na vodi plus ima vertikalu za smece mislim da ima cak i garazu i vise zelenila
 
Stolarija" Alumil" losija nego na BW Re. duplo.
 
Šta su stavljali na BWR? I šta znači “duplo” lošija?

Moja zapravo jedina zamerka jeste stolarija, umesto inicijalno obećanih kliznih vrata na terasi su stavili obična, a umesto dvokrilnog prozora u spavaćoj sobi su stavili trokrilni. Na renderima doduše nikad nije bilo kliznih vrata, ali nije bilo ni trokrilnog prozora :)

Na žalost nisam video koje su okove iskoristili, zabranjeno je otvaranje u ovoj fazi. Zapravo nigde nema kvake...
 
Razlika je ogromna u kvalitetu ,ceni u svemu.Na BWR su stavljali belgijski Reynaers .Alumil ima dobru " širu varijantu " profila koju ovde nisu stavljali nego je standardna varijanta (obicna) .Alumil je za siroku upotreb ,profil mozes kupit svugdje i to je "kucna" varijanta . Jedina dobra stvar je da prilikom nekog kvara ili servisa moze ga otkloniti svaki majstor .(okov i sve sto treba je lako dostupno sto nije slucaj sa Reynersom) .
O sistemima nema potrebe komentarisat ,trokrilni prozor i klizni sistemi koji su na BWR su nebo i zemlja.
Pa ko jos stavlja trokrilni prozor pobogu .
Dobro i po propisu je montirano sa zastitom protiv vlage (gumena traka oko otvora) jes da nema slepih štokova ali ih ne mozes očekivat sa ovo stolarijom .
Dobro je da nisu stavili jeftinu plastiku ,uvek ima gore .
 
Dobro je da su skinuli ručke da se ne otvara ,uvek se ostavi negde sa ruckom i bolje da nije u tvom stanu .Na kraju se ti otvori toliko uniste da se moraju menjati .Dobro je zasticeno i nalepnicama na profilu i folijom.Za okov se ne sekiraj kao sto rekoh ima. ga svugdje (euro falc) i koji su god stavili nije skup .
 
Ja sam zapravo išao samo da bih video kako trokrilni prozor utiče na "the pogled" i koje su okove stavili. Navodno preveliki su prozori na toj vertikali (oko 2.5m širine 1.7m visine) da bi stavljali dvokrilne...

Ovo što se tiče održavanja je na žalost potpuno tačno. Prethodne 4 nedelje sam u sadašnjem stanu proveo sa otvorenim vratima na terasi, pukla mi je "getriba" na jednom hvaljenom nemačkom okovu, na kliznim kombi vratima. Dok namolih majstore da dođu, na kraju sam sam kupio taj deo koji je pukao od uvoznika i u roku od jednog radnog dana došli su i majstori da ipak zarade koji dinar... Getriba mi je pukla zato što masa naših gostiju pušača zapravo ne zna da koristi kombi vrata :D Tako da svi u mom okruženju i ne žale za kliznim mehanizmom niti za dvokrilnim prozorom (osim mene). Ostaje da se vidi koje su okove stavili, za održavanje je iz iskustva to bitnije od samog profila.

A lično oko toga koje je marke profil ne patim, važno da je alu, ovde su neki zlurado najavljivali i PVC pošto u ugovoru nije specificirano.

Znam da ima više vrsta Alumil profila, vidim da imaš iskustva, evo jedne "zumbirane" slike, jel ovo M9650 ili M11000?

 
Svi klizni mehanizmi koji izlaze iz lezista su skloni kvarovima, losem radu i generalno bi ih izbegavao. Dok mehanizmi koji samo klize u postojecoj sini su mnogo pouzdaniji i rade bez ikakvih problema(valjda sam dobro objasnio).
 
Ha ha sto me nasmija izgleda da i ti znas ,vidis da su vodili računa o boji profila i boji lajsne u staklu .Ovako je lepse nego da je bela .Nadam se da su barem stavili niskoemisiono staklo .poz.I ova slika je bolja jasnija što je ne postavi odmah.
 
Slažem se ftj .Ali isto tako bolje diftuju ovi "što izlaze iz ležišta " .
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=538839#p538839:2nves1en je napisao(la):
Darko78 » Pet Maj 18, 2018 10:22 am[/url]":2nves1en]Ha ha sto me nasmija izgleda da i ti znas ,vidis da su vodili računa o boji profila i boji lajsne u staklu .Ovako je lepse nego da je bela .Nadam se da su barem stavili niskoemisiono staklo .poz.I ova slika je bolja jasnija što je ne postavi odmah.

Ne znam stvarno, nisam pitao, bacio sam pogled na specifikacije kasnije, ne mogu da ocenim koji je profil. A slika ima, vadim i kačim kad zatreba :)
 
Neko je napisao da je stavljen belgijski prozor u rezidens, što nije skroz tačno. Belgijski je profil, a prozori su pravljeni od strane domaće firme Eurobravo iz Vojke.

Korisniče Ftj, klizni mehanizam koji ne izlazi iz ležišta se ne koristi u Srbiji zbog klimatskih uslova. A ovi koji izlaze iz ležišta uglavnom imaju garanciju i testiraju se na velikom broju otvaranja/zatvaranja ako je u pitanju neki bolji proizvođač.
 
Druze normalno da prave kod nas uvek se samo uvozi profil. A za klizne sisteme sam i rekao da oni koji klize po šini veoma slabo diftuju .A nisam siguran koji su klizni sistem stavili u BWR.A euro bravo kako sam čuo nije se bas proslavio u ovom poslu . ( finansiski deo ).
 
Vrh