Šta je novo?

Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

@Max15 - A koje su ovo zgrade po Novom Beogradu?
Postojeće su Beograđanka, Ušće i Geneks.
Planirane su St.Regis i kula u okviru Skyline-a (desno), Ušće kula 2 pored postojeće, ovo ispod nje je verovatno u sklopu Deltinog projekta nešto.
A ne znam koje su ove 4, 2 gore levo, i 2 dole levo?
 
Da tu kod Usca je Delta Centar (visoka poslvna zgrada sa InterContinental hotelom). Skroz gore su 2 kule Kempinski (hotel Jugoslavija) od 140m, a dole kula West 65 i Blok 42 gde Americki NCR planira da gradi veliku zgradu samo za sebe. Projekta jos nema ali spominje se nekih 40 spratova. Od drzave su vec dobili subvencije za taj projekat. Tamo kod arene Enegroprojekat planira 4 kule od po 120m.

Naravno to su sve najave i nista jos nije sigurno. Dva najbliza projekta realizaciji su svakako Usce 2 i Kula Belgrade.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534805#p534805:2gf68f5d je napisao(la):
Max15 » Sub Apr 28, 2018 12:47 pm[/url]":2gf68f5d]Da tu kod Usca je Delta Centar (visoka poslvna zgrada sa InterContinental hotelom). Skroz gore su 2 kule Kempinski (hotel Jugoslavija) od 140m, a dole kula West 65 i Blok 42 gde Americki NCR planira da gradi veliku zgradu samo za sebe. Projekta jos nema ali spominje se nekih 40 spratova. Od drzave su vec dobili subvencije za taj projekat. Tamo kod arene Enegroprojekat planira 4 kule od po 120m.

Naravno to su sve najave i nista jos nije sigurno. Dva najbliza projekta realizaciji su svakako Usce 2 i Kula Belgrade.

Delta za svoj Centar ne može da dobije dozvolu, kao uostalom ni za tržni centar na Autokomandi i očito je da vlast ucenjuje i zamajava Miškovića. NCR nije ni planirao da gradi visoku zgradu, već niži kompleks, a kula je spekulacija koje je neko izmaštao. Vlasnici zemljišta u bloku 25 ne mogu da izgrade te 4 visoke zgrade namenjene poslovanju, jer nemaju kome da izdaju toliki poslovni prostor i tih potencijala neće biti verovatno ni u narednih 20 godina. Vidimo da ni Airport city ne gradi kule, jer očito da na tržištu ne postoji značajna potražnja poslovnog prostora, a ako Izraelci ne mogu nikog da pronađu, onda ne može ni bilo ko drugi. Od Kempinskog nema ništa, jedna kula je predviđena za stambeni prostor, s tim što nemaju gde da izgrade garaže za stanare, a druga za poslovanje, opet nemaju kome da to izdaju. Blok 42 ništa sigurno od davno najavljenog.

Najrealniji projekat je tu West 65 sa svojom visokom stambenom zgradom i to će se možda realizovati kroz 2, 3 godine. Možda i Kula Belgrade, ali je i to sve na dugom štapu.

Od poslovnih visokih zgrada najverovatnije neće biti ništa još dugo, jer da je takvo nešto potrebno, prvo bi bila prodata zgrada B23 na NBg-u i privedena nameni, što bi bilo jeftinije i rentabilnije, nego kupovina zemljišta i gradnja novih zgrada, naročito visokih.
 
Kula West 65 nikada nije ni bila planirana da bude stambena nego poslovna sa hotelom.
 
Prenamenili su u hotel + stambeni prostor, jer su procenili da od izdavanja poslovnog prostora nema ništa :D . Slično kao i 4. faza A bloka koja je po prvobitnoj ideji trebalo da bude poslovna, pa prenamenjena u stambenu.
 
Zanimljivo, to onda znaci da je ovaj projekat zamenjen, Imas neke informacije o tome?

EWok9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTW1VN01EQV8vZjhhYjdlMGNjZTJiNTFkYWZiYzU3MmY5MWNhZTQ5MTEuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB
 
Nemam pouzdane. Sve na nivou rekla, kazala. Mislim da forma kule ostaje. Videćemo uostalom koja će joj biti namena.
 
Ja mislim da od kule West 65 nece biti nista. Mislim da ce promeniti projekat i da ce umesto nje biti neka krmaca.
 
Novi časopis "Serbian Construction Guide" u elektronskom izdanju, očigledno podržan i sponzorisan od strane BK Grupe, sa gomilom kontradiktornih rendera tzv. "Tesla grada", gde je svakako vrhunac to što su isti renderi upotrebljeni da ilustruju i projekat na Makišu i projekat u Minsku... Tko zna, možda će se Tesla grad naizmenično "telepromptovati" iz Srbije u Belorusiju i obratno na svakih nedelju-dve :D

Od interesantnih stvari u časopisu izdvojio bih samo nove rendere hotela "Indigo" u Knezu, na kojima nadogradnja izgleda nešto bolje u odnosu na "plavu kocku" na prvobitnim vizuelizacijama koje sam imao prilike da vidim. Ostalo je sve već manje ili više poznato i prežvakano, ali eto sabrano na jednom mestu.
 
:) Da li neko zna sta ce biti sa zemljistem izmedju Marije Bursac u Zemunu i KBC-a Bezanijska kosa?
 
Mislim da još nisu završili detaljni urbanistički plan. Tu informaciju možeš dobiti u opštini.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539381#p539381:ejfi54si je napisao(la):
Mirjana1975 » 21 Мај 2018 11:56 am[/url]":ejfi54si]:) Da li neko zna sta ce biti sa zemljistem izmedju Marije Bursac u Zemunu i KBC-a Bezanijska kosa?
@Мирјана1975., ако си мислила на ово земљиште које сам уоквирио жутим линијама и написао знак питања на ортофото снимку, за сад још ништа. Колико знам земљиште је један део приватно (овај мањи пошумљени део-има ту и неких викендица и сојеница), а један део државно. На снимку где сам уцртао жуту стрелицу која показује на сиву косу линију је железнички тунел кроз Бежанијску косу, тако да ту изнад и ужем делу поред са једне и друге стране се неће градити ништа, ако се икада ту нешто буде г/радило.

 
Homer Jay » Sub Maj 12, 2018 11:41 am

Slazem se sa Vasom konstatacijom, na sajtu se nista novo ne moze naci, sve teme davno sazvakane. Jeftina promocija Bogoljuba Karica.
 
Imam čudan utisak da će sadašnje zgrade GAK i svih ovih zavoda biti privatoizovani i pretvoreni u hotele ili poslovni prostor.
 
Naravno da hoce. Iako mi se ova bestragija od lokacije ne svidja, opet sadasnje mesto NF nikako ne odgovara bolnici. Parking mesta 0, zagadjen vazduh, buka grada.
 
"Neimenovani fakultet" bi mogao biti Elektrotehnički, ako uspeju da nametnu dekana koji će pristati na "public private partnership" privatizaciju i otimačinu istog.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603450#p603450:2evh7t5l je napisao(la):
magnolia » 20 Феб 2019 12:03 pm[/url]":2evh7t5l]Откуд сад ово: http://www.politika.rs/scc/clanak/42292 ... GrxzVgpK5Q ?
Па ево откуда.

Погледа мој пост на теми "Горњи Град-Аутопут-Бежанијска коса" viewtopic.php?f=16&t=1433&start=50#p601194 . У питању је јавни увид за план детаљне регулације тог дела Земуна, а који је коначно дошао на ред. Ето све примедбе можете да поднесете до 22.фебруара 2019.године.

Наравно ово није никакав "ужас", то је у плану одавно, по неким старијим ПДР, само су се сада склопиле коцкице, да истурене медицинске установе (као ГАК сада) буду у склопу КБЦ-ра. Наравно да ће "неименовани факултет" бити Медицински.
 
Ja imam plac bas gde treba novi GAK da bude,pa se nadam iskreno da ce uskoro krenuti da eksproprisu taj deo..
 
A sta ce sa postojecim zgradom gaka i ove druge dvije bolnice to niko ne pominje ...
 
Zdravo svima,

U potrazi smo za stanom Novi Beograd/Zemun. Da li imate informacija da ce uskoro poceti nesto novo da se gradi? Za sada sve postojece je gotovo rasprodato.

Hvala :sesir:
 
Vrh