Šta je novo?

Palata pravde - Rekonstrukcija - Ulica Savska br. 17

Podseća me sedište FBI-a po nekim elementima i generalnom utisku

hoover-building-1.jpg
 
...ah, OK - za trenutak sam pomislio da je ovo rekonstruisana Palata Pravde. Da nisam primetio ovaj Mack Truck dole, gledao bih jos 5min u sliku :)
 
3. sprat je cini mi se isprskiran, barem je tako delovalo danas.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
U kulturnim zemljama, za vreme radova postave preko skela sliku buduće fasade, a kod nas, ovako iscepano ničemu ne služi. Ruglo, baš bode oči i vidi se nadaleko.

Pogledajte prilog 1
 
Aha, dakle treba pronaći skrivenu lepotu ispod pocepanog eksterijera, sad to već lepše izgleda. Nisam odmah razumeo umetničku viziju naših građevinaca... :)
 
Чиме санирају? Неком стакленом водом?
 
Зграда палате правде се савршено уклапа у концепт јавне администрације. Као зграда која је огољена бетоном, пристојно је уклопљена у окружење. Таквих зграда по Америци где хоћеш. Она сама по себи не одаје утисак соц реализма већ класичне зграде јавне администрације из 70тих година. Већи је промајаш зграда преко пута ње... Брутализам лепо легне када је окружен зеленилом. Такве зграде допуштају озелењавање неким растињем. Бетон издржава свакакво растиње на себи.
 
Ја бих је у црвену циглу, оне фејк што се лепе лепком.
 
Sad bas gledam dok jos nisu skinuli ovu zastitnu foliju, koliko bi bolje legli tamni prozori sa metalik sivim okvirima, mada ni ovi nisu losi.
 
просто је нереално колико би лепше изгледало да је бело а не сиво мислим да нисам био оволико забезекнут агресивним наруживањем Београда од када су изашли први рендери арапских солитера у Савском Амфитеатру. Ово стварно не може да буде случајно, неко свесно и намерно ради против тога да Београд изгледа колико толико пристојно са естетског аспекта
 
Palata je odlicna bas kako treba samo da sklone skele ...
A ovi sto bi je mackali valjkom zike molera ...
Postoji fotosop
 
Слажем се са оценом да је зграда одлично испала. Посебно када се сетим како је било начичкно климама и са пропалим бетоном.

Имам слику од пре три године, док сам боравио у суседној згради, човек изашао кроз прозор и разговарао телефоном седећи на клима уређају.

Бизарно, зар не?

Ево како је изгледало.
 
Мислим да је заблистала.

Ево, ја молим надлежне ако ово читају да помогну да се обнови огромна стамбена зграда у Сарајевској која штрчи иза Палате правде, јер сумњам да ће икада толико станара да се сложи да је обнове, а ова панорама би била препорођена.
 
Dve današnje.


Pogledajte prilog 1

Inače, na jednom od prozora sa desne strane zgrade stoji klima uredjaj umesto stakla, na fotkama se ne vidi jer nisam fotkao taj deo zgrade. Sad ne znam da li je to privremeno ili se klime vraćaju.
 
Stvarno prelepo.

E ako nemaju para za centralnu - džaba ga krecili. To kao da obnovis fasadu na kosančiću, i odma' potm sam uzmeš sprej ižvrlajš neki umobolni grafit.
 
Vrh