Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Први пут сам јуче видео макету куле и тржног центра и уопште не могу да се одредим према томе. Постои тај неки угао од 45 степени под којим када се гледа кула не изгледа ружно, бар мени. Иначе је у свим осталим ситуацијама је врло провокативна и чудна.

Тржни центар ка реци ош и изгледа добро, његов кључни недостатак му је оно што је за инвеститора предност - локација.
 
Nadajmo se da će reka i košava rešiti problem ružne kule na svoj način, kada su građani već nesposobni...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Jedna stvar mi nije jasna - zašto se gradi veliki mikrofon kao budući simbol Beograda?
Jel to neka skrivena simbolika ili aluzija na estradnu umetnost, najbitniju granu umetnosti u ovoj državi, i najizdašnije sponzorisana od strane države (najsvežiji primer je onih 50.000 evra plaćenih za koncert Ace Lukasa za proslavu Nove godine u organizaciji grada Beograda)?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542376#p542376:17zjxzwv je napisao(la):
roland » 03 Jun 2018 01:35 pm[/url]":17zjxzwv]Jedna stvar mi nije jasna - zašto se gradi veliki mikrofon kao budući simbol Beograda?

Ne gradi se.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542376#p542376:1doqcbke je napisao(la):
roland » 03 Jun 2018 01:35 pm[/url]":1doqcbke]Jedna stvar mi nije jasna - zašto se gradi veliki mikrofon kao budući simbol Beograda?
Jel to neka skrivena simbolika ili aluzija na estradnu umetnost, najbitniju granu umetnosti u ovoj državi, i najizdašnije sponzorisana od strane države (najsvežiji primer je onih 50.000 evra plaćenih za koncert Ace Lukasa za proslavu Nove godine u organizaciji grada Beograda)?

Dao si sam odgovor na svoje pitanje.

A mozemo i da tumacimo stvar na sledeci nacin.
Nekom liku tamo u Belgiji su rekli "ti ces da projektujes glavni objekat u BnV"
Covek dosao u BG prvi put u zivotu i malo izlazio po splavovima, klubovima i rekao je sebi "pa ovo je grad zabave i muzike, hajde da napravim kulu u vidu mikrofona, to ce najbolje da predstavi ovaj grad".

Uopste me ne bi cudilo da je ovakva jedna prica razlog zasto je kula u vidu mikrofona.
 
Bio je zatvoreni arhitektonski konkurs za kulu, nekoliko poznatih biroa poslalo je svoj projekat (isto tako i za BW Residences).

Ovo je bio jedan od pristiglih projekata.

file.php
 
Sto je napravi u retro stilu mikrofona kada je mogao i neku moderniju formu da kopira... Posto se sve radi u paru na BnV dobro je da nismo dobili dva komada :)
 
Većini liči na mikrofon, a meni iz jednog ugla liči na flašu okrenutu naopačke, a iz drugog na - molersku četku...

Ovo mu dođe kao neki Roršahov test....
 
Dobro izgleda, bolje nego da je neka "ćoškasta"..a još bolje deluje kada se uporedi sa svim ostalim na toj maketi.
 
Ono sto je komedija kod ove zgrade je sto su je posadili na plasticnu zdelu za sir i sl. Pa to ce tako glupo da izgleda da nemam reci, vec sad na maketi izgleda glupo mogu da zamislim kako ce da izgleda uzivo. Pa onda planiraju i one dve kod Gazele ako se uopste budu gradile takodje da posade ovaj put na garazu. Aj to ce nekako i da izgleda al ovo na zdeli za sir cija forma totalno odudara od zgrade koja je na njoj posadjena je teska gluparija i kiceraj.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542376#p542376:16mioiwd je napisao(la):
roland » 03 Јун 2018 01:35 pm[/url]":16mioiwd]Jedna stvar mi nije jasna - zašto se gradi veliki mikrofon kao budući simbol Beograda?
Jel to neka skrivena simbolika ili aluzija na estradnu umetnost, najbitniju granu umetnosti u ovoj državi
И мени је то пало на памет. Савршена симболика београдских река накрцаних сплавовима који се, уз обавезно помињање лепих а јефтиних девојака као туристичког адута број 1 свуда где званичници крену по свету ... Кула овог облика му дође као божанство према којем треба оријентисати све сплавове у будућности. Олимп естраде.
 
haha, roland bravo, to mi do sad uopste nije palo na pamet a itekako ima smisla i logike.
 
Prema ovoj maketi onda ispada da nece graditi ove dve kule kraj gazele ? Steta. Meni su nekako one bas legle ovde. Bas su mi se dopale za razliku od nekih drugih objekata.

Pogledajte prilog 1

A sto se tice ovog anonimnog konkursa, nekako mi deluje na trecoj slici, kao kopija upravne zgrade CMA CGM u Marseju od Zahe Hadid, tako da, mikrofon imamo, jos samo da "skinemo" pesmu. Nije od Grka, al nije ni za bacit :D

 
Baston, te dve zgrade su poslovne. Dakle jasna je sudbina takvih objekata u ovom gradu a posebno u ovom uskoprivatnom stambenom biznis projektu. Koliko je ovo dno, i ovaj grad i ovaj projekat i zemlja, vidi se po tome sto su te dve zgrade ostavili za neku od kasnijih faza projekta. U ovom slucaju i ludak bi zakljucio da je idealan trenutak za njihovu gradnju upravo sada u sklopu garaze i tog trznog centra jer su zajedno jedna celina a ne dve odvojene celine, dakle nema boljeg trenutka i tajminga za izgradnju te dve zgrade, medjutim ne oni to ostavljaju za neku od kasnijih faza da se ko misevi sa sve mehanizacijom provlace kroz taj uzak prostor izmedju garaze i Gazele!?? Jedna od ovih otvaracica usta sto ih postavljaju po punktovima sirom grada da "daju informacije" mi relativno skoro rece da ce se te dve zgrade upravo sada graditi cim se zavrsi sa garazom sto je upravo u skladu sa svakom logikom, medjutim veliko je pitanje dal lupeta napamet sto je vrlo verovatno ili im jednostavno tako naloze da sire dezinformacije u cilju sto vece atraktivnosti i zainteresovanosti za projekat. Da se te dve zgrade rade sada u sklopu sa garazom i trznim centrom vec bi bile sastavni deo svake makete u gradu tako da od njih na duzi rok skoro sigurno nema nista.
 
da taj neko, ko je pustio buvu na SSC nije pomesa kulu na uscu i kulu u BNV...bice da je to
 
Moguce da nisu imali zavrsen projekat.
Ili nedostatak para
Ali tesko da ovi sipovi sto su uradili ne valjaju jer to ne bi imalo logike.
 
Ja bas kontam obratno. Ne pise Telegraf to onako, vec je u pitanju placeni clanak. Kao sto i na FB konstantno visi reklama za kulu.
Neko radi na marketingu, verovatno kupovina vremena. Sto ne znaci da od toga nema nista, uradice se. Verovatno traljavo kao i sve ostalo, ali uradice se.
 
Eagle Hills se vise ne pominje. Na FB su promenili ime stranice i BW. Te dve stambene zgrade se ne grade, pogled sa mosta Gazela jasno daje sliku da su tu parking mesta za T.C.

Na sumnjivu situaciju jos dodatno komplikuju stvari. Popcorn time. neka vreme bude sudija.
 
Vrh